TEST AV Pioneer BCS-313

Varmare klang

Pioneer-anlÀggningen har en varmare och fylligare klang Àn de flesta andra. TrÄdlöst nÀtverk Àr ingen nackdel heller.

Ljud & Bild tycker:
Fyllig klang. TvÄ HDMI-ingÄngar. Wi-Fi. Bra instÀllningar.
Lite ont om kraft.

Om vi bortser frÄn en annorlunda frontpanel Àr Pioneers elektronik likadan som i LG:s HX906SB. Baksidans kontakter Àr identiska och skÀrmmenyerna och instÀllningarna Àr ocksÄ desamma. Precis som den trÄdlösa nÀtverksfunktionen. Vilket innebÀr att man kan dra slutsatsen att de bÄda Àr byggda pÄ samma fabrik, och förmodligen har samma innanmÀte.

Detta bekrĂ€ftas av att Blu-ray-drivverket beter sig precis likadant. Starttiden Ă€r en smula lĂ„ng, det tar lite lĂ€ngre tid att ladda en Blu-ray-film Ă€n med de övriga testdeltagarna, och det gĂ„r trögare att hoppa mellan spĂ„r. Den som tycker att detta Ă€r ett stort irritationsmoment bör kanske se sig om efter nĂ„got annat. Vi tycker dĂ€remot inte att det Ă€r vĂ€rre Ă€n att det kan klassas som ”godkĂ€nt”.

NÀr det gÀller högtalare skiljer Pioneer sig frÄn LG. Pioneers Àr lite mindre och subbasen Àr betydligt tunnare. Det ser lÀckert ut, men kan ocksÄ ge en antydan om ett mindre kraftfullt ljud.

För övrigt gillar vi anvĂ€ndarvĂ€nligheten, med en överskĂ„dlig – fast kanske inte sĂ€rskilt spĂ€nnande – instĂ€llningsmeny. Och fördröjningen kan stĂ€llas in individuellt för varje kanal.

Ljudkvalitet
Pioneers ljudkaraktÀr pÄminner om LG:s i det hÀnseendet att den drar mot det varma och fylliga. Medan Panasonic och Philips Àr mer svÀvande i tonerna, och Sony rÀtt och slÀtt bara Àr vass, har Pioneer en mer behÀrskad och varm spelstil. Mellanregistret Àr fylligare och gör att dialogen fÄr en fin vÀrme. Ljudet Àr behÀrskat och behagligt att lyssna pÄ.

BCS-313 ger intryck av att ha en hel del kraft och subbasen hÀnger med bÀttre Àn man kan ana nÀr man ser den smala lÄdan. Fast den har naturligtvis sina begrÀnsningar, och Pioneer tappar andan innan LG gör det.

Pioneers övertoner Àr dessutom mer tillbakadragna, vilket gör att ljudbilden inte blir fullt sÄ stor och utstrÀckt, och dialogen och musiken saknar lite luft allra lÀngst upp. Trots detta kan Pioneer-anlÀggningen absolut rekommenderas till alla som letar efter en bra kompromiss för det nÀstan alltför lÄga priset.

Fakta & Betyg:
  • 5.1-system
  • 3D, BD-Live, Wi-Fi,
  • iPod-docka
  • NĂ€tverksstreaming
  • HDMI: 1 ut, 2 in
  Pris: 4,500,-
  Les ogsÄ
  Support Prenumeration

  VÄrt kundcenter hjÀlper dig om du har frÄgor eller behöver hjÀlp med din prenumeration.

  Du kan skicka mail eller kontakta oss pÄ telefon

  MĂ„ndag- Fredag

  0900 – 1130 ock 1230 – 1500.

  Support Tlf: 08-411 49 90
  Support: prenumeration@ljudochbild.se
  ×