annons
annons

LG HX906SB

Strålande kompromiss

LG har anläggningen med testets bästa ljud. Att den dessutom är välutrustad betyder att vi plockar fram kvalitetsstämpeln ”Bäst i test”.

Bra och fylligt ljud. Två HDMI-ingångar. Wi-Fi. Bra inställningar.
Saknar lite upplösning.

LG:s anläggning har samma elektronik som Pioneer BCS-313. Funktionerna är helt identiska, inklusive trådlös nätverkskoppling, iPod-docka och nätverksavspelning via DLNA. Menysystemet är också likadant. Fronten ser däremot annorlunda ut. Där Pioneer har fysiska knappar har LG satt en tryckkänslig panel.

Menysystemet är överskådligt och fint, och låter dig göra alla nödvändiga inställningar, inklusive individuella avstånd till varje högtalare.
Drivverket är trögare än i de övriga testdeltagarna. Det går lite långsammare att ladda in en film, och att hoppa mellan låtar på CD eller scener på Blu-ray är en aning ojämn upplevelse. Men det är ändå OK.

LG:s högtalare är inte likadana som Pioneers. De är aningen större, och har ett helt platt mellanregister. Subbasen är dessutom större.

Ljudkvaliteten
Ljudet är klart och välbalanserat rent klangmässigt. Basen är ganska stor och kraftfull. Den är lite fetare och segare än Panasonics, vilket gör att HX906SB är tuffare på film. Samtidigt finns en värme och en fyllighet i mellanregistret som verkligen passar sångröster och dialoger. Där de övriga anläggningarna kan bli lite tröttsamma i längden har LG lyckats maskera sina svagheter genom att dämpa diskanten en smula. Och det fungerar. I den här prisklassen måste man maskera sina fel, vilket LG verkligen har lyckats med. Sätter vi på ett annat ljudläge än ”Bypass”, till exempel ”Natural”, hör vi att diskanten är grovkornig, så det är inget att rekommendera. I längden låter HX906SB helt klart bäst i ”Bypass”-läge.

”Sagan om Ringen” på Blu-ray låter mäktigare och fylligare än med de övriga testdeltagarna. Här finns en riktigt bra kontroll, samtidigt som mycket av dialogen framträder. Flera av mina kolleger besökte testrummet och lyssnade och vi var alla imponerade över hur mycket LG har lyckats få ut med sin begränsade budget.

Även musik i stereo låter absolut godkänt. Tvättäkta hifi blir det aldrig, men jag kan gott förstå dem som tycker att det räcker med det här.
Vi sammanfattar: LG HX906SB är den bästa hemmabioanläggningen med 3D-Blu-ray vi har hört för 5 000 kronor.

Bästa pris på LG HX906SB
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
  • 5.1-system
  • 3D, BD-Live, Wi-Fi,
  • iPod-docka
  • Nätverksstreaming
  • HDMI: 1 ut, 2 in
Pris: 5000:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-