annons
annons

Klipsch Image One On-Ear

Liveljud på huvudet

När en högtalarspecialist gör hörlurar får man lov att ha höga förväntningar.

Stort ljud. Fyllig bas. Fjärrkontroll och mikrofon.
Färgat mellanregister. Avslappnad diskant.

Amerikanska Klipsch är mest kända för sina stora hornhögtalare och har tillhört de främsta på sitt område i flera generationer. Hörlurar har de inte sysslat med förut, men för ett par år sedan lanserade de en serie öronsnäckor, där bland annat Image X10 är värd att nämna. Den är inte bara en av de minsta och mest bekväma öronsnäckorna vi har testat, utan också en av de bättre.

Nu har tiden kommit till den första hörluren. Image One On-Ear är en kompakt och bärbar sluten hörlur med knappar för fjärrstyrning av iPhone och iPod samt mikrofon så att man kan prata med den som ringer.

Inuti öronkåporna sitter 40 millimeter stora element som åstadkommer en överväldigande potent bas. Som vida överstiger både storleken på kåporna och mina förväntningar. Ljudbilden är en smula mörk, med ett avslappnat fokus i diskanten men med en värme som får många andra hörlurar att låta som om de vore inställda på att passa hundars hörsel.

Det rockar ordentligt i skallen när man har på sig de här. Musik med mycket bas låter otroligt tufft, och Image One spelar dessutom högt. Väldigt högt. Mellanregistret är i tunnaste laget för att tillfredsställa de allra kräsnaste, och diskanten är lite väl avrullad i toppen.

Men för sin målgrupp har vi svårt att se hur det skulle kunna bli roligare än så här. Allt låter stort och fylligt, man får helt enkelt leva med att ljudet känns färgat (inte helt neutralt) och att vissa instrument – till exempel ett pianos lägsta toner – drunknar lite i ljudbilden.

Stråkinstrument är inte Klipsch-lurarnas favoritmusik. En fiols klang är för mörk och en cellos finare nyanser framträder inte som de ska. Upplösning och transparens är inte Image One On-Ears styrka, men rytm, bas och driv är det absolut. Klipsch-lurarna är fina resesällskap, med godkänd brusdämpning och en behaglig ljudbild som många lär uppskatta. I stället för den korrekta hifi-klangen som andra gillar.

Amerikanska Klipsch är mest kända för sina stora hornhögtalare och har tillhört de främsta på sitt område i flera generationer. Hörlurar har de inte sysslat med förut, men för ett par år sedan lanserade de en serie öronsnäckor, där bland annat Image X10 är värd att nämna. Den är inte bara en av de minsta och mest bekväma öronsnäckorna vi har testat, utan också en av de bättre. Nu har tiden kommit till den första hörluren. Image One On-Ear är en kompakt och bärbar sluten hörlur med knappar för fjärrstyrning av iPhone och iPod samt mikrofon så att man kan prata med den som ringer. Inuti öronkåporna sitter 40 millimeter stora element som åstadkommer en överväldigande potent bas. Som vida överstiger både storleken på kåporna och mina förväntningar. Ljudbilden är en smula mörk, med ett avslappnat fokus i diskanten men med en värme som får många andra hörlurar att låta som om de vore inställda på att passa hundars hörsel. Det rockar ordentligt i skallen när man har på sig de här. Musik med mycket bas låter otroligt tufft, och Image One spelar dessutom högt. Väldigt högt. Mellanregistret är i tunnaste laget för att tillfredsställa de allra kräsnaste, och diskanten är lite väl avrullad i toppen. Men för sin målgrupp har vi svårt att se hur det skulle kunna bli roligare än så här. Allt låter stort och fylligt, man får helt enkelt leva med att ljudet känns färgat (inte helt neutralt) och att vissa instrument – till exempel ett pianos lägsta toner – drunknar lite i ljudbilden. Stråkinstrument är inte Klipsch-lurarnas favoritmusik. En fiols klang är för mörk och en cellos finare nyanser framträder inte som de ska. Upplösning och transparens är inte Image One On-Ears styrka, men rytm, bas och driv är det absolut. Klipsch-lurarna är fina resesällskap, med godkänd brusdämpning och en behaglig ljudbild som många lär uppskatta. I stället för den korrekta hifi-klangen som andra gillar.
Läs hela artikeln och över 450 nya tester i året med prenumeration på Ljud & Bild.
är du redan prenumerant? Logga inn.
Provaprenumeration
0:-
Fri tillgång till ljudochbild.se
Bronsprenumeration
349:-/halvår
1/2 år (6 nr) Digitalutgåva varje månad Fri tillgång till ljudochbild.se
Silverprenumeration
580:-/år
1 år (11 nr) Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Guldprenumeration
999:-/år
1 år (11 nr) Ny digital film varje månad Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Prenumerationen kommer automatiskt att förnyas till vanligt pris: Månad 39:-

Med prenumeration på Ljud och Bild får du:

Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva (iPad/Android) varje månad Rejäl rabattt Välj själv hur länge du vill prenumerera - och med eller utan film Fin välkomstpremie
Bästa pris på Klipsch Image One On-Ear
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
  • 40-mm element
  • 32 ohm
  • 110 dB
  • Fjärrkontroll och mikrofon
Pris: 1500:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-