annons
annons
annons

Test av Jensen Fox 1000i

Välutrustad budgetradio

Lågt pris och många funktioner brukar innebära en del kompromisser. Här också.

Ljud & Bild tycker

  • Mycket radio för pengarna, med app-styning och fjärrkontroll.

  • Obalanserat, färgat och livlöst ljud.

annons

Det låga priset gör Jensens lilla bordsradio till ett lockande köp. För här får man mycket för pengarna: internetradio, streaming via Bluetooth och både FM- och DAB-radio. Med andra ord täcker man det mesta.
Med så många ljudkällor kan man få ändlösa timmar med underhållning. Är du sugen på countrymusik från en lokal radiostation i Texas så är det bara att välja internetradio. Eller vad sägs om mongolisk strupsång eller irländsk folkmusik? Jag är säker på att det också finns ute på nätet någonstans, och gör det det så spelar Jensen-radion det.
Vill du själv bestämma låtarna så kan du strömma musiken från mobilen. Bluetooth ger stora möjligheter.
Fox 1000i är relativt enkel att sköta, antingen med knapparna på framsidan och toppen eller med fjärrkontrollen som ingår. Även om just den har väl små knappar. Alternativet är att ladda ner AirMusic-appen (iOS och Android) som styr den lilla radion.

Livlöst ljud
Jensen har valt två fullregisterelement som sitter på framsidan – och drivs av 7 watts effekt vardera – för att ge ett fylligt stereoljud. Vad du lyssnar på syns på den fina färgskärmen (eller på mobilen) som även kan visa skivomslag och små videosnuttar när det finns sådana.
Du kan också koppla in ett par hörlurar på baksidan. Och ladda mobilen i USB-porten.
Radions storlek gör att den passar fint för köksbänken, sovrummet (med väckning) och på andra ställen än vardagsrummet. För även om ljudet är förhållandevis fylligt så är ljudkvaliteten inte mycket att hurra för. Det hjälper inte så värst mycket med andra EQ-inställningar heller, för ljudet är lite gällt, ganska förvrängt och väldigt färgat. Här är det inte många instrument som låter levande, till och med nyhetsuppläsare låter som om de är instängda i en trång reseradio.
Det är i och för sig inte så hemskt, med tanke på att priset är lågt och att man får mycket för pengarna. Men ljudkvaliteten håller inte måttet, inte ens för här prisklassen. Som en extraradio någonstans i huset eller sommarstugan är Fox 1000i ett bra köp. Räkna bara inte med särskilt bra ljud.

Fakta

Jensen Fox 1000i
FM/DAB/internetradio
Strömming: Bluetooth
Anslutningar: RCA analog in/ut, hörlursuttag (stereo), USB-laddning
Övrigt: App-styrning, färgskärm, fjärrkontroll

Tillverkare:
Jensen
Pris:
1.300,-
Importör:
annons
annons
annons
annons
Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut material från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål, under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Materialet får inte användas för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. .