annons
annons
annons

Test av Jabra Clipper

Flexibel klämma

En smidig bluetooth-mottagare där man kan använda sina egna lurar.

Ljud & Bild tycker

 • Egna lurar kan användas
  Smidigt format

 • Kort taltid
  Talkvaliteten
  Passar inte tjockt tyg

annons

Clipper är som namnet antyder en clip-on-apparat som man lätt fäster i rockslaget eller en ficka. Så länge inte plagget är mer än fyra millimeter tjockt det vill säga, för det är maximalt så mycket den fjädrar ut. På ovansidan finns ett 3,5-mm standarduttag där man pluggar in de medföljande öronpropparna. De är relativt små och lätta ungefär av den typ som brukar följa med MP3-spelare. Man får även med öronkuddar i tre storlekar. Det smarta här är dock att man kan använda vilka öronproppar som helst.

Apparaten är klädd i ett gummiliknande material och på framsidan finns en upphöjd ring som döljer knapparna. I mitten sitter multifunktionsknappen där man med olika kombinationer av tryckningar kan styra telefonen. Det lär man sig ganska snabbt. Trycker man på sidorna så reglerar man volym och hoppar mellan låtar, vilket även fungerar på iPod/iPhone, trots att instruktionerna påstår motsatsen. I förpackningen ligger även en laddare eller så kan man använda USB-sladd om man vill.

Tyvärr har Jabra satt mikrofonen riktad framåt på klämman, alltså bort från kroppen. Det gör dels att den har svårt att plocka upp din röst i bullriga miljöer, dels att det bullrar väldigt när det blåser. Vi kan därför inte rekommendera den som en permanent telefonlösning. De medföljande propparna låter något bättre än man kunde vänta sig. Men lyckligtvis behöver det ju inte stoppa där utan det är bara att ersätta dem med favoritlurarna så får man en betydligt bättre musikupplevelse.

Slutsats
Det är smidigt att kunna sätta fast mottagaren på kläderna och att mikrofonen kommer nära munnen borde betyda bättre ljud än när den sitter vid örat. Men tyvärr har Jabra riktat den bort från kroppen vilket gör den mycket känslig för oljud och blåst. Användningen är helt okej och de medföljande lurarna duger med tanke på priset. Men vill man ha bättre ljud är det inte svårare än att kasta bort dem och plugga in sina egna favoriter vilket är ett stort plus.

Fakta

 • Bluetooth-version: 2.1 + EDR
 • Bluetooth-profiler: A2DP, AVRCP, HSP, HFP
 • Vikt: 20 gram
 • Drifttid: 6 timmar
 • Passningstid: 192 timmar
Tillverkare:
Jabra
Pris:
500,-
Importör:
Ljudkvalitet
Funktionalitet
Användning
Kvalitetsintryck
annons
annons
annons
annons