annons
annons

Ultimate ears 400vi

Anonym på alla plan

400vi ser vid första anblicken ut att vara gjord av blankpolerad metall men allt är inte guld som glimmar, i detta fall är det plast.

Skum-pluppar Förvaringsetui
Kvaliteten Oengagerat ljud

Dessvärre är det mesta med den här hörluren rätt plastigt och den där wow-känslan vill inte riktigt infinna sig. Sladden är visserligen platt men både tunn och smal vilket gör den sladdrig och får den att kännas skör. Den har även en irriterande förmåga att vrida sig. Precis som hos Denon har man valt mjölkvita öronpluppar, och kombinationen svart, vitt, silver och mjölkvitt blir liksom lite väl bra. I förpackningen ligger ett hårt etui, även det i plast, till förvaring samt fyra extra par mjölkvita pluppar. Du får även med ett par svarta i ett skum-liknande material som är betydligt skönare för öronen och som gör ljudläckaget in och ut mindre. Väljer du att byta till dessa svarta pluppar blir utseendet mer homogent.

Ljudet
Det är inget direkt fel på ljudet men det är dämpat, segt och oengagerat. Violinerna i Våren kommer inte till sin rätt och Mikael Wiehe känns trött och sliten. Basen, som är tänkt att kicka igång i vers nummer två av ”Den jag kunde va”, saknar punch. Jag fortsätter med Everything, en låt som brukar få mina öron att le. Bublé har en varm, mjuk och sensuell röst, något som dessvärre inte framgår med dessa lurar. Jag trycker in skum-plopparna rejält i öronen och ger luren en sista chans. Visst blir basen tydligare och möjligen framträder tonerna i det övre mellanregistret något mer men det räcker dessvärre inte för att hamna i toppen bland lurarna i denna prisklass.

Ultimate ears vit och svart
Med den svarta skum-pluppen på blir utseendet på luren mer stilig och homogen.

Slutsats
Ultimate ears 400vi är en bekväm lur men även om den inte är den dyraste i testet är den inte heller den billigaste vilket gör att man förväntar sig både bättre kvalitet och bättre ljudupplevelse. Det är inte så lätt att sätta fingret på vad det är som saknas i ljudbilden men jag vill kalla det spelglädje, engagemang och känsla. Basen saknar tryck, mellanregistret (där en stor del av rösters register ligger) är segt och diskanten blir aldrig sådär öppen och luftig som man önskar. Detta är inte ultimat om du frågar mig.

Ultimate ears mönster
Lurarna från Ultimate ears har försetts med vita streck på sladden som en liten extra detalj.

Bästa pris på Ultimate ears 400vi
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.

Typ: Sluten
Frekvens: 20–17 000 Hz
Känslighet: 105 dB
Impedans: 16 ohm

Pris: 600:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-