annonse
annonse
annonse

JBL J33i

Genomarbetad öronglädje

Luren från JBL är en snygg hörlur för dig som inte vill sticka ut för mycket ur mängden men ändå uppskattar en stilig accessoar.

Priset Skum-pluppar Förvaringsetui
Lite klen bas

Till skillnad från de andra deltagarna i testet är baksidan (den del som syns när du har den på dig) på JLB-luren fyrkantig och är inramad av en metallram. Den kraftiga, platta sladden sitter fast i hörluren med hjälp av något som ser ut som ett silverspänne till ett skärp. Snyggt och robust. Som tillbehör får du två extra par öronpluppar samt ett par av mina favoriter i skum, som ger luren en bra passform. En svart förvaringsväska med orange (naturligtvis) detaljer ingår också. Micken/reglaget är plastigt och den orange knappen som är till för att svara, byta spår, pausa och så vidare är lite skramlig. Synd på en annars så snygg och genomarbetad hörlur. I april kommer en enknapps-version som sägs passa de flesta Androider på marknaden. Du kommer dock inte kunna höja och sänka med micken/reglaget.

Ljudet
Återgivningen av de akustiska gitarrerna och sången i Laugh ´n´A 1/2 är avslappnad och detaljerad. Michael Bublés varma stämma ges gott om utrymme och samma sak gäller för instrument och bas, som är djup på de rätta ställena. Jag har läst lite klagomål rörande en stingslig och påträngande diskant så jag blir naturligtvis nyfiken på att undersöka den saken. Jag plockar fram låtar med piano, panflöjt, elektronisk musik och fioler men trots att jag är rätt känslig för kaxig diskant så kan jag inte hålla med kritikerna. Efterklangen från pianon framträder tydligt och regn som faller på taket är som på riktigt trots att det snöar ute. Lynyrd Skynyrd får avsluta och ska jag nu klaga på något så är det väl att basen inte återges med riktigt sådant tryck som den borde.

JBL mick
Klart att JBL har en orange knapp – hade den dessutom varit mindre plastig hade det blivit full pott på kvaliteten.

Slutsats
En snygg lur men som inte utmärker sig nämnvärt rent visuellt och som andas kvalitet och hållfasthet, om man bortser från micken/reglaget, så skulle jag vilja beskriva J33i. Ljudet är öppet, detaljerat och luftigt och det enda jag saknar är det där riktiga trycket och djupet i basen som faktiskt finns i vissa låtar. Prislappen ligger bland de lägre i starfältet och det, tillsammans med spelglädjen och mångsidigheten när det gäller att återge de flesta typer av musik, gör att J33I är Bästa köp.

JBL lur nära
JBLs lösning på att göra kopplingen mellan sladd och lur hållbar är inte bara genial, den är snygg också.

Till skillnad från de andra deltagarna i testet är baksidan (den del som syns när du har den på dig) på JLB-luren fyrkantig och är inramad av en metallram. Den kraftiga, platta sladden sitter fast i hörluren med hjälp av något som ser ut som ett silverspänne till ett skärp. Snyggt och robust. Som tillbehör får du två extra par öronpluppar samt ett par av mina favoriter i skum, som ger luren en bra passform. En svart förvaringsväska med orange (naturligtvis) detaljer ingår också. Micken/reglaget är plastigt och den orange knappen som är till för att svara, byta spår, pausa och så vidare är lite skramlig. Synd på en annars så snygg och genomarbetad hörlur. I april kommer en enknapps-version som sägs passa de flesta Androider på marknaden. Du kommer dock inte kunna höja och sänka med micken/reglaget.Ljudet Återgivningen av de akustiska gitarrerna och sången i Laugh ´n´A 1/2 är avslappnad och detaljerad. Michael Bublés varma stämma ges gott om utrymme och samma sak gäller för instrument och bas, som är djup på de rätta ställena. Jag har läst lite klagomål rörande en stingslig och påträngande diskant så jag blir naturligtvis nyfiken på att undersöka den saken. Jag plockar fram låtar med piano, panflöjt, elektronisk musik och fioler men trots att jag är rätt känslig för kaxig diskant så kan jag inte hålla med kritikerna. Efterklangen från pianon framträder tydligt och regn som faller på taket är som på riktigt trots att det snöar ute. Lynyrd Skynyrd får avsluta och ska jag nu klaga på något så är det väl att basen inte återges med riktigt sådant tryck som den borde.JBL mick Klart att JBL har en orange knapp – hade den dessutom varit mindre plastig hade det blivit full pott på kvaliteten.Slutsats En snygg lur men som inte utmärker sig nämnvärt rent visuellt och som andas kvalitet och hållfasthet, om man bortser från micken/reglaget, så skulle jag vilja beskriva J33i. Ljudet är öppet, detaljerat och luftigt och det enda jag saknar är det där riktiga trycket och djupet i basen som faktiskt finns i vissa låtar. Prislappen ligger bland de lägre i starfältet och det, tillsammans med spelglädjen och mångsidigheten när det gäller att återge de flesta typer av musik, gör att J33I är Bästa köp.JBL lur nära JBLs lösning på att göra kopplingen mellan sladd och lur hållbar är inte bara genial, den är snygg också.
Läs hela artikeln och över 450 nya tester i året med prenumeration på Ljud & Bild.
är du redan prenumerant? Logga inn.
Provaprenumeration
0:-
Fri tillgång till ljudochbild.se
Bronsprenumeration
349:-/halvår
1/2 år (6 nr) Digitalutgåva varje månad Fri tillgång till ljudochbild.se
Silverprenumeration
580:-/år
1 år (11 nr) Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Guldprenumeration
999:-/år
1 år (11 nr) Ny digital film varje månad Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Prenumerationen kommer automatiskt att förnyas till vanligt pris: Månad 49:-

Med prenumeration på Ljud och Bild får du:

Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva (iPad/Android) varje månad Rejäl rabattt Välj själv hur länge du vill prenumerera - och med eller utan film Fin välkomstpremie
Bästa pris på JBL J33i
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
  • Typ: Sluten
  • Frekvens: 10–24 000 Hz
  • Impedans: 16 ohm
  • Känslighet: 124 dB

Har du något att tillägga?

Välkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ämnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlägg. Övriga frågor och synpunkter hänvisas till redaktion@ljudochbild.se.
test
Nikon Z6

Fullträff med fullformat

Billigast är bäst i Nikons nya Z-serie med systemkameror.

High End Mässan 2019

Årets mässa bjöd på det mesta av det bästa inom ljud för kräsna öron.

2019 års Panasonic-TV får Dolby Vision och HDR10+

Det är bara den allra billigaste TV-modellen som inte får vara med när Panasonic rullar ut bättre HDR-format. Och Dolby Atmos.

grupptest
Seks 55-tums 4K med HDR-videokvalitet

En bra andra-TV

På jakt efter en billig extra-TV? Nu när butikerna tömmer sina lager på förra årets modeller kan du göra riktiga klipp!

Trådlös McIntosh-soundbar

Här är en soundbar-högtalare som tror att den är en hel anläggning.

Sluten toppmodell och förstärkare från Focal

Den fantastiska hörluren Utopia har fått ett slutet alternativ i form av Stellia. Och så släpper Focal hörlursförstärkaren Arche.

Recension
The Predator (2018)

Skugga från det förflutna

Inte en remake, utan en misslyckad fortsättning och en trist hyllning till originalet från 1987.

Recension
The Truth Matters

Mörkläggningen om kriget i Irak

Bush-administrationen ljög medvetet om orsakerna till andra Irak-kriget – och pressen lät bli att ställa dem till svars.

Recension
Peppermint

Fullständigt ointressant

Blodtörstig Jennifer Garner i blodfattig actionklyscha.

Recension
BlacKkKlansman

En politisk ­knytnäve!

Spike Lee levererar en av sina bästa filmer – om rashat förr och nu.

Släpp lös musiken

Genom att jorda högtalarna har Audiovector lyckats förbättra ljudet.

16x-zoom från Olympus

Kompakt 12–200 mm-objektiv.

test
Nokia 5.1 Plus

Billig Nokia ­överraskar en smula

På flera områden är Nokia 5.1 Plus bättre än man kan förvänta sig för pengarna. Fast ett par kompromisser kommer man inte undan.

test
Audeze Mobius

Utanför huvudet-upplevelse

Audezes lyx-headset bryter mot en av de grundläggande reglerna för hörlurar. Och låter bra!

Bättre skärmkalibrering

Datacolor har förbättrad Spyder-kalibreringen.

Tre nya specialobjektiv från Leica

Så här ser de alltså ut, de tre specialobjektiven som Leica lanserat till M-systemet.

Recension
Velvet Buzzsaw

Konstnärligt mord!

En ganska så misslyckad genreblandning av ironisk satir och slasher-rysare.

grupptest
6 trådlösa hörlurar

Trådlöst ljud ­ på allvar

Hörlurar för dig som tar ljudkvaliteten seriöst men inte vill bli helt ruinerad på kuppen.

grupptest
5 pickuper i budgetklassen

Den viktigaste delen

En ny och bättre pickup är det enklaste och bästa sättet att få bättre ljud.

Utomhus- och inbyggda högtalare från Sonos

Tillsammans med Sonance har de tagit fram serien, speciellt lämplig för nya Amp.

test
Denon CEOL N10

Bonsai-stereo

Denons dvärgstereo utmanar Sonos högtalare och soundbar på deras hemmabana.

grupptest
5 gaming-PC i premiumklassen

Fem häftiga

Det behövs bra grejor när det ska spelas. Vi har gett oss ut på slagfältet med fem bärbara datorer som inte bangar för något.

test
Marantz NA6006

Utsökt spelare med vital brist

Den här nätverksspelaren är lättskött, spelar det mesta och låter jättebra. Men de som strömmar högupplöst musik blir besvikna.

De första bilderna från Lumix S1R

Vi har fotograferat med Panasonics flaggskepp, som kan ta bilder med uppemot till 187 Mp!

Sonus faber går in i väggen

Nu kommer italienarna med lanserar in-wall-högtalare.

Fler Pentax-objektiv

I väntan på nya kameror kan vi glädja oss åt två nya vidvinkelobjektiv.

Hörlurar för battle-spel

Logitech har utvecklat helt ny ljudteknik speciellt för battle-spel.

test
Ring Stick Up Cam Wired

Smidig övervakning som kostar

Man har inte mycket nytta av Ring Stick Up Cam Wired utan ett abonnemang, som gör att Ring laddar upp videofilmerna till molnet.