annons
annons

JBL J33i

Genomarbetad öronglädje

Luren från JBL är en snygg hörlur för dig som inte vill sticka ut för mycket ur mängden men ändå uppskattar en stilig accessoar.

Priset Skum-pluppar Förvaringsetui
Lite klen bas

Till skillnad från de andra deltagarna i testet är baksidan (den del som syns när du har den på dig) på JLB-luren fyrkantig och är inramad av en metallram. Den kraftiga, platta sladden sitter fast i hörluren med hjälp av något som ser ut som ett silverspänne till ett skärp. Snyggt och robust. Som tillbehör får du två extra par öronpluppar samt ett par av mina favoriter i skum, som ger luren en bra passform. En svart förvaringsväska med orange (naturligtvis) detaljer ingår också. Micken/reglaget är plastigt och den orange knappen som är till för att svara, byta spår, pausa och så vidare är lite skramlig. Synd på en annars så snygg och genomarbetad hörlur. I april kommer en enknapps-version som sägs passa de flesta Androider på marknaden. Du kommer dock inte kunna höja och sänka med micken/reglaget.

Ljudet
Återgivningen av de akustiska gitarrerna och sången i Laugh ´n´A 1/2 är avslappnad och detaljerad. Michael Bublés varma stämma ges gott om utrymme och samma sak gäller för instrument och bas, som är djup på de rätta ställena. Jag har läst lite klagomål rörande en stingslig och påträngande diskant så jag blir naturligtvis nyfiken på att undersöka den saken. Jag plockar fram låtar med piano, panflöjt, elektronisk musik och fioler men trots att jag är rätt känslig för kaxig diskant så kan jag inte hålla med kritikerna. Efterklangen från pianon framträder tydligt och regn som faller på taket är som på riktigt trots att det snöar ute. Lynyrd Skynyrd får avsluta och ska jag nu klaga på något så är det väl att basen inte återges med riktigt sådant tryck som den borde.

JBL mick
Klart att JBL har en orange knapp – hade den dessutom varit mindre plastig hade det blivit full pott på kvaliteten.

Slutsats
En snygg lur men som inte utmärker sig nämnvärt rent visuellt och som andas kvalitet och hållfasthet, om man bortser från micken/reglaget, så skulle jag vilja beskriva J33i. Ljudet är öppet, detaljerat och luftigt och det enda jag saknar är det där riktiga trycket och djupet i basen som faktiskt finns i vissa låtar. Prislappen ligger bland de lägre i starfältet och det, tillsammans med spelglädjen och mångsidigheten när det gäller att återge de flesta typer av musik, gör att J33I är Bästa köp.

JBL lur nära
JBLs lösning på att göra kopplingen mellan sladd och lur hållbar är inte bara genial, den är snygg också.

Bästa pris på JBL J33i
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
  • Typ: Sluten
  • Frekvens: 10–24 000 Hz
  • Impedans: 16 ohm
  • Känslighet: 124 dB


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-