annons
annons

Denon AH-C101

Låt dig inte luras av utseendet

Mer attityd och skönare gung i basen. Det kännetecknar Denons kategori Urban Raver som AH-C101, efterföljare till AH-C560, tillhör.

Skum-pluppar Förvaringsetu
Färgvalen

När man ser förpackningen skulle man lätt kunna tro att detta är en av testets dyraste lurar. Väldigt genomtänkt och stiligt. I förpackningen hittar du två extra par öronpluppar samt ett par i skum-material som ökar passformen ännu mer. Mina favoriter då trycket i örat minskar. En praktisk förvaringsväska finns också. Luren själv är en skapelse i svart, silver och klarblått med öronpluppar i mjölkigt vitt. Tyvärr är sladden rund. Micken/reglaget är stilig med tre runda upphöjningar inramade i silver. Samma silver-ring återkommer på ”baksidan” av själva hörluren. Snyggt! Men hur man har tänkt med den klarblå färgen och de mjölkvita plupparna förstår jag inte riktigt. Det får tyvärr luren att se lite plastig ut, trots att den faktiskt känns både gedigen och hållbar.

Ljudet 
Vivaldis Våren fyller mina öron och lugnet infinner sig. Violinerna och övriga orkestern får gott om utrymme. Ljudbilden är homogen från början till slut och förmedlar verkligen den goa känslan av vår. Även Mikael Wiehes ”Den jag kunde va” är som ljuv musik för mina öron. När basen kickar in i början på andra versen känns den rejält utan att för den sakens skull ta över scenen.  Skynyrd Nation drar igång men här händer det något. Hörluren är inte alls med på noterna utan helheten blir lite dämpad. Jag får känslan av att sitta i en lokal med lågt i tak och ont om luft. Jag provar andra låtar med rapp takt och många instrument och inser att den typ av musik inte är optimal för denna lur.

Denon paket
Denon vet hur man packar lurar.

Slutsats
Detta är, som tur väl är, ingen skönhetstävling. Hade det varit det hade Denon AH-C101 fått stå med svansen mellan benen, speciellt med de mjölkvita plupparna på. Å andra sidan syns varken de eller den knallblå färgen när du har lurarna i örat. Kvaliteten är det dock inget fel på och micken/reglaget har väl separerade knappar vilket minskar risken för att trycka fel.

Håller du dig bara borta från rockmusik med många bollar i luften så är detta en underbar hörlur som kan ge dig rysningar av välbehag.

Denon nära
Har svårt att förlika mig med den kornblå färgen. Men det är bättre med svarta öronpluppar än mjölkvita.

Bästa pris på Denon AH-C101
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.

Typ: Sluten
Frekvens: 5–24 000 Hz
Impedans: 16 ohm
Känslighet: 106 dB

Pris: 700:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-