annons
annons

Audio Technica ATH-CKS55i

Kostar mer än det smakar

Från Japanska Audio Technica kommer denna in-ear-lur, med ett lite säreget utseende, som finns att få i svart, röd/svart eller vitt.

Ljudet
Materialval Inga skum-pluppar

Visst har ATH-CKS55i ett lite speciellt utseende med sin vinklade konstruktion, och mest sticker den ut om du väljer den svarta varianten med röda detaljer och röd sladd. Den tråkiga plastförpackningen, utan någon som helst finess, innehåller tre extra öronpluppar i silikon i olika storlekar samt en liten förvaringspåse, i budget-material, med dragsko. Med tanke på prislappen hade jag förväntat mig både ett par öronpluppar i skum för bekvämare passform och därmed bättre ljudåtergivning och ett hårt etui för förvaring. I jämförelse med de andra i testet som ligger på samma pris är denna lur plastig och dessutom har Audio Technica valt rund sladd som inte känns vidare hållbar, speciellt inte där den är förankrad i själva hörluren. Detta måste betyda att man lagt alla pengar på ljudet!

Ljudet
ATH-CKS55i visar upp ett detaljrikt mellanregister med klara röster och naturlig återgivning av instrument. Everything ger mig ståpäls men jag saknar de allra djupaste och varmaste tonerna som framgår i till exempel luren från JBL. Kan inte låta bli och utmana med lite Gotthard (Hush) och gensvaret blir absolut godkänt. Dynamiken i låten hanteras på ett lysande sätt även om jag får trycka in luren rejält i öronen för att komma in närheten av den basåtergivning jag önskar.

Audio Technica paket
Presentationen av ATH-CKS55i får ingen att jubla.

Slutsats
Tyvärr känns ATH-CKS55i lite för plastig för sin prislapp och även om ljudupplevelsen är riktigt bra finns det alternativ som både kombinerar bra ljud och mer kvalitetskänsla. Ljudbilden är luftig med detaljrikt mellanregister och visst finns det tryck och vilja i basen men det hade inte skadat om den varit lite tyngre och djupare i de låtar där det faktiskt finns bra bas. Betyget dras ned av en för hög prislapp i förhållande till materialval och tillbehör. I dagens läge räcker det inte enbart med ett bra ljud för att hamna på prispallen.

Bästa pris på Audio Technica ATH-CKS55i
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
  • Typ: Sluten
  • Frekvens: 5–24 000 Hz
  • Känslighet: Ingen uppgift
  • Impedans: 16 ohm
Pris: 900:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-