annonse
annonse
Urbanears Plattan 2 Blueooth

Test av: Urbanears Plattan 2 BT

Plattan i mattan

Urbanears gasar förbi konkurrenterna med förvånansvärt prisvärda Plattan 2 Bluetooth.

Ljud & Bild tycker

Lång batteritid. Enkel att använda. Bra finesser. Utmärkt ljud för priset.
Man kan inte längre tvätta huvudbandet. Ingen apt-X eller NFC.
annonse

Urbanears har verkligen lyckats med att göra moderiktiga hörlurar som dessutom låter bra, med tanke på den rimliga prislappen. Deras mest framgångsrika modell Plattan ser man dagligen folk bära i Stockholm. Den kom sedan som en trådlös modell, Plattan ADV Wireless, som sedan följdes av den uppdaterade sladdförsedda Plattan 2. Och nu kommer som väntat den trådfria modellen Plattan 2 Bluetooth. Naturligtvis i fem distinkta färger.

Användning och komfort

Kuddarna är klädda med konstläder vilket gör att man lätt kan torka av dem om de börjar se solkiga ut. Däremot kan man inte längre ta bort tyget på bågen och tvätta det, vilket är lite synd. Det har ersatts av en gummiliknande stoppning, som dock är bättre på att få lurarna att hålla sig på plats. Stoppningen i öronkuddarna är generös, och eftersom de inte heller klämmer så hårt om öronen, så känns de bekväma även vid längre lyssning.

Lyckligtvis har man ersatt föregångarens touchkontroller med en joystick-liknande lösning, precis som Marshall använder sig av. Enkelt och väl fungerande. Den kan till och med användas för att starta röstassistenter som Google Assistant och Siri. En annan praktisk finess vid känner igen från dem är att man kan koppla in en till hörlur med sladd och lyssna på samma musik. Och trevligt nog är batteritiden dessutom mycket generös.

Fakta & Betyg:
 • Typ: On-Ear
  Element: 40 mm
  Anslutning: BT 4.0, (kabel)
  Ljudformat: SBC, AAC
  Mikrofon: Ja
  Vikt: 145 gram
  Batteritid: 30 timmar

  Web: Urbanears.com

  Tillverkare:
  Urbanears
  Pris:
  1.000,-
  Importör:
  Urbanears

  Läs också:

  annonse
  annonse
  annonse
  annonse
  x
  Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut material från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål, under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Materialet får inte användas för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts