annons
annons

Tiny Audio H.3

Billiga och bra

Prisvärda hörlurar med uppseendeväckande bra ljud för pengarna.

Bra balans, fin fyllighet och öppen ljudbild är mer än man kan förvänta sig för en dryg femhundring.
De dämpar inte oväsen särskilt bra och de styva öronkuddarna har begränsad komfort.

Förväntningarna brukar inte vara särskilt högt uppskruvade när vi testar billiga hörlurar eller öronsnäckor. Man känner det redan på förpackningen, som är av industrikartong och simplaste kvalitet. Att packa upp sådana lurar brukar inte vara någon upphetsande tilldragelse och det är den inte här heller. Men sedan upphör likheterna mellan Tiny Audio H.3 och billigt skräp.

De norska hörlurarna är gjorda av samma gäng som ligger bakom Pinell GO, den kanske bästa batteridrivna radion som finns nu för tiden. Designen är fräsch och kvaliteten god, om än inte strålande. Fast vad kan man förvänta sig för 600 kronor?

Hörlurarna är avsedda för bärbart bruk och har en mikrofon med svarsknapp och fjärrkontroll för musiken på den tygklädda kabeln. De slutna kåporna är små, med aningen för styva kuddar som vilar mot örat. De dämpar däremot inte oväsen utifrån lika bra som vi hade velat, med tanke på bärbarheten.

Kabeln – som inte är löstagbar – känns rejäl och ger inte bara en möjlighet att svara i telefon och prata med folk som ringer, utan kan också styra musiken. Två tryckningar för att hoppa framåt, tre för att hoppa bakåt och en för att starta eller stanna musiken.

Kom ihåg att sätta kåporna lite längre fram på öronen än du brukar. Då får ljudet bäst balans. Ljudkvaliteten i de små Tiny-hörlurarna är nämligen förvånansvärt hög. Med tanke på priset. I toppen är diskanten lite för avslappnad och det finns ingen djupbas, men basen är ändå potent och fyllig. Det smäller till fint i basen när man lyssnar på hiphop och rock, vilket antyder att lurarna vänder sig till det yngre gardet snarare än finlyssning på klassiskt och opera.

Men de klarar sig fint med jazz och klassiskt också. Anledningen är att de är ganska så öppna, med fin detaljering, utan att maskera smånyanser i särskilt hög grad. Röster, stråkar och akustiska instrument klingar fint och länge i de små kåporna, som även hänger med när man rattar upp volymen på mobilen.

Det är minsann inte mycket fel på Tiny Audio H.3. För en dryg femhundring får man mycket bättre ljud än man skulle kunna tro, och vi kan kalla dem för referensen i prisklassen. Så prisvärda är de.

Bästa pris på Tiny Audio H.3
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
  • Slutna hörlurar
  • 40 mm element
  • 32 ohm, 104 dB
  • Svarsknapp och mikrofon
  • Pris: 600 kr
  • ttmicro.no
Pris: 600:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-