annons
annons

Audio Technica ATH-M50

Audio Technica ATH-M50

Välbalanserat ljud. Öppen klang. Bekväma. Gedigen byggkvalitet. Mycket för pengarna.
Kan inte användas med bärbara spelare.

Man kan lätt ta fel på M50 och PRO700-lurarna som vi också testat. Men det är två helt olika hörlurar. Och det här är den mest kompletta av dem. Kåporna är ungefär lika stora, men elementen som sitter inuti är lite mindre. Ändå är både komforten och ljudet bättre. M50 är däremot inte lika effektiva, så en iPod ger bara ett begränsat ljudtryck.
Men man får allt annat man kan begära. Ovala kåpor som lägger sig runt, och inte utanpå, örat. Förhållandevis låg vikt. Och så kan man vika dem platta så att de inte tar för mycket plats i väskan. En solid 6,3-mm jack-kontakt med sträckavlastning kan skruvas av för att få fram en 3,5-mm minijack-kontakt, och båda sitter i en tvinnad kabel som inte trasslar sig.
 
Ljudkvalitet
Klangen är framför allt välbalanserad. Ingen del av frekvensregistret överskuggar någon annan. Basen är mäktig, stram och dynamisk, och mellanregistret är öppet, mjukt och transparent. Till och med diskanten, som kan kännas lite grov med så stora membran (45 mm), är luftig och precis. Allt från konsertflyglar till stråkar och trianglar släpps igenom med fin klang. Ljudbilden växer sig stor och fyllig med lite pådrag från förstärkaren och M50 har inte Shure SRH840:s tendens till lite hårda s-ljud när de spelar högt.

Bästa pris på Audio Technica ATH-M50
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
Sluten konstruktion Känslighet: 99 dB Impedans: 38 ohm 45-mm membran Vikt: 284 gram Pris: 2 200 kr
Pris: 2200:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-