annons
annons

AKG K 480 NC

AKG K 480 NC

Behaglig klang. Aktiv brusreducering. Bekväma.
Instängd klangbild. Effektkrävande.

Lätta hörlurar som dessutom är lättdrivna är praktiska partner till mobilen och MP3-spelaren. Till exempel AKG:s hopfällbara och 125 gram lätta NC 480 NC. Dessa små hörlurar har aktiv brusreducering som dämpar oväsen från omgivningen, och är tillräckligt små för att få plats i en bag eller en stor jackficka. Låg vikt och små mått gör dem mycket bekväma att ha på huvudet. Till och med längre stunder. Ett litet batteri driver den aktiva brusreduceringen som sitter i en liten låda på sladden. Skulle batteriet ta slut kan man fortfarande lyssna på musik, fast då utan aktiv brusreducering.
 
Ljudkvalitet
Brusreduceringen fungerar över all förväntan. Även om det naturligtvis läcker in ljud i örat, eftersom hörlurarna av naturliga skäl inte har lika bra passiv dämpning som öronsnäckor, fungerar AKG:s brusreducering fint på K 480 NC. Klangen är först och främst behaglig, och lätt att tycka om, fast inte särskilt öppen eller musikalisk. Hörlurarna låter lite grått och instängt, med relativt tam dynamik och dämpad fokus på detaljer. Dessutom är de inte särskilt effektiva, och försöker man kompensera för detta genom att vrida upp volymen så kommer många MP3-spelares låga effekt att orsaka kraftig förvrängning. Vårt tips är därför att överväga AKG:s K450 i stället. Det är en billigare hörlur med mycket högre effektivitet, fast utan aktiv brusreducering.

Lätta hörlurar som dessutom är lättdrivna är praktiska partner till mobilen och MP3-spelaren. Till exempel AKG:s hopfällbara och 125 gram lätta NC 480 NC. Dessa små hörlurar har aktiv brusreducering som dämpar oväsen från omgivningen, och är tillräckligt små för att få plats i en bag eller en stor jackficka. Låg vikt och små mått gör dem mycket bekväma att ha på huvudet. Till och med längre stunder. Ett litet batteri driver den aktiva brusreduceringen som sitter i en liten låda på sladden. Skulle batteriet ta slut kan man fortfarande lyssna på musik, fast då utan aktiv brusreducering.   Ljudkvalitet Brusreduceringen fungerar över all förväntan. Även om det naturligtvis läcker in ljud i örat, eftersom hörlurarna av naturliga skäl inte har lika bra passiv dämpning som öronsnäckor, fungerar AKG:s brusreducering fint på K 480 NC. Klangen är först och främst behaglig, och lätt att tycka om, fast inte särskilt öppen eller musikalisk. Hörlurarna låter lite grått och instängt, med relativt tam dynamik och dämpad fokus på detaljer. Dessutom är de inte särskilt effektiva, och försöker man kompensera för detta genom att vrida upp volymen så kommer många MP3-spelares låga effekt att orsaka kraftig förvrängning. Vårt tips är därför att överväga AKG:s K450 i stället. Det är en billigare hörlur med mycket högre effektivitet, fast utan aktiv brusreducering.
Läs hela artikeln och över 450 nya tester i året med prenumeration på Ljud & Bild.
är du redan prenumerant? Logga inn.
Provaprenumeration
0:-
Fri tillgång till ljudochbild.se
Bronsprenumeration
349:-/halvår
1/2 år (6 nr) Digitalutgåva varje månad Fri tillgång till ljudochbild.se
Silverprenumeration
580:-/år
1 år (11 nr) Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Guldprenumeration
999:-/år
1 år (11 nr) Ny digital film varje månad Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Prenumerationen kommer automatiskt att förnyas till vanligt pris: Månad 49:-

Med prenumeration på Ljud och Bild får du:

Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva (iPad/Android) varje månad Rejäl rabattt Välj själv hur länge du vill prenumerera - och med eller utan film Fin välkomstpremie
Bästa pris på AKG K 480 NC
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
Aktiv brusreducering Känslighet: 112 dB Impedans: 30 ohm Pris: 1 600 kr
Pris: 1600:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-