annons
annons

Shure SRH 240

Har allt

De mest kräsna får allt de drömmer om i Shure SHR 240 – som även fungerar med iPoden.

Välbalanserad och raffinerad klang. Stor dynamisk kontrast. Superb transparens.
Storleken.

Detta är måhända inte testets mest bärbara lurar, de kan inte fällas ihop och är inte särskilt kompakta. Men bekväma är de. Även när man har dem på sig utomhus. Ljuddämpningen är bra så man behöver inte vrida upp volymen till max för att få live-känsla. Shure bjuder inte på några fler tillbehör än en 6,3-mm adapter, men sladden på 2 meter är tillräckligt lång för att man ska nå bort till stereon.
De här lurarna är det nämligen fart i. De låter förbaskat bra vilken ljudkälla och musikstil man än lyssnar på, och den relativt neutrala och öppna klangkaraktären gör att de passar väldigt bra till studiobruk och hifi, men också när man är i farten. Basen är kanske inte lika tuff som i Denon AH-D510, men den är mer väldefinierad. Detaljer och smånyanser i ljudbilden är också mer definierade hos Shure än hos de flesta testdeltagarna. Röster är klockrena, ljudbilden är full av detaljer och SRH 240 lyckas skapa en fin live-känsla i konsertinspelningar. Kan man önska sig mer?

Detta är måhända inte testets mest bärbara lurar, de kan inte fällas ihop och är inte särskilt kompakta. Men bekväma är de. Även när man har dem på sig utomhus. Ljuddämpningen är bra så man behöver inte vrida upp volymen till max för att få live-känsla. Shure bjuder inte på några fler tillbehör än en 6,3-mm adapter, men sladden på 2 meter är tillräckligt lång för att man ska nå bort till stereon. De här lurarna är det nämligen fart i. De låter förbaskat bra vilken ljudkälla och musikstil man än lyssnar på, och den relativt neutrala och öppna klangkaraktären gör att de passar väldigt bra till studiobruk och hifi, men också när man är i farten. Basen är kanske inte lika tuff som i Denon AH-D510, men den är mer väldefinierad. Detaljer och smånyanser i ljudbilden är också mer definierade hos Shure än hos de flesta testdeltagarna. Röster är klockrena, ljudbilden är full av detaljer och SRH 240 lyckas skapa en fin live-känsla i konsertinspelningar. Kan man önska sig mer?
Läs hela artikeln och över 450 nya tester i året med prenumeration på Ljud & Bild.
är du redan prenumerant? Logga inn.
Provaprenumeration
0:-
Fri tillgång till ljudochbild.se
Bronsprenumeration
349:-/halvår
1/2 år (6 nr) Digitalutgåva varje månad Fri tillgång till ljudochbild.se
Silverprenumeration
580:-/år
1 år (11 nr) Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Guldprenumeration
999:-/år
1 år (11 nr) Ny digital film varje månad Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Prenumerationen kommer automatiskt att förnyas till vanligt pris: Månad 49:-

Med prenumeration på Ljud och Bild får du:

Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva (iPad/Android) varje månad Rejäl rabattt Välj själv hur länge du vill prenumerera - och med eller utan film Fin välkomstpremie
Bästa pris på Shure SRH 240
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
Shure SRH 240 Känslighet: 105 dB Impedans: 38 ohm Vikt: 181 g Typ: Sluten Pris: 700 kr
Pris: 700:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-