annons
annons

AKG K430

Rakt i fickan

De riktigt praktiska AKG-lurarna är så små att de slinker ner i fickan, och passar fint till iPoden.

Tilltalande ljud. Kompakta och lätta. Perfekta för iPoden
Tunn bas. Grov klang. Färgad ljudbild.

Testets minsta hörlurar kan fällas ihop så att de tar väldigt lite plats. Bra känslighet gör att de passar till bärbar utrustning. En volymkontroll på sladden är praktisk att ha när iPoden ligger i fickan. Det ingår också ett litet fodral och en 6,3-mm jack-adapter. Kabeln är kort, så K430 passar inte så bra till stereon eftersom det inte ingår någon förlängningskabel.
Eftersom de små kåporna ligger utanpå, och inte runt, örat är inte komforten optimal om man ska lyssna länge, trots den låga vikten. Men de små membranen som döljer sig på insidan av kåporna klarar sig fint.
Så länge man inte förväntar sig någon öronbedövande bas med mycket tyngd. De små lurarna har nämligen sina klara begränsningar. Vill man spela högt hittar man snabbt maxgränsen. Ljudet blir grumligt, diskanten grov och förvrängningen ökar. Håller man sig inom rimliga gränser fungerar ljudet fint. Lite tunt i basen är det kanske för dem som uppskattar fet bas, och klangen är avgjort färgad i mellanregistret. K430 passar bäst till unga i farten, eftersom de inte klarar all slags musik lika bra, och inte passar till stereon hemma.

Testets minsta hörlurar kan fällas ihop så att de tar väldigt lite plats. Bra känslighet gör att de passar till bärbar utrustning. En volymkontroll på sladden är praktisk att ha när iPoden ligger i fickan. Det ingår också ett litet fodral och en 6,3-mm jack-adapter. Kabeln är kort, så K430 passar inte så bra till stereon eftersom det inte ingår någon förlängningskabel. Eftersom de små kåporna ligger utanpå, och inte runt, örat är inte komforten optimal om man ska lyssna länge, trots den låga vikten. Men de små membranen som döljer sig på insidan av kåporna klarar sig fint. Så länge man inte förväntar sig någon öronbedövande bas med mycket tyngd. De små lurarna har nämligen sina klara begränsningar. Vill man spela högt hittar man snabbt maxgränsen. Ljudet blir grumligt, diskanten grov och förvrängningen ökar. Håller man sig inom rimliga gränser fungerar ljudet fint. Lite tunt i basen är det kanske för dem som uppskattar fet bas, och klangen är avgjort färgad i mellanregistret. K430 passar bäst till unga i farten, eftersom de inte klarar all slags musik lika bra, och inte passar till stereon hemma.
Läs hela artikeln och över 450 nya tester i året med prenumeration på Ljud & Bild.
är du redan prenumerant? Logga inn.
Provaprenumeration
0:-
Fri tillgång till ljudochbild.se
Bronsprenumeration
349:-/halvår
1/2 år (6 nr) Digitalutgåva varje månad Fri tillgång till ljudochbild.se
Silverprenumeration
580:-/år
1 år (11 nr) Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Guldprenumeration
999:-/år
1 år (11 nr) Ny digital film varje månad Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Prenumerationen kommer automatiskt att förnyas till vanligt pris: Månad 49:-

Med prenumeration på Ljud och Bild får du:

Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva (iPad/Android) varje månad Rejäl rabattt Välj själv hur länge du vill prenumerera - och med eller utan film Fin välkomstpremie
Bästa pris på AKG K430
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
AKG K430 Känslighet: 125 dB Impedans: 32 ohm Vikt: 110 g Typ: Sluten Pris: 800 kr
Pris: 800:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-