annonse
annonse
annonse

test: Ilicon hypEar Sonic Superior PRO

April 2018
Ilicon hypEar Sonic Superior PRO
April 2018
Ilicon hypEar Sonic Superior PRO

Skräddarsytt ljud

Formgjutna highend-proppar av silikon ger mycket bättre ljud från dina favoritlurar.

Plus
Förbättringen i ljudkvalitet är stor: tunna öronproppar får mer tryck i basen och de som har för mycket bas tjänar på att den stramas till. Musiken får bättre fokus.
Minus
Kan vara knöliga att få in i örat.

När vi på redaktionen testar och recenserar öronproppar så uttalar vi oss ofta ganska så bestämt när det gäller ljudkvaliteten. Till exempel om det saknas bas, är för mycket bas eller om ljudet rent allmänt känns obalanserat. Och självklart om passformen är bra eller inte.

Problemet med detta är att allas öron är olika. Till exempel kan hörlurar som sitter bra i mina öron få kritik från en kollega eftersom propparna trillar ut hela tiden. Och vice versa. Det följer ofta med många toppar av olika storlekar och material, så att det ska gå att hitta något som passar i ens egna öron. Men passformen kommer ändå alltid att vara en uppskattning. Den bästa lösningen är öronproppar som är skräddarsydda efter öronen.

Ilicon hypƐar Sonic Superior PRO har ett akustiskt filter som släpper in ljud utifrån på ett kontrollerat sätt, med jämn frekvensrespons. Det öppnar upp ljudet ännu mer. Foto: Geir Gråbein Nordby

 

Första gången jag gjorde en avgjutning av mina öron för att testa ett par proffssnäckor upptäckte jag att jag har en 90 graders krök i hörselgången som passar universalproppar illa. Kröken gör att öronproppen ofta inte kommer in tillräckligt långt, och med fel proppar kan det lätt låta basfattigt. Oftast passar något av de paren proppar som ingår fint, men ibland är det inte så lätt. Och oavsett vilken sorts öron du har så kommer universalpropparna aldrig att kunna mäta sig med ett par som är specialgjorda för just dina öron.

Ilicon hypƐar Sonic Budget är olackad och gjord av ett enklare material. Här syns printlagren tydligt. En kul detalj är en röd och en svart propp. Foto: Geir Gråbein Nordby

 

Vill du ha bättre ljud än vad du får från dina musikproppar i dag är det därför rimligt att ställa dig frågan: ska du byta ut dem helt och hållet – eller uppgradera dem? Att uppgradera till specialtillverkade öronproppar kan vara en mycket billigare och bättre investering än att byta från ett par musikproppar för 2 000 kronor till ett par som kostar dubbelt så mycket.

Annonse: Artikkelen fortsetter nedenfor

3D-skanning

När man ska gjuta öronproppar från en form så brukar man först spruta in smet i öronen och sedan sitta en lång stund och vänta på att allting stelnar och blir till negativkopior av hörselgångarna. Det funkar, men är lite obekvämt.

Svenska Ilicon har en annan metod. De skannar örat med en handhållen 3D-skanner, nästan helt utan beröring. En CAD-fil görs sedan av skanningarna så att Ilicon kan 3D-printa ett par helt nya proppar i silikon.

Det här är handskannern som Ilicon använder för att 3D-skanna öronen. Foto: Geir Gråbein Nordby

 

Ilicon har kontor i Jönköping, och det är också där som 3D-skanning görs efter tidbeställning. Om du inte kan ta dig till Jönköping så kan du gå och göra en öronavgjutning hos en audionom för ett par hundralappar och sedan skicka avgjutningen till Ilicon så att de kan utforma propparna. Vid behov kan Ilicon också skicka ut en person i fält för att skanna, om antalet beställningar i ett visst geografiskt område är så stort att det motiverar resan ekonomiskt.

Budgetmodellen

Du kan välja mellan olika modeller. Den billigaste heter hypƐar Sonic Budget och kostar 500 kronor för ett par. Den är utskriven av obehandlat 3D-printmaterial som är ungefär lika hårt som ett suddgummi. Ilicon har varit smarta och använder rött material till höger propp och svart till vänster, så att det aldrig är någon tvekan om vilken som ska sitta var någonstans. Du kan få dem lackade i antibakteriell, blank silikonfärg, då heter modellen Sonic Basic och kostar 845 kronor. Denna och alla modeller över finns i tre olika färger: transparent, röd och svart. Då har vänster och höger öronpropp samma färg men skiljs åt genom en liten prick: röd på höger och blå på vänster.

AKG N40 får ett rejält lyft med 3D-gjutna silikonproppar. Här fotograferade med Sonic Budget, men bäst lät det med Sonic Superior PRO och filtret med 12 dB dämpning. Foto: Geir Gråbein Nordby

 

Toppmodellen

Toppmodellen är Sonic Superior PRO. Den är mer avancerad och det är den som testas här. För det första är materialet ett mjukare, genomskinligt silikon. Där ljudkanalen i Budget-modellen har samma diameter hela vägen är den trattformad i Superior PRO för att mer effektivt överföra ljudet till örat.

Men den största skillnaden är ett extra hål där det sitter ett utbytbart ljudfilter. Detta är av samma typ som i specialgjorda hörselskydd, där filtret dämpar ljud utifrån i en jämn frekvenskurva.

ACS Evolve låter betydligt bättre med de 3D-gjutna silikonpropparna Sonic Superior PRO. Foto: Geir Gråbein Nordby

 

Filtret utjämnar trycket i örat på ett kontrollerat sätt och när ljudet läcker linjärt från utsidan till insidan är tanken att det också läcker ljud lika linjärt från musikproppen och utåt. Så att frekvensresponsen man faktiskt hör från lurarna blir optimalt korrekt. Man kan välja mellan filter som har olika dämpning, från 12 till 27 dB. 12 dB ska ge den bästa musikupplevelsen, men samtidigt släppa in mer ljud utifrån.

Behaglig process

För att undersöka vad skräddarsydda öronproppar gör för ljudet fick Ilicon göra toppar till två in-ear-hörlurar: AKG N40, som har ett mycket fylligt och engagerande ljud men en något överdriven basrespons, och ACS Evolve Studio Universal, som jag upplever som mycket exakta men i överkant neutrala och analytiska.

Topparna gjordes av ett par formgjutna hörselproppar som jag hade sedan tidigare, efter en traditionell avgjutning. Dessa skickade jag tillsammans med öronpropparna från AKG och ACS till Ilicon, som sedan gjorde en 3D-skanning och gjorde personliga silikontoppar efter mina öron.

Geir blir skannad! Foto: Audun Hage

 

Wow! Blått laserljus och hela kitet! Foto: Audun Hage

 

En tid senare kom Tony Levander från Ilicon på besök till redaktionen och skannade mina öron med sitt sofistikerade, bärbara laboratorium. Det var en snabb process och väldigt bekväm jämfört med den traditionella metoden där öronen sprutas fulla med grönt gegg. Högteknologiskt är det, med blått laserljus och hela kitet. Skanningarna skulle användas till ännu ett par proppar. Dessvärre har jag inte hunnit få dessa proppar levererade i tid till denna recension.

Passform

Eftersom formen är perfekt anpassad efter mina hörselgångar så är propparna sköna att ha i öronen. Fast de är inte speciellt enkla att få in, mycket på grund av min skarpa krök i hörselgången. Det är en vanesak, det går lättare med tiden.

När propparna väl sitter så sitter de ordentligt. AKG-lurarna har byglar som går runt öronen, men de känns överflödiga när passformen är så bra.

Ljudkvalitet

Det är när man börjar lyssna på musik som det blir intressant. Först lyssnar jag på ACS-propparna. Från början låter de mycket korrekt, som ett analytiskt redskap som en ljudtekniker kan mixa musik med. De visar mig vad som finns på inspelningen, men de gör det samtidigt på en smula tråkigt sätt. Det är med de ursprungliga propparna.

Så här ser AVC Evolve ut med universella öronkuddar. Foto: ACS

 

Med Ilicon-propparna kommer plötsligt basregistret fram ordentligt. Djupbasen och fundamentet i inspelningen blir tydligare, och den trycker till mer. Låten Wargasm med industri-metal-bandet Ministry vaknar till liv ur sin överkomprimerade och platta dvala och börjar sparka ifrån sig rejält. Mer av djupbasen framträder, den är stram och bestämd och ljudbilden framträder på ett imponerande sätt. Jag vet sedan tidigare att ACS-propparna låter fokuserat, och det gör de fortfarande, bara med en svartare bakgrund som musiken kan poppa ut från, och då upplevs övertonregistret dessutom mindre aggressivt. Cymbaler låter blankare och mjukare.

AKG N40 med universella toppar har överdriven bas. Foto: AKG

 

Man skulle därför kunna misstänka att AKG N40, som redan från början har lite för mycket bas, skulle bli ännu mer överdriven. Så är det inte. I stället stramas basen till. Ljudet är betydligt fylligare än med ACS, men det är mycket mer fokuserat än det var innan. Aaron Lee Tasjans röst i den tragikomiska – och härliga – countryballaden On Your Side blir klarare, basgitarren låter som om den fått stramare strängar och tamburinen hamnar längre fram i ljudbilden.

All musik låter bättre, oavsett om öronpropparna från början är överdrivet tunna eller luddiga och svulstiga. Det är som om allting dras mer mot det neutrala. Med fler klangfärger och detaljer.

Filtren

Olika ljudfilter påverkar också ljudet. Ilicon skickade tre filter till mig som dämpar 12, 22 respektive 27 dB. Det var inte våldsamt stor skillnad mellan de två på 22 och 25 dB, så man kan lika gärna välja 27 dB för bästa möjliga dämpning. Men filtret som bara dämpar 12 dB öppna ljudet mer, särskilt basregistret blir luftigare. Lite som en öppen hörlur jämfört med en sluten. Med AKG-propparna föredrar jag det här filtret, medan ACS-propparna tjänar på den något fylligare basen med 27 dB-filtret. Det kan hända att det lönar sig att köpa två olika filter och prova sig fram. Ett extra par filter kostar för övrigt 350 kronor.

Slutsats

HypƐar Sonic Superior PRO är toppmodellen bland svenska Ilicons 3D-gjutna örontoppar som skräddarsys efter just dina öron. Det här är högteknologi inpackat i en bit silikon, och tack vare ett ljudfilter som släpper in ljud utifrån på ett kontrollerat förbättras ljudet ännu ett snäpp.

Musiken låter mer fokuserad, basen stramas till och ljudbilden får mer liv. För 1 700 kronor är detta en stor uppgradering av ljudet, förmodligen större än att uppgradera till en bättre modell öronproppar. Passformen förhindrar på samma gång att dina dyrbara hörlurar  trillar ur.

Vi fick också med ett par Budget-proppar. Eftersom de saknar ljudfiltret har de inte ett riktigt lika frigjort ljud som den dyrare modellen, och de är hårdare och inte fullt så bekväma att sätta i och ta ur. Men för 500 kronor inklusive skanning är de ett ännu större fynd! Har du ett par billiga öronproppar som du vill uppgradera är den här modellen mer rimlig.

Reservproppar kostar för övrigt 200 kronor styck, oavsett om du köper den billiga eller den dyra modellen.

När vi på redaktionen testar och recenserar öronproppar så uttalar vi oss ofta ganska så bestämt när det gäller ljudkvaliteten. Till exempel om det saknas bas, är för mycket bas eller om ljudet rent allmänt känns obalanserat. Och självklart om passformen är bra eller inte. Problemet med detta är att allas öron är olika. Till exempel kan hörlurar som sitter bra i mina öron få kritik från en kollega eftersom propparna trillar ut hela tiden. Och vice versa. Det följer ofta med många toppar av olika storlekar och material, så att det ska gå att hitta något som passar i ens egna öron. Men passformen kommer ändå alltid att vara en uppskattning. Den bästa lösningen är öronproppar som är skräddarsydda efter öronen. [caption id="attachment_78797" align="alignnone" width="460"] Ilicon hypƐar Sonic Superior PRO har ett akustiskt filter som släpper in ljud utifrån på ett kontrollerat sätt, med jämn frekvensrespons. Det öppnar upp ljudet ännu mer. Foto: Geir Gråbein Nordby[/caption]   Första gången jag gjorde en avgjutning av mina öron för att testa ett par proffssnäckor upptäckte jag att jag har en 90 graders krök i hörselgången som passar universalproppar illa. Kröken gör att öronproppen ofta inte kommer in tillräckligt långt, och med fel proppar kan det lätt låta basfattigt. Oftast passar något av de paren proppar som ingår fint, men ibland är det inte så lätt. Och oavsett vilken sorts öron du har så kommer universalpropparna aldrig att kunna mäta sig med ett par som är specialgjorda för just dina öron. [caption id="attachment_78798" align="alignnone" width="460"] Ilicon hypƐar Sonic Budget är olackad och gjord av ett enklare material. Här syns printlagren tydligt. En kul detalj är en röd och en svart propp. Foto: Geir Gråbein Nordby[/caption]   Vill du ha bättre ljud än vad du får från dina musikproppar i dag är det därför rimligt att ställa dig frågan: ska du byta ut dem helt och hållet – eller uppgradera dem? Att uppgradera till specialtillverkade öronproppar kan vara en mycket billigare och bättre investering än att byta från ett par musikproppar för 2 000 kronor till ett par som kostar dubbelt så mycket. 3D-skanning När man ska gjuta öronproppar från en form så brukar man först spruta in smet i öronen och sedan sitta en lång stund och vänta på att allting stelnar och blir till negativkopior av hörselgångarna. Det funkar, men är lite obekvämt. Svenska Ilicon har en annan metod. De skannar örat med en handhållen 3D-skanner, nästan helt utan beröring. En CAD-fil görs sedan av skanningarna så att Ilicon kan 3D-printa ett par helt nya proppar i silikon. [caption id="attachment_78801" align="alignnone" width="460"] Det här är handskannern som Ilicon använder för att 3D-skanna öronen. Foto: Geir Gråbein Nordby[/caption]   Ilicon har kontor i Jönköping, och det är också där som 3D-skanning görs efter tidbeställning. Om du inte kan ta dig till Jönköping så kan du gå och göra en öronavgjutning hos en audionom för ett par hundralappar och sedan skicka avgjutningen till Ilicon så att de kan utforma propparna. Vid behov kan Ilicon också skicka ut en person i fält för att skanna, om antalet beställningar i ett visst geografiskt område är så stort att det motiverar resan ekonomiskt. Budgetmodellen Du kan välja mellan olika modeller. Den billigaste heter hypƐar Sonic Budget och kostar 500 kronor för ett par. Den är utskriven av obehandlat 3D-printmaterial som är ungefär lika hårt som ett suddgummi. Ilicon har varit smarta och använder rött material till höger propp och svart till vänster, så att det aldrig är någon tvekan om vilken som ska sitta var någonstans. Du kan få dem lackade i antibakteriell, blank silikonfärg, då heter modellen Sonic Basic och kostar 845 kronor. Denna och alla modeller över finns i tre olika färger: transparent, röd och svart. Då har vänster och höger öronpropp samma färg men skiljs åt genom en liten prick: röd på höger och blå på vänster. [caption id="attachment_78800" align="alignnone" width="460"] AKG N40 får ett rejält lyft med 3D-gjutna silikonproppar. Här fotograferade med Sonic Budget, men bäst lät det med Sonic Superior PRO och filtret med 12 dB dämpning. Foto: Geir Gråbein Nordby[/caption]   Toppmodellen Toppmodellen är Sonic Superior PRO. Den är mer avancerad och det är den som testas här. För det första är materialet ett mjukare, genomskinligt silikon. Där ljudkanalen i Budget-modellen har samma diameter hela vägen är den trattformad i Superior PRO för att mer effektivt överföra ljudet till örat. Men den största skillnaden är ett extra hål där det sitter ett utbytbart ljudfilter. Detta är av samma typ som i specialgjorda hörselskydd, där filtret dämpar ljud utifrån i en jämn frekvenskurva. [caption id="attachment_78799" align="alignnone" width="460"] ACS Evolve låter betydligt bättre med de 3D-gjutna silikonpropparna Sonic Superior PRO. Foto: Geir Gråbein Nordby[/caption]   Filtret utjämnar trycket i örat på ett kontrollerat sätt och när ljudet läcker linjärt från utsidan till insidan är tanken att det också läcker ljud lika linjärt från musikproppen och utåt. Så att frekvensresponsen man faktiskt hör från lurarna blir optimalt korrekt. Man kan välja mellan filter som har olika dämpning, från 12 till 27 dB. 12 dB ska ge den bästa musikupplevelsen, men samtidigt släppa in mer ljud utifrån. Behaglig process För att undersöka vad skräddarsydda öronproppar gör för ljudet fick Ilicon göra toppar till två in-ear-hörlurar: AKG N40, som har ett mycket fylligt och engagerande ljud men en något överdriven basrespons, och ACS Evolve Studio Universal, som jag upplever som mycket exakta men i överkant neutrala och analytiska. Topparna gjordes av ett par formgjutna hörselproppar som jag hade sedan tidigare, efter en traditionell avgjutning. Dessa skickade jag tillsammans med öronpropparna från AKG och ACS till Ilicon, som sedan gjorde en 3D-skanning och gjorde personliga silikontoppar efter mina öron. [caption id="attachment_78802" align="alignnone" width="460"] Geir blir skannad! Foto: Audun Hage[/caption]   [caption id="attachment_78803" align="alignnone" width="460"] Wow! Blått laserljus och hela kitet! Foto: Audun Hage[/caption]   En tid senare kom Tony Levander från Ilicon på besök till redaktionen och skannade mina öron med sitt sofistikerade, bärbara laboratorium. Det var en snabb process och väldigt bekväm jämfört med den traditionella metoden där öronen sprutas fulla med grönt gegg. Högteknologiskt är det, med blått laserljus och hela kitet. Skanningarna skulle användas till ännu ett par proppar. Dessvärre har jag inte hunnit få dessa proppar levererade i tid till denna recension. Passform Eftersom formen är perfekt anpassad efter mina hörselgångar så är propparna sköna att ha i öronen. Fast de är inte speciellt enkla att få in, mycket på grund av min skarpa krök i hörselgången. Det är en vanesak, det går lättare med tiden. När propparna väl sitter så sitter de ordentligt. AKG-lurarna har byglar som går runt öronen, men de känns överflödiga när passformen är så bra. Ljudkvalitet Det är när man börjar lyssna på musik som det blir intressant. Först lyssnar jag på ACS-propparna. Från början låter de mycket korrekt, som ett analytiskt redskap som en ljudtekniker kan mixa musik med. De visar mig vad som finns på inspelningen, men de gör det samtidigt på en smula tråkigt sätt. Det är med de ursprungliga propparna. [caption id="attachment_78810" align="alignnone" width="460"] Så här ser AVC Evolve ut med universella öronkuddar. Foto: ACS[/caption]   Med Ilicon-propparna kommer plötsligt basregistret fram ordentligt. Djupbasen och fundamentet i inspelningen blir tydligare, och den trycker till mer. Låten Wargasm med industri-metal-bandet Ministry vaknar till liv ur sin överkomprimerade och platta dvala och börjar sparka ifrån sig rejält. Mer av djupbasen framträder, den är stram och bestämd och ljudbilden framträder på ett imponerande sätt. Jag vet sedan tidigare att ACS-propparna låter fokuserat, och det gör de fortfarande, bara med en svartare bakgrund som musiken kan poppa ut från, och då upplevs övertonregistret dessutom mindre aggressivt. Cymbaler låter blankare och mjukare. [caption id="attachment_78811" align="alignnone" width="460"] AKG N40 med universella toppar har överdriven bas. Foto: AKG[/caption]   Man skulle därför kunna misstänka att AKG N40, som redan från början har lite för mycket bas, skulle bli ännu mer överdriven. Så är det inte. I stället stramas basen till. Ljudet är betydligt fylligare än med ACS, men det är mycket mer fokuserat än det var innan. Aaron Lee Tasjans röst i den tragikomiska – och härliga – countryballaden On Your Side blir klarare, basgitarren låter som om den fått stramare strängar och tamburinen hamnar längre fram i ljudbilden. All musik låter bättre, oavsett om öronpropparna från början är överdrivet tunna eller luddiga och svulstiga. Det är som om allting dras mer mot det neutrala. Med fler klangfärger och detaljer. Filtren Olika ljudfilter påverkar också ljudet. Ilicon skickade tre filter till mig som dämpar 12, 22 respektive 27 dB. Det var inte våldsamt stor skillnad mellan de två på 22 och 25 dB, så man kan lika gärna välja 27 dB för bästa möjliga dämpning. Men filtret som bara dämpar 12 dB öppna ljudet mer, särskilt basregistret blir luftigare. Lite som en öppen hörlur jämfört med en sluten. Med AKG-propparna föredrar jag det här filtret, medan ACS-propparna tjänar på den något fylligare basen med 27 dB-filtret. Det kan hända att det lönar sig att köpa två olika filter och prova sig fram. Ett extra par filter kostar för övrigt 350 kronor. Slutsats HypƐar Sonic Superior PRO är toppmodellen bland svenska Ilicons 3D-gjutna örontoppar som skräddarsys efter just dina öron. Det här är högteknologi inpackat i en bit silikon, och tack vare ett ljudfilter som släpper in ljud utifrån på ett kontrollerat förbättras ljudet ännu ett snäpp. Musiken låter mer fokuserad, basen stramas till och ljudbilden får mer liv. För 1 700 kronor är detta en stor uppgradering av ljudet, förmodligen större än att uppgradera till en bättre modell öronproppar. Passformen förhindrar på samma gång att dina dyrbara hörlurar  trillar ur. Vi fick också med ett par Budget-proppar. Eftersom de saknar ljudfiltret har de inte ett riktigt lika frigjort ljud som den dyrare modellen, och de är hårdare och inte fullt så bekväma att sätta i och ta ur. Men för 500 kronor inklusive skanning är de ett ännu större fynd! Har du ett par billiga öronproppar som du vill uppgradera är den här modellen mer rimlig. Reservproppar kostar för övrigt 200 kronor styck, oavsett om du köper den billiga eller den dyra modellen.
Läs hela artikeln och över 450 nya tester i året med prenumeration på Ljud & Bild.
är du redan prenumerant? Logga inn.
Provaprenumeration
0:-
Fri tillgång till ljudochbild.se
Bronsprenumeration
349:-/halvår
1/2 år (6 nr) Digitalutgåva varje månad Fri tillgång till ljudochbild.se
Silverprenumeration
580:-/år
1 år (11 nr) Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Guldprenumeration
999:-/år
1 år (11 nr) Ny digital film varje månad Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Prenumerationen kommer automatiskt att förnyas till vanligt pris: Månad 49:-

Med prenumeration på Ljud och Bild får du:

Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva (iPad/Android) varje månad Rejäl rabattt Välj själv hur länge du vill prenumerera - och med eller utan film Fin välkomstpremie
Bästa pris på Ilicon hypEar Sonic Superior PRO
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.

Typ: In-ear

Brusreducering: 12–27 dB

Webb: ilicon.se

Pris: 1700,-

Har du något att tillägga?

Välkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ämnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlägg. Övriga frågor och synpunkter hänvisas till redaktion@ljudochbild.se.
Lovande ljud från B&W Vi har lyssnat på Bowers & Wilkins nya Formation-högtalare.
Formation: Trådlösa highend-högtalare från B&W Bowers & Wilkins överraskar med en komplett serie trådlösa högtalare – är detta en ny Sonos-dödare?
Duell
Smartklockor Huawei vs. Samsung
Smartklockeduell: Kina vs. Korea

Både Huawei och Samsung har släppt nya smartklockor med fokus på fitness och träning. Den som vinner är dessutom smartast.

grupptest
5 partyhögtalare
Maximal bas för maximal fest

Här är de mest högljudda trådlösa högtalarna som sätter fart på hemmafestens dansgolv.

Samsung Galaxy Fold skjuts upp på obestämd tid Du skulle ha kunnat beställa den på fredag, men i sista sekunden ställer Samsung in lanseringen.
Bästa kameramobilen får en lillebror Huawei P30 Lite har trippelkamera och kostar 4 000 kr.
grupptest
7 vägghögtalare
Ljud, ljud på väggen där

Varför ska du behöva leva med medelmåttigt ljud bara för att du inte vill ha stora, pråliga högtalare i vardagsrummet?

Acer jagar Apple New York: Efter framgången med att nå spelarna har Acer siktet inställt på de kreativa användarna.
test
Leica Q2
Världens bästa kompaktkamera

Om bara det bästa är bra nog så kan det vara en Leica Q2.

Samsungs super-selfie kamera Nya A-serien går från budget till lyx med heltäckande skärm och vändbar trippelkamera
test
Sony Xperia 10 Plus
Långsmalt långskott

Trots 21:9-skärm har Xperia 10 Plus för många kompromisser för att övertyga.

Öppet kontorslandskap? Här är hörlurarna som utlovar evig lycka Logitech lanserar två modeller för dig som avskyr allt oväsen på kontoret.
77-tums trolleri från B&O [Uppdaterad] Kan man gömma undan en TV som är nästan två meter på diagonalen? Bang & Olufsen gör ett övertygande försök.
annonse
Samsung Galaxy Fold går att beställa om två veckor Sverige är ett av de första länderna i världen.
test
Motorola moto G7 Plus
Kungen av mellanklassen

Motorola moto G7 Plus talar till förnuftet. Flaggskeppsmodellerna på marknaden är naturligtvis bättre, men de är tre gånger dyrare också.

IKEAs smarta högtalare är här I sommar kommer högtalarna Symfonisk, som är ett resultat av ett samarbete med Sonos.
Spegelreflex? Gissa igen. Panasonic Lumix G90 är något utöver det vanliga.
test
Avantgarde Acoustic Zero TA XD
En riktig storslägga

Kan någon säga till grannarna att sluta skrika? Jag försöker lyssna på musik här!

test
Canon RF 28-70mm f2 L USM
Fulländad, ljusstark zoom

Du har aldrig sett på maken. Inte vi heller. Canons massiva 28-70mm är helt enkelt grym.

grupptest
Tre gaming-hörlurar
Familjefejd

Logitech mot Logitech. Behöver du den dyraste modellen för att vinna – eller är det i själva verket den billigaste som är bäst?

Ser du vad detta är? Det är en McIntosh, men ingen förstärkare.
Laptop-känsla med iPad Pro Fodral med bakgrundsbelyst tangentbord till nya iPad Pro-modeller.
test
Huawei P30 Pro
Bästa mobilkameran någonsin!

Huawei P30 Pro är den bästa kameramobilen på marknaden och befäster Huaweis plats på kameratronen, där de har suttit säkert sedan förra året.

test
Rega Aura MC
Analog uppenbarelse

Rega Aura MC är phono-steget som gör guld av svart vinyl.

test
Argon Audio Forte A4
Bättre än sin klass

Argons billiga minihögtalare leker David och Goliat med testarens stereo.

Tesla bygger fabrik i Norge Främst för elmotorer till nya bilmodeller, men biltillverkning går inte att utesluta.
Support Prenumeration

Vårt kundcenter hjälper dig om du har frågor eller behöver hjälp med din prenumeration.

Du kan skicka mail eller kontakta oss på telefon

Måndag- Fredag

0900 – 1130 ock 1230 – 1500.

Support Tlf: 08-411 49 90
Support: prenumeration@ljudochbild.se
×
Få Ljud & Bilds nyhetsbrev×