annonse
annonse
annonse

UrbanEars Hellas

Tuffa och läckra

Urbanears tvättbara träningslurar Hellas har bra komfort och ett helt okej ljud.

Avtagbara och tvättbara tygdetaljer. Ovanligt bra touchkontroll. Tillräckligt bra ljud för att funka även till vardags.
Saknar sladdanslutning för att spara på batteriet. Exponerad sladd känns riskabelt.

Till skillnad från de andra lurarna i testet är Hellas fuktsäkra vilket gör att man mycket väl kan använda dem även på träningspasset. Börjar de kännas ofräscha är det bara att ta av huvudbandet och kuddarna och slänga dem i tvättmaskinen. Den smäckra bågen gör dem lätta, men vi är lite tveksamma till plastinfästningarna och den exponerade sladden. Det känns som upplagt för att gå sönder vid omild behandling. De kan vikas ihop till en rimlig storlek, och man får med en nätpåse för transport och tvätt.

För att göra dem vattenresistenta saknas knappar helt. Istället sköts allting med en touchkontroll på ena kåpan. Det brukar ofta ställa till med problem men den här fungerar faktiskt riktigt bra. Tack vare att de är så lätta sitter de riktigt bra på huvudet. Det grova materialet på kuddarna gör att det andas så att öronen inte blir varma. Det känns väl strävt direkt ut kartongen, men blir bättre efter lite nötning. Batteritiden når inga rekordnivåer och eftersom man inte kan använda sladd gäller det att ha koll.

Träningslurar brukar vara fokuserade på bas och takt och visst lutar ljudbilden åt de lägre frekvenserna. Men inte så farligt att man inte kan njuta av musiken även till vardags. De låter faktiskt riktigt balanserat, vilket gör att man kan spela de flesta musikstilar. Ska man vara petig kan dock diskanten kännas lite skarp ibland. De klarar att man vrider upp volymen utan att börja låta dåligt. Men vi hade för en gångs skull önskat lite mer tryck i basen för att skapa engagemang under träningspasset.

Slutsats

De uppseendeväckande Hellas kan fås i många färger och är mycket riktigt avsedda att använda utanför hemmet. Den svettsäkra designen gör dem nämligen lämpliga för träning och allt tyg är tvättbart. De är lätta på huvudet och den smarta touchkontrollen på ena kåpan gör hanteringen enkel. Ljudet är tillräckligt bra för att man ska kunna använda dem både på väg till jobbet och på gymmet efteråt. Men man måste komma ihåg att ladda dem då det inte finns någon sladd att ta till i nödfall.

Bästa pris på UrbanEars Hellas
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
  • Typ: On-ear
  • Anslutning: BT 4.0
  • Mikrofon: Ja
  • Vikt: 127 gram
  • Batteritid: 14 timmar
Pris: 1200,-

Har du något att tillägga?

Välkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ämnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlägg. Övriga frågor och synpunkter hänvisas till redaktion@ljudochbild.se.