annonse
annonse
annonse

Philips SHB8850NC

Brusfria och kompakta

Är man villig att kompromissa lite med ljudet kan man faktiskt få brusreducering på köpet.

Aktiv brusreducering på köpet. Tar lite plats i packningen och praktiska på flyget. Låter helt okej för priset.
All plast ger ett billigt intryck. Kan bli obekväma att ha på sig i längden. Begränsad batteritid.

Philips kan bygga trådlösa hörlurar med utmärkt ljud, vilket de bevisade med de fantastiska Fidelio M2BT. Denna gång ligger dock prislappen på hälften och det märkt direkt på det plastiga utförandet. Det gör inte bara att de ser billigare ut än vad de är, utan gör också att man misstänker att de inte håller för omild behandling. De kan fällas ihop till en riktigt kompakt storlek men man får tyvärr inte med någon påse som skyddar dem. Däremot medföljer flygplansadapter vilket gör dem extra resvänliga.

Tyvärr är de inte så bekväma som man skulle önska för en långflygning. Stoppningen i kuddarna är visserligen bra, men de trycker ganska hårt mot öronen. Det i kombination med syntetmaterialet i kuddarna gör att det snart känns ömt och svettigt. Man måste också hålla tungan rätt i mun för att hålla reda på knapparna. Det är lätt hänt att man råkar byta låt när man tänkt justera volymen. Däremot är det lätt att koppla dem till mobilen tack vare stöd för NFC.

För att vara så pass billiga brusreducerande lurar måste vi säga att de lyckas ganska väl med att ta bort lågfrekvent buller. Och att aktivera brusreduceringen påverkar inte ljudet så mycket, även om det blir märkbart tunnare. Ljudet får närmast beskrivas som mjukt och insmickrande. Tonomfånget är tillfredställande och det mesta låter faktiskt ganska bra. Det är den sortens ljud där man inte direkt har något att klaga på förrän man byter till ett par bättre lurar och inser att man missat detaljer och raffinemang i ljudet.

Slutsats

Flyger man ibland så är det lockande att skaffa ett par påkostade brusreducerande lurar. Men om man inte riktigt har den budgeten så kan Philips lurar vara ett alternativ. Man får visserligen kompromissa lite med ljudkvaliteten, men på flyget hör man ändå inga detaljer. Dock bör man begränsa sig till kortare resor då de kan bli lite obekväma att ha på sig i längden. Vi är också lite tveksamma till byggkvaliteten, samt att hanteringen med alla knappar inte är den enklaste.

Philips kan bygga trådlösa hörlurar med utmärkt ljud, vilket de bevisade med de fantastiska Fidelio M2BT. Denna gång ligger dock prislappen på hälften och det märkt direkt på det plastiga utförandet. Det gör inte bara att de ser billigare ut än vad de är, utan gör också att man misstänker att de inte håller för omild behandling. De kan fällas ihop till en riktigt kompakt storlek men man får tyvärr inte med någon påse som skyddar dem. Däremot medföljer flygplansadapter vilket gör dem extra resvänliga. Tyvärr är de inte så bekväma som man skulle önska för en långflygning. Stoppningen i kuddarna är visserligen bra, men de trycker ganska hårt mot öronen. Det i kombination med syntetmaterialet i kuddarna gör att det snart känns ömt och svettigt. Man måste också hålla tungan rätt i mun för att hålla reda på knapparna. Det är lätt hänt att man råkar byta låt när man tänkt justera volymen. Däremot är det lätt att koppla dem till mobilen tack vare stöd för NFC. För att vara så pass billiga brusreducerande lurar måste vi säga att de lyckas ganska väl med att ta bort lågfrekvent buller. Och att aktivera brusreduceringen påverkar inte ljudet så mycket, även om det blir märkbart tunnare. Ljudet får närmast beskrivas som mjukt och insmickrande. Tonomfånget är tillfredställande och det mesta låter faktiskt ganska bra. Det är den sortens ljud där man inte direkt har något att klaga på förrän man byter till ett par bättre lurar och inser att man missat detaljer och raffinemang i ljudet.

Slutsats

Flyger man ibland så är det lockande att skaffa ett par påkostade brusreducerande lurar. Men om man inte riktigt har den budgeten så kan Philips lurar vara ett alternativ. Man får visserligen kompromissa lite med ljudkvaliteten, men på flyget hör man ändå inga detaljer. Dock bör man begränsa sig till kortare resor då de kan bli lite obekväma att ha på sig i längden. Vi är också lite tveksamma till byggkvaliteten, samt att hanteringen med alla knappar inte är den enklaste.
Läs hela artikeln och över 450 nya tester i året med prenumeration på Ljud & Bild.
är du redan prenumerant? Logga inn.
Provaprenumeration
0:-
Fri tillgång till ljudochbild.se
Bronsprenumeration
349:-/halvår
1/2 år (6 nr) Digitalutgåva varje månad Fri tillgång till ljudochbild.se
Silverprenumeration
580:-/år
1 år (11 nr) Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Guldprenumeration
999:-/år
1 år (11 nr) Ny digital film varje månad Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Prenumerationen kommer automatiskt att förnyas till vanligt pris: Månad 49:-

Med prenumeration på Ljud och Bild får du:

Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva (iPad/Android) varje månad Rejäl rabattt Välj själv hur länge du vill prenumerera - och med eller utan film Fin välkomstpremie
Bästa pris på Philips SHB8850NC
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
  • Typ: On-ear
  • Anslutning: BT 4.0 NFC, kabel
  • Mikrofon: Ja
  • Vikt: 232 gram
  • Batteritid: 16 timmar
Pris: 1300,-

Har du något att tillägga?

Välkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ämnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlägg. Övriga frågor och synpunkter hänvisas till redaktion@ljudochbild.se.