annons
annons

SOL Republic Tracks Air

Tuffa och långspelande

Ungdomliga lurar med ett utseende som är lika tufft som det basdunkande ljudet.

Bra batteritid och extra lång räckvidd. Smart konstruktion med avtagbara kåpor. Tuff design och tålig båge.
Tar mycket plats då de inte är hopfällbara. Den dominerande basen begränsar vilka genrer som låter bra.

SOL Republic är ett ungt och tufft märke vars lurar kännetecknas av att kåporna kan tas bort från bågen. Det innebär att de andra modellerna kan kompletteras med bågar i andra färger, men det funkar tyvärr inte med den trådlösa modellen. Man kan dock välja mellan vita, svarta, röda eller blå. Det innebär också att de inte kan fällas ihop alls, så de tar plats i väskan. Som vanligt är bågen mycket stryktålig. Det verkar dock inte gälla kåporna då vårt exemplar hade glappkontakt i vänstra kåpan.

Lurarna sitter väl på plats men ändå relativt bekvämt tack vare stoppningen i bågen och kuddarna. På ena kåpan sitter volymkontrollen och en multifunktions-knapp. Det fungerar, men det gäller att komma ihåg hur många tryck som gör vad. När de slås på talar en röst om hur mycket batteri som återstår av de generösa 15 timmarna. Lurarnas partytrick är räckvidden som ska vara 100 meter utomhus och 50 meter inomhus. Riktigt så långt lyckades vi inte, men absolut bättre än andra lurar.

Som väntat av ett märke med en ungdomlig inriktning så är ljudet inte balanserat utan har förstärkt bas. Det innebär att genrer som elektronisk dansmusik och hip hop får den extra knuffen som behövs för att låta tufft och medryckande. Det kan dock bli lite väl mycket om man försöker lyssna på mer finstämd musik. Där märker man också att det saknas klarhet i mellanregistret och att diskanten inte riktigt når fram. Men håller man sig till ”rätt” genrer så funkar lurarna bra för målgruppen.

 

Slutsats

Tracks Air har en tydlig inriktning på en ung publik vilket direkt syns på designen. Det märks också på den i princip oförstörbara bågen där man smart nog kan ta bort kåporna. Men framför allt hörs det på ljudet som har förstärkt bas vilket gör att musiken låter tuff och medryckande. Det innebär att om man vill lyssna på mer sofistikerad musik så är basen alltför dominerande. Lurarna har bra batteritid och ovanligt lång räckvidd. De tar dock rejält med plats i väskan.

Bästa pris på SOL Republic Tracks Air
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
  • Typ: On-ear
  • Anslutning: BT 3.0 aptX, Aux-kabel
  • Mikrofon: Ja
  • Vikt: 215 gram
  • Batteritid: 15 timmar
Pris: 2000:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-