annons
annons

Koss BT540i

Neutrala och lagom

Bekväm passform och bra ljud men ser lite tråkiga ut och lyckas inte sticka ut på något sätt.

Skön passform tack vare stora kåpor. Neutralt ljud som passar mer raffinerad musik. Förhållandevis bra pris.
Dålig drifttid på batteriet. Fodralet tar stor plats i väskan. Illa fungerande NFC. Känns oroväckande plastiga.

Detta är bland de billigare lurarna i testet och det märks tyvärr på utförandet. Designen är rutinmässig och de ser helt enkelt lite tråkiga ut. Bågen är visserligen täckt av läder men det är väldigt tunt. Bortsett från metallskenan i bågen är det mesta i trist svart plast vilket gör att vi ifrågasätter hållbarheten i längden. Speciellt i gångjärnet och lederna som gör att man kan fälla dem helt platta. Fodralet blir ändå ganska stort då man trots allt måste få plats med de stora kåporna.

Kåpornas storlek gör dock att de omsluter öronen och de stora mjuka kuddarna ligger mjukt an mot huvudet. Det, tillsammans med den vadderade bågen, gör att de sitter mycket skönt. Kontrollerna består av fem knappar för volym, låtnavigering, paus och besvarande av samtal. De är ganska små och kan vara pilliga att hitta med fingret. Det stora problemet är dock att NFC-ihopkopplingen inte fungerar som den ska utan det är betydligt snabbare och enklare att para manuellt med mobilen.

Koss har förmodligen lurarna med mest neutralt ljud i testet, vilket är precis vad många finsmakare är ute efter. Ljudet är öppet med en bra närvarokänsla i liveinspelningar och akustiska stycken med sång. Men de har även en basåtergivning som räcker till bra när det krävs, utan att vara överdriven på något sätt. Ska man vara petig så är de inte tillräckligt raffinerade för att verkligen tillfredsställa hifi-fans. För vanliga lyssnare är problemet snarare att de låter lite snällt för genrer som kräver engagemang.

 

Slutsats

Om man har en begränsad budget och mest ska befinna sig hemma och lyssna på jazz så kan Koss lurar vara ett bra val. Ljudet är neutralt vilket gör att de passar mer raffinerad musik där alla detaljer kommer fram. De är också bekväma med mjuka kuddar och stora kåpor. Det gör dock att de tar plats i packningen. Det, tillsammans med den tveksamma batteritiden och det plastiga utförandet, gör att de är mindre lämpliga på resan. Och vill man ha pumpande bas ska man hålla sig borta.

Bästa pris på Koss BT540i
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
  • Typ: Over-ear
  • Anslutning: BT aptX, Aux-kabel
  • Mikrofon: Ja
  • Vikt: 233 gram
  • Batteritid: 8 timmar
Pris: 1800:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-