annons
annons

Sennheiser CX 3.00

Bekväma och bastunga

Har Sennheiser blivit coola? CX 3.00 bjuder på den tyngsta basgången i testet.

Bra passform och bekväma även i längden. Bra försegling som ger rejält med bas.
Saknar mikrofon och fjärrkontroll. Väl klumpigt resefodral. Känns väl plastiga för priset.

Detta är ett steg upp från Sennheisers klassiska CX 300-modell. För det högre priset får man vid första anblicken lite större kåpor och en lite mer spännande design. De kan fås i vitt, svart, eller rött med svarta detaljer. Däremot känns de plastiga. Sladden är något oval och har en gummiaktig beläggning som gör ett ganska bra jobb med att förhindra trassel. Man får med tre extra par silikonkuddar i olika storlekar, samt en sladdvinda som kan användas för transport. Den är dock lite väl klumpig att ha i fickan.

Propparna är något vinklade så att de mer naturligt passar in i örat. Detta, i kombination med att de är bland de mindre och lättare i testet, gör att de sitter bekvämt även vid längre lyssningspass. Däremot tycker vi att det är synd att man inte får någon som helst fjärrkontroll, inte ens en enkel volymkontroll. Det gör att de diskvalificeras direkt för den som ofta växlar mellan att prata i mobilen och lyssna på musik. Men om man tillhör dem som gör det ena eller det andra, så kanske det inte är någon katastrof.

Arvet från den bastunga 300-modellen är tydligt. Det här är inga lurar för finlir utan mer av en street-modell för den som vill spela tuff musik med pumpande bas. Och man får rejält av den varan. Början av Silent Shout med The Knife ger en smärre hjärnskakning. Men det är kraft med kontroll så att man faktiskt kan njuta av musiken också. Det går faktiskt utmärkt att lyssna även på andra genrer med behållning. Visst finns det småsaker att anmärka på, men för det här priset är vi överseende.

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Tillverkare)

Slutsats

Denna modell är en uppgradering från den klassiska 300-modellen. För den extra slanten får man bekvämare passform samt en ännu djupare bas. CX 3.00 sitter riktigt bekvämt i örat även vid längre lyssning. Däremot saknas fjärrkontroll helt, man får inte ens en volymkontroll. Vilket skulle ha behövts ibland då basåtergivingen är imponerande. Här är en mening som du nog aldrig kommer se från oss igen: De tuffaste streetlurarna i testet kommer inte från de coola märkena, utan från Sennheiser.

Bästa pris på Sennheiser CX 3.00
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
  • Element: Ingen uppgift
  • Frekvensomfång: 17 Hz-21 kHz
  • Impedans: 18 ohm
  • Känslighet: 118 dB
  • Vikt: 12 gram
Pris: 500:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-