annons
annons

Marshall Mode

Tuffa och rockiga

Som väntat är Marshalls lurar gjorda för rock, men de är faktiskt snällare än vi trott.

De rockigaste hörlurarna på marknaden. Lagom basförstärkning som passar lurarnas inriktning.
Väl enkel fjärr som inte ens har volymkontroll. Inte samma kvalitetskänsla som högtalarna. Inget fodral medföljer.

För ett år sedan testade vi Mode EQ och nu är det dags att ta ett steg ned i pris och se hur mycket man missar. Liksom de andra Marshall-produkterna vi testat så är de tydligt inspirerade av de klassiska gitarrförstärkarna. Alla tänkbara ställen täcks av loggan. Men tyvärr har de inte samma kvalitetskänsla som högtalarna utan känns lite plastiga. Sladdens infästningar är dock vinklade och dragavlastade för bättre hållbarhet. Man får med fyra storlekar på kuddarna men ingen förvaring för transport.

Problemet med kuddarna är att de är av tunnare material än normalt vilket gör att man får en känsla av att de inte sitter riktigt fast. Tack vare den vinklade formen gör de naturligtvis det, och man vänjer sig vid känslan. Till skillnad från fjärren som följer med Marshalls mobil så har fjärren bara en knapp för att sköta alla funktioner. Och det är inte alla mobiler eller appar som funkar med det. Det vi saknar mest är dock en volymkontroll. Däremot gillar vi spännet så att man kan sätta fast fjärren i kläderna.

Skillnaden mot EQ-modellen är att vanliga Mode bara har en ljudprofil. Ärligt talat hade vi väntat oss att det skulle vara den mest bombastiska inställningen, men där hade vi fel. De har definitivt en förstärkt bas men inte lika påtagligt som vi antagit. De funkar därför riktigt bra för att lyssna även på akustisk musik eller för all del listmusik. Då kan man dock upptäcka att de kan låta lite instängt. Men det är för rockmusik de är gjorda och funkar allra bäst. Faktiskt hade vi önskat lite mer energisk bas.

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Tillverkare)

Slutsats

Hörlurar med ett klassiskt märke från rockscenen ska så klart vara coola och hårda. Vad gäller stilen så infriar de förväntningarna. Däremot saknar vi metallen och lädret från högtalarna, vilket får dem att kännas lite plastiga. Och även om de har en förstärkt bas så är ljudet förvånansvärt snällt. Gillar man stilen och inriktningen skulle vi faktiskt rekommendera att uppgradera till EQ-modellen. De extra hundralapparna ger den knuff i basregistret som man ibland kan sakna.

För ett år sedan testade vi Mode EQ och nu är det dags att ta ett steg ned i pris och se hur mycket man missar. Liksom de andra Marshall-produkterna vi testat så är de tydligt inspirerade av de klassiska gitarrförstärkarna. Alla tänkbara ställen täcks av loggan. Men tyvärr har de inte samma kvalitetskänsla som högtalarna utan känns lite plastiga. Sladdens infästningar är dock vinklade och dragavlastade för bättre hållbarhet. Man får med fyra storlekar på kuddarna men ingen förvaring för transport. Problemet med kuddarna är att de är av tunnare material än normalt vilket gör att man får en känsla av att de inte sitter riktigt fast. Tack vare den vinklade formen gör de naturligtvis det, och man vänjer sig vid känslan. Till skillnad från fjärren som följer med Marshalls mobil så har fjärren bara en knapp för att sköta alla funktioner. Och det är inte alla mobiler eller appar som funkar med det. Det vi saknar mest är dock en volymkontroll. Däremot gillar vi spännet så att man kan sätta fast fjärren i kläderna. Skillnaden mot EQ-modellen är att vanliga Mode bara har en ljudprofil. Ärligt talat hade vi väntat oss att det skulle vara den mest bombastiska inställningen, men där hade vi fel. De har definitivt en förstärkt bas men inte lika påtagligt som vi antagit. De funkar därför riktigt bra för att lyssna även på akustisk musik eller för all del listmusik. Då kan man dock upptäcka att de kan låta lite instängt. Men det är för rockmusik de är gjorda och funkar allra bäst. Faktiskt hade vi önskat lite mer energisk bas. [caption id="attachment_60086" align="alignnone" width="1000"](Foto: Tillverkare) (Foto: Tillverkare)[/caption]

Slutsats

Hörlurar med ett klassiskt märke från rockscenen ska så klart vara coola och hårda. Vad gäller stilen så infriar de förväntningarna. Däremot saknar vi metallen och lädret från högtalarna, vilket får dem att kännas lite plastiga. Och även om de har en förstärkt bas så är ljudet förvånansvärt snällt. Gillar man stilen och inriktningen skulle vi faktiskt rekommendera att uppgradera till EQ-modellen. De extra hundralapparna ger den knuff i basregistret som man ibland kan sakna.
Läs hela artikeln och över 450 nya tester i året med prenumeration på Ljud & Bild.
är du redan prenumerant? Logga inn.
Provaprenumeration
0:-
Fri tillgång till ljudochbild.se
Bronsprenumeration
349:-/halvår
1/2 år (6 nr) Digitalutgåva varje månad Fri tillgång till ljudochbild.se
Silverprenumeration
580:-/år
1 år (11 nr) Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Guldprenumeration
999:-/år
1 år (11 nr) Ny digital film varje månad Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Prenumerationen kommer automatiskt att förnyas till vanligt pris: Månad 39:-

Med prenumeration på Ljud och Bild får du:

Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva (iPad/Android) varje månad Rejäl rabattt Välj själv hur länge du vill prenumerera - och med eller utan film Fin välkomstpremie
Bästa pris på Marshall Mode
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
  • Element: 9 mm
  • Frekvensomfång: 20 Hz-20 kHz
  • Impedans: 39 ohm
  • Känslighet: 99 dB
  • Vikt: Ingen uppgift
Pris: 500:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-