annons
annons

Jays a-Jays Four+

Mars 2016Jays a-Jays Four+

Kraft och kontroll

Tuffa och praktiska lurar med bra ljud för både samtal och musik.

Många storlekar på kuddarna. Trasselfri sladd med bra fjärr. Balanserat ljud med bra bas.
Apple-modellen har inte vinklad kontakt. Ingen förvaring för transport.

Jays brukar få bra betyg i våra tester och för fem år sedan gav vi en rekommendation till a-Jays Four. Nu är de tillbaka med uppgraderad teknik. Det tuffa utseendet är sig dock likt med den platta trasselfria sladden. Byggkvaliteten verkar betryggande även om fjärrkontrollen känns plastig. Vi saknar också dragavlastning på sladdens infästning och undrar varför minijack-kontakten på Apple-modellen inte är vinklad som på de andra. De kan fås i svart eller vitt, med silver- eller gulddetaljer.

Plus-modellen har fått en robustare kabel och en ny fjärrkontroll som har en ny mikrofon med ännu bättre ljudkvalitet. Den har full funktionalitet, vilket dock betyder att det finns tre olika modeller beroende på vilket mobilmärke du har. Man får inte med något resefodral, däremot silikonkuddar i hela fem storlekar vilket gör det lätt att hitta någon som passar. Den raka utformningen kan göra det lite bökigt att få dem i rätt vinkel, men väl på plats känns de bekväma.

Ljudet imponerar lika mycket på oss som vi kommer ihåg att den föregående modellen gjorde. Trots att de har en påtaglig bas som gör modern musik kul att lyssna till så är det aldrig på bekostnad av det övriga registret. Det låter helt enkelt balanserat och fylligt. Man får en bra närvarokänsla i livemusik och röster känns naturliga. De klarar faktiskt galant av de flesta musikstilar vilket måste sägas vara imponerande för ett par så pass rimligt prissatta hörlurar.

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Tillverkare)

Slutsats

Redan den förra modellen gillade vi så pass mycket att vi rekommenderade den. Och nu gör den comeback med uppdaterade kablar och bättre ljud för telefonsamtal. Liksom tidigare gillar vi det tuffa utseendet och den platta trasselfria sladden. Men det är ljudet som får a-Jays Four+ att sticka ut från mängden. De har tillräckligt med kraft och bas för att det mesta ska låta engagerande men utan att det tar över. Därför fungerar de faktiskt med de flesta genrer. En av våra favoriter i klassen.

Jays brukar få bra betyg i våra tester och för fem år sedan gav vi en rekommendation till a-Jays Four. Nu är de tillbaka med uppgraderad teknik. Det tuffa utseendet är sig dock likt med den platta trasselfria sladden. Byggkvaliteten verkar betryggande även om fjärrkontrollen känns plastig. Vi saknar också dragavlastning på sladdens infästning och undrar varför minijack-kontakten på Apple-modellen inte är vinklad som på de andra. De kan fås i svart eller vitt, med silver- eller gulddetaljer. Plus-modellen har fått en robustare kabel och en ny fjärrkontroll som har en ny mikrofon med ännu bättre ljudkvalitet. Den har full funktionalitet, vilket dock betyder att det finns tre olika modeller beroende på vilket mobilmärke du har. Man får inte med något resefodral, däremot silikonkuddar i hela fem storlekar vilket gör det lätt att hitta någon som passar. Den raka utformningen kan göra det lite bökigt att få dem i rätt vinkel, men väl på plats känns de bekväma. Ljudet imponerar lika mycket på oss som vi kommer ihåg att den föregående modellen gjorde. Trots att de har en påtaglig bas som gör modern musik kul att lyssna till så är det aldrig på bekostnad av det övriga registret. Det låter helt enkelt balanserat och fylligt. Man får en bra närvarokänsla i livemusik och röster känns naturliga. De klarar faktiskt galant av de flesta musikstilar vilket måste sägas vara imponerande för ett par så pass rimligt prissatta hörlurar. [caption id="attachment_60079" align="alignnone" width="1000"](Foto: Tillverkare) (Foto: Tillverkare)[/caption]

Slutsats

Redan den förra modellen gillade vi så pass mycket att vi rekommenderade den. Och nu gör den comeback med uppdaterade kablar och bättre ljud för telefonsamtal. Liksom tidigare gillar vi det tuffa utseendet och den platta trasselfria sladden. Men det är ljudet som får a-Jays Four+ att sticka ut från mängden. De har tillräckligt med kraft och bas för att det mesta ska låta engagerande men utan att det tar över. Därför fungerar de faktiskt med de flesta genrer. En av våra favoriter i klassen.
Läs hela artikeln och över 450 nya tester i året med prenumeration på Ljud & Bild.
är du redan prenumerant? Logga inn.
Provaprenumeration
0:-
Fri tillgång till ljudochbild.se
Bronsprenumeration
349:-/halvår
1/2 år (6 nr) Digitalutgåva varje månad Fri tillgång till ljudochbild.se
Silverprenumeration
580:-/år
1 år (11 nr) Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Guldprenumeration
999:-/år
1 år (11 nr) Ny digital film varje månad Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Prenumerationen kommer automatiskt att förnyas till vanligt pris: Månad 39:-

Med prenumeration på Ljud och Bild får du:

Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva (iPad/Android) varje månad Rejäl rabattt Välj själv hur länge du vill prenumerera - och med eller utan film Fin välkomstpremie
Bästa pris på Jays a-Jays Four+
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
  • Element: 8,6 mm
  • Frekvensomfång: 20 Hz- 21 kHz
  • Impedans: 16 ohm
  • Känslighet: 98 dB @ 1kHz
  • Vikt: 14 gram
Pris: 600:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-