annons
annons

10 slutna hörlurar

10 fantastiska hörlurar

De kostar lite mer, men ger känslosamma upplevelser på löpande band.

Att vanligt folk är intresserade av bra ljud är enkelt att se på försäljningen av hörlurar. Man behöver inte ens ta statistiken till hjälp, det räcker med att titta sig omkring när man går på stan. Stora kåpor överallt.

Det är inte bara utomhus som hörlurar gör nytta. Vill man ha känslosamma musikupplevelser hemma, men det inte passar att vrida upp volymen på stereon – oavsett om sambon tittar på politisk debatt eller Lotto-dragningen, eller håller på att lägga minstingarna – så är hörlurarna bra att ha vid sin sida. Fast hemma växer kraven på ljudkvalitet mot när man sitter på tunnelbanan, i bussen eller befinner sig i andra högljudda omgivningar.

I det här testet är vi på jakt efter de bästa allround-hörlurarna för alla som verkligen gillar skönt ljud. Lurar som låter väldigt bra hemma, gärna tillsammans med en bra hörlursförstärkare, men som också är en enkel last att driva för en bärbar musikspelare. Till exempel en mobiltelefon. Vi förflyttar oss därför uppåt i pris, från de hundralappar som folk brukar handla för upp till strax under och strax över 3 000 kronor. Det är nämligen skärningspunkten mellan vad många har råd med och vad som ger den allra bästa ljudkvaliteten.

Vi vill att alla pengarna ska gå till ljudkvalitet och komfort, så den här gången har vi hoppat över aktiv brusreducering och trådlös överföring. Men eftersom lurarna ska gå att ta med sig och användas i bullriga miljöer har vi siktat in oss på slutna konstruktioner i stället för öppna. Det ger en mer mekanisk brusdämpning och innebär att folk i närheten inte heller hör din musik lika tydligt som med öppna lurar. Vi har valt ut hörlurar som ska gå att driva med bärbara spelare, därför har alla kandidater mindre än 50 ohms impedans.

Vi har inte brytt oss särskilt mycket om hörlurarna går att fälla ihop eller om de har fjärrkontroll och mikrofon på sladden så att de kan styra musiken och samtal. Men det är en bra bonus.

 

(Foto: Tillverkare)
(Foto: Tillverkare)

Referensen

Vår referens bland hörlurarna kring 3 000 kronor heter Bowers & Wilkins P7. Det är helt enkelt den bästa hörluren vi har hört för de pengarna hittills, och balanserar på ett mästerligt sätt en varm och fyllig bas med en detaljrikedom i övertonerna som är få förunnad. Lillebror P5 har en smula platt dynamik men P7 är betydligt livligare.

Detta är en kanonbra hörlur som belönades med sex stjärnor i L&B 1-2014 och som fortfarande är modellen som alla försöker slå.

Betyg B&W P7
Ljudkvalitet 6
Funktionalitet 6
Användning 6
Kvalitetsintryck 6
Betyg (1–6): 6

Spellista
Von Rosenthal de la Vegaz – Bach Cello Suite #1 in G, Prelude
Joni Mitchell – Big Yellow Taxi
Joni Mitchell – Both Sides Now
Katinka – Du Rejser
Newton Faulkner – Teardrop
Nathaniel Rateliff – S.O.B.
K.D. Lang – After the Gold Rush
System of a Down – ATWA
Kate Boy – Northern Lights
Johnny Cash – Southern Accents
Highasakite – Someone Who’ll Get It

http://listen.tidal.com/playlist/a10ab431-774a-4afd-abba-a19b93bd7143

Bästa pris på 10 slutna hörlurar
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-