annonse
annonse
annonse

B&O BeoPlay H2

Streetlurar i kostym

Lättviktslurar med läckert ljud och överraskande bra tryck i basen.

Bra och öppet ljud. Förvånansvärt bra bas, läckert mellanregister och fin upplösning med tanke på priset. Designen är precis så snygg och distingerad som man förväntar sig av en B&O-produkt.
Den mekaniska konstruktionen känns plastig och komforten är inte lika bra som med over-ear-hörlurar.

H2 är senaste medlemmen i B&O:s Play-serie som ska locka till sig en yngre och mer hipp publik. Pressmeddelandet berättar att BeoPlay H2 är avsedd för en aktiv livsstil där man alltid är i farten. Och den enda kabeln som ingår är försedd med en fyrpolig 3,5-millimeters minijack-kontakt, mikrofon och fjärrkontroll till iPhone.

I farten eller inte, designen signalerar mer ”city dress” än ”street”. Med sin återhållsamma elegans i matta färger är H2 nästan motsatsen till ett fashion statement. Öronkuddarna är gjorda av lammskinn och bokstäverna L och R är tryckta med stora bokstäver på tyget. Och tack för det, på alldeles för många hörlurar får man ägna lång tid åt att se skillnad på höger och vänster.

Lätt
H2 är lätt, mycket lätt (155 gram) och första intrycket är att det snålats in så mycket på vikten att det gått ut över tåligheten. Huvudbygeln är snudd på viktlös och plastbygeln som håller fast öronkåporna vrider sig efter huvudformen. Allt känns skrangligt. Men intrycket håller bara i sig tills musiken börjar spela. Då får man annat att tänka på.

Rent ljudmässigt hamnar H2 klart i den bättre änden. Den har en både öppen och fyllig, nästan auktoritär ljudbild. Mellanregistret är läckert och sångröster framträder naturligt. Toppen kommer också med fint. Det finns hörlurar med ännu bättre upplösning, men de är dyrare.

Tung
Botten är överraskande tung för att komma från en flugviktare som H2. Rent nivåmässigt spelar de i samma liga som over-ear-DJ-lurar. När Lindsey Stirling kastar sig ut i ett snabbt violinsolo, ackompanjerad av tung dubstep-bas, avslöjar den stiliga H2 sin mörkare sida. Med de här hörlurarna kan du vara prydlig på utsidan och ovårdad på insidan.

Basen är dock inte lika exakt som resten av tonregistret. Det avslöjas med akustisk musik, där basen snabbt kan kännas för överdriven och uppvisa tendenser att spela monoton ”one-note-bass”. Den aningen onyanserade basen stramar dock till sig betydligt om hörlurarna kopplas till en kraftigare förstärkare.

Slutsats
B&O Play H2 är ett angenämt sällskap. De återger den mesta musiken både läckert och engagerande. Basen är gedigen och bra, trots att lurarna inte är stora. De är så lättdrivna att de går utmärkt att driva med mobilen och spelar tillräckligt högt för att tränga igenom allt oväsen från omgivningen när du använder dem i farten. Men de låter ännu bättre med en ordentlig förstärkare.

beoplay_siden
BeoPlay H2 är så lätt att den känns spinkig. Det gäller däremot inte ljudet.

H2 är senaste medlemmen i B&O:s Play-serie som ska locka till sig en yngre och mer hipp publik. Pressmeddelandet berättar att BeoPlay H2 är avsedd för en aktiv livsstil där man alltid är i farten. Och den enda kabeln som ingår är försedd med en fyrpolig 3,5-millimeters minijack-kontakt, mikrofon och fjärrkontroll till iPhone.I farten eller inte, designen signalerar mer ”city dress” än ”street”. Med sin återhållsamma elegans i matta färger är H2 nästan motsatsen till ett fashion statement. Öronkuddarna är gjorda av lammskinn och bokstäverna L och R är tryckta med stora bokstäver på tyget. Och tack för det, på alldeles för många hörlurar får man ägna lång tid åt att se skillnad på höger och vänster.Lätt H2 är lätt, mycket lätt (155 gram) och första intrycket är att det snålats in så mycket på vikten att det gått ut över tåligheten. Huvudbygeln är snudd på viktlös och plastbygeln som håller fast öronkåporna vrider sig efter huvudformen. Allt känns skrangligt. Men intrycket håller bara i sig tills musiken börjar spela. Då får man annat att tänka på.Rent ljudmässigt hamnar H2 klart i den bättre änden. Den har en både öppen och fyllig, nästan auktoritär ljudbild. Mellanregistret är läckert och sångröster framträder naturligt. Toppen kommer också med fint. Det finns hörlurar med ännu bättre upplösning, men de är dyrare.Tung Botten är överraskande tung för att komma från en flugviktare som H2. Rent nivåmässigt spelar de i samma liga som over-ear-DJ-lurar. När Lindsey Stirling kastar sig ut i ett snabbt violinsolo, ackompanjerad av tung dubstep-bas, avslöjar den stiliga H2 sin mörkare sida. Med de här hörlurarna kan du vara prydlig på utsidan och ovårdad på insidan.Basen är dock inte lika exakt som resten av tonregistret. Det avslöjas med akustisk musik, där basen snabbt kan kännas för överdriven och uppvisa tendenser att spela monoton ”one-note-bass”. Den aningen onyanserade basen stramar dock till sig betydligt om hörlurarna kopplas till en kraftigare förstärkare.Slutsats B&O Play H2 är ett angenämt sällskap. De återger den mesta musiken både läckert och engagerande. Basen är gedigen och bra, trots att lurarna inte är stora. De är så lättdrivna att de går utmärkt att driva med mobilen och spelar tillräckligt högt för att tränga igenom allt oväsen från omgivningen när du använder dem i farten. Men de låter ännu bättre med en ordentlig förstärkare.beoplay_siden BeoPlay H2 är så lätt att den känns spinkig. Det gäller däremot inte ljudet.
Läs hela artikeln och över 450 nya tester i året med prenumeration på Ljud & Bild.
är du redan prenumerant? Logga inn.
Provaprenumeration
0:-
Fri tillgång till ljudochbild.se
Bronsprenumeration
349:-/halvår
1/2 år (6 nr) Digitalutgåva varje månad Fri tillgång till ljudochbild.se
Silverprenumeration
580:-/år
1 år (11 nr) Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Guldprenumeration
999:-/år
1 år (11 nr) Ny digital film varje månad Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Prenumerationen kommer automatiskt att förnyas till vanligt pris: Månad 49:-

Med prenumeration på Ljud och Bild får du:

Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva (iPad/Android) varje månad Rejäl rabattt Välj själv hur länge du vill prenumerera - och med eller utan film Fin välkomstpremie
Bästa pris på B&O BeoPlay H2
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
  • Element: 40 mm
  • Anslutning: 3,5 mm minijack (iPhone-kompatibel kabel)
  • och mikrofon
  • Vikt: 155 g
Pris: 1800,-

Har du något att tillägga?

Välkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ämnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlägg. Övriga frågor och synpunkter hänvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Flaggskeppet Galaxy S10 är här

Vi har känt på Samsungs nya monstermobil som har alla finesser man kan tänka sig.

Recension
Pacific Rim 2 – Uprising

Skitfilm!

Uppföljaren till ”jätterobotar slår ihjäl jättemonster” är en stor besvikelse.

test
Datacolor SpyderX Pro

Så får du korrekta färger

Fotografer måste kalibrera skärmen om färgerna ska bli rätt.

test
SteelSeries Stratus Duo

Gör datorn till en konsol

SteelSeries trådlösa spelkontroll är perfekt för springa-och-hoppa-spel på PC:n och mobilen.

test
Sonos Amp

Sonos dubblar

Äntligen en Sonos-förstärkare som är tillräckligt stark för att driva ordentliga högtalare med övertygelse. Naturligtvis med full multiroom-funktion.

Dyk med drönare

Glöm flygande drönare, en undervattensdrönare är roligare!

Resekameror med superzoom

Panasonic-kameror för fotografer på resande fot.

test
Nikon Z6

Fullträff med fullformat

Billigast är bäst i Nikons nya Z-serie med systemkameror.

High End Mässan 2019

Årets mässa bjöd på det mesta av det bästa inom ljud för kräsna öron.

2019 års Panasonic-TV får Dolby Vision och HDR10+

Det är bara den allra billigaste TV-modellen som inte får vara med när Panasonic rullar ut bättre HDR-format. Och Dolby Atmos.

grupptest
Seks 55-tums 4K med HDR-videokvalitet

En bra andra-TV

På jakt efter en billig extra-TV? Nu när butikerna tömmer sina lager på förra årets modeller kan du göra riktiga klipp!

Trådlös McIntosh-soundbar

Här är en soundbar-högtalare som tror att den är en hel anläggning.

Sluten toppmodell och förstärkare från Focal

Den fantastiska hörluren Utopia har fått ett slutet alternativ i form av Stellia. Och så släpper Focal hörlursförstärkaren Arche.

Recension
The Predator (2018)

Skugga från det förflutna

Inte en remake, utan en misslyckad fortsättning och en trist hyllning till originalet från 1987.

Recension
The Truth Matters

Mörkläggningen om kriget i Irak

Bush-administrationen ljög medvetet om orsakerna till andra Irak-kriget – och pressen lät bli att ställa dem till svars.

annonse
Recension
Peppermint

Fullständigt ointressant

Blodtörstig Jennifer Garner i blodfattig actionklyscha.

Recension
BlacKkKlansman

En politisk ­knytnäve!

Spike Lee levererar en av sina bästa filmer – om rashat förr och nu.

Släpp lös musiken

Genom att jorda högtalarna har Audiovector lyckats förbättra ljudet.

16x-zoom från Olympus

Kompakt 12–200 mm-objektiv.

test
Nokia 5.1 Plus

Billig Nokia ­överraskar en smula

På flera områden är Nokia 5.1 Plus bättre än man kan förvänta sig för pengarna. Fast ett par kompromisser kommer man inte undan.

test
Audeze Mobius

Utanför huvudet-upplevelse

Audezes lyx-headset bryter mot en av de grundläggande reglerna för hörlurar. Och låter bra!

Bättre skärmkalibrering

Datacolor har förbättrad Spyder-kalibreringen.

Tre nya specialobjektiv från Leica

Så här ser de alltså ut, de tre specialobjektiven som Leica lanserat till M-systemet.

Recension
Velvet Buzzsaw

Konstnärligt mord!

En ganska så misslyckad genreblandning av ironisk satir och slasher-rysare.

grupptest
6 trådlösa hörlurar

Trådlöst ljud ­ på allvar

Hörlurar för dig som tar ljudkvaliteten seriöst men inte vill bli helt ruinerad på kuppen.

grupptest
5 pickuper i budgetklassen

Den viktigaste delen

En ny och bättre pickup är det enklaste och bästa sättet att få bättre ljud.

Utomhus- och inbyggda högtalare från Sonos

Tillsammans med Sonance har de tagit fram serien, speciellt lämplig för nya Amp.

test
Denon CEOL N10

Bonsai-stereo

Denons dvärgstereo utmanar Sonos högtalare och soundbar på deras hemmabana.