annons
annons

B&O BeoPlay H2

Streetlurar i kostym

Lättviktslurar med läckert ljud och överraskande bra tryck i basen.

Bra och öppet ljud. Förvånansvärt bra bas, läckert mellanregister och fin upplösning med tanke på priset. Designen är precis så snygg och distingerad som man förväntar sig av en B&O-produkt.
Den mekaniska konstruktionen känns plastig och komforten är inte lika bra som med over-ear-hörlurar.

H2 är senaste medlemmen i B&O:s Play-serie som ska locka till sig en yngre och mer hipp publik. Pressmeddelandet berättar att BeoPlay H2 är avsedd för en aktiv livsstil där man alltid är i farten. Och den enda kabeln som ingår är försedd med en fyrpolig 3,5-millimeters minijack-kontakt, mikrofon och fjärrkontroll till iPhone.

I farten eller inte, designen signalerar mer ”city dress” än ”street”. Med sin återhållsamma elegans i matta färger är H2 nästan motsatsen till ett fashion statement. Öronkuddarna är gjorda av lammskinn och bokstäverna L och R är tryckta med stora bokstäver på tyget. Och tack för det, på alldeles för många hörlurar får man ägna lång tid åt att se skillnad på höger och vänster.

Lätt
H2 är lätt, mycket lätt (155 gram) och första intrycket är att det snålats in så mycket på vikten att det gått ut över tåligheten. Huvudbygeln är snudd på viktlös och plastbygeln som håller fast öronkåporna vrider sig efter huvudformen. Allt känns skrangligt. Men intrycket håller bara i sig tills musiken börjar spela. Då får man annat att tänka på.

Rent ljudmässigt hamnar H2 klart i den bättre änden. Den har en både öppen och fyllig, nästan auktoritär ljudbild. Mellanregistret är läckert och sångröster framträder naturligt. Toppen kommer också med fint. Det finns hörlurar med ännu bättre upplösning, men de är dyrare.

Tung
Botten är överraskande tung för att komma från en flugviktare som H2. Rent nivåmässigt spelar de i samma liga som over-ear-DJ-lurar. När Lindsey Stirling kastar sig ut i ett snabbt violinsolo, ackompanjerad av tung dubstep-bas, avslöjar den stiliga H2 sin mörkare sida. Med de här hörlurarna kan du vara prydlig på utsidan och ovårdad på insidan.

Basen är dock inte lika exakt som resten av tonregistret. Det avslöjas med akustisk musik, där basen snabbt kan kännas för överdriven och uppvisa tendenser att spela monoton ”one-note-bass”. Den aningen onyanserade basen stramar dock till sig betydligt om hörlurarna kopplas till en kraftigare förstärkare.

Slutsats
B&O Play H2 är ett angenämt sällskap. De återger den mesta musiken både läckert och engagerande. Basen är gedigen och bra, trots att lurarna inte är stora. De är så lättdrivna att de går utmärkt att driva med mobilen och spelar tillräckligt högt för att tränga igenom allt oväsen från omgivningen när du använder dem i farten. Men de låter ännu bättre med en ordentlig förstärkare.

beoplay_siden
BeoPlay H2 är så lätt att den känns spinkig. Det gäller däremot inte ljudet.

H2 är senaste medlemmen i B&O:s Play-serie som ska locka till sig en yngre och mer hipp publik. Pressmeddelandet berättar att BeoPlay H2 är avsedd för en aktiv livsstil där man alltid är i farten. Och den enda kabeln som ingår är försedd med en fyrpolig 3,5-millimeters minijack-kontakt, mikrofon och fjärrkontroll till iPhone. I farten eller inte, designen signalerar mer ”city dress” än ”street”. Med sin återhållsamma elegans i matta färger är H2 nästan motsatsen till ett fashion statement. Öronkuddarna är gjorda av lammskinn och bokstäverna L och R är tryckta med stora bokstäver på tyget. Och tack för det, på alldeles för många hörlurar får man ägna lång tid åt att se skillnad på höger och vänster. Lätt H2 är lätt, mycket lätt (155 gram) och första intrycket är att det snålats in så mycket på vikten att det gått ut över tåligheten. Huvudbygeln är snudd på viktlös och plastbygeln som håller fast öronkåporna vrider sig efter huvudformen. Allt känns skrangligt. Men intrycket håller bara i sig tills musiken börjar spela. Då får man annat att tänka på. Rent ljudmässigt hamnar H2 klart i den bättre änden. Den har en både öppen och fyllig, nästan auktoritär ljudbild. Mellanregistret är läckert och sångröster framträder naturligt. Toppen kommer också med fint. Det finns hörlurar med ännu bättre upplösning, men de är dyrare. Tung Botten är överraskande tung för att komma från en flugviktare som H2. Rent nivåmässigt spelar de i samma liga som over-ear-DJ-lurar. När Lindsey Stirling kastar sig ut i ett snabbt violinsolo, ackompanjerad av tung dubstep-bas, avslöjar den stiliga H2 sin mörkare sida. Med de här hörlurarna kan du vara prydlig på utsidan och ovårdad på insidan. Basen är dock inte lika exakt som resten av tonregistret. Det avslöjas med akustisk musik, där basen snabbt kan kännas för överdriven och uppvisa tendenser att spela monoton ”one-note-bass”. Den aningen onyanserade basen stramar dock till sig betydligt om hörlurarna kopplas till en kraftigare förstärkare. Slutsats B&O Play H2 är ett angenämt sällskap. De återger den mesta musiken både läckert och engagerande. Basen är gedigen och bra, trots att lurarna inte är stora. De är så lättdrivna att de går utmärkt att driva med mobilen och spelar tillräckligt högt för att tränga igenom allt oväsen från omgivningen när du använder dem i farten. Men de låter ännu bättre med en ordentlig förstärkare. beoplay_siden BeoPlay H2 är så lätt att den känns spinkig. Det gäller däremot inte ljudet.
Läs hela artikeln och över 450 nya tester i året med prenumeration på Ljud & Bild.
är du redan prenumerant? Logga inn.
Provaprenumeration
0:-
Fri tillgång till ljudochbild.se
Bronsprenumeration
349:-/halvår
1/2 år (6 nr) Digitalutgåva varje månad Fri tillgång till ljudochbild.se
Silverprenumeration
580:-/år
1 år (11 nr) Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Guldprenumeration
999:-/år
1 år (11 nr) Ny digital film varje månad Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Prenumerationen kommer automatiskt att förnyas till vanligt pris: Månad 39:-

Med prenumeration på Ljud och Bild får du:

Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva (iPad/Android) varje månad Rejäl rabattt Välj själv hur länge du vill prenumerera - och med eller utan film Fin välkomstpremie
Bästa pris på B&O BeoPlay H2
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
  • Element: 40 mm
  • Anslutning: 3,5 mm minijack (iPhone-kompatibel kabel)
  • och mikrofon
  • Vikt: 155 g
Pris: 1800:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-