annons
annons
annons
:

Audio-Technica ATH-MSR7

annons

Rik på detaljer

Superupplöst ljud för kräsna öron.
Plus lbadvantages
Öppen och detaljrik ljudbild med glasklart mellanregister och luftig diskant som aldrig blir påträngande, är ett litet konststycke i den här prisklassen. Bra komfort och fin kvalitet i alla led.
Minus lbdisadvantages
Lite för analytiskt ljud tillfredsställer inte basfantaster.

Audio-Technicas rejäla hörlurar som är gjorda för professionellt studiobruk tillhör våra all-time-favoriter. Men de stora M50X är lite för klumpiga och passar illa för bärbart bruk. Så är det inte med nya MSR7, Audio-Technicas färska modell för musikälskare i farten.

Hörlurarna är snyggt klädda jämfört med de ruffliga M50X och påminner misstänksamt mycket om Sonys MDR-1A vad gäller design och form. De har för övrigt en sak gemensamt med Sonys lurar: MSR7 är gjord för högupplösta ljudfiler, alltså filer som har högre upplösning än 16-bitars CD-format. Vilket något förenklat kallas för Hi-Res Audio.

För potentiella köpare betyder det att hörlurarna är konstruerade för att täcka bandbredden upp till Hi-Res – alltså över 20 000 Hz, vilket är frekvenser ingen av oss hör – och så ska de helst tåla dynamiken i musik med högupplöst format.

Läs vår guide till hörlurar här.

För oss vanliga dödliga med organiska öron är det egentligen viktigare vad som händer under 20 000 Hz eftersom det är där musiken finns. Med ett möjligt undantag för övertoner, som bara kan uppfattas psykoakustiskt. Kanske inte då heller.

För Audio-Technicas del innebär det att de tagit fram 45 mm stora membran för att täcka så mycket som möjligt av örat och få upp effektiviteten. Bland annat i basen. Membranet sitter vinklat i en dubbelventilerad kammare som påminner om en transmissionslinje i en högtalare, fast här leds frekvenserna ut ur kåpan för att minska kompression och förvrängning.

Silkeslent och raffinerat
För att man ska kunna använda dem överallt ingår det tre kablar. En 1,2-meters med mikrofon och styrning av musiken på en iPhone, en 1,2-meters utan mikrofon och en 3-meters för hemmabruk.

Hur du än tänker använda lurarna så låter de förbaskat bra. De fungerar utmärkt till mobilen och målar upp en ovanligt öppen och detaljrik ljudbild. Basen är snarare stram än mjuk, och potent även om den inte masserar dina öron på samma sätt som ett par Beats-lurar gör.

Klangen kan uppfattas som öppen och analytisk men är befriad från missljud. Balansen i ljudbilden är faktiskt mycket bra. Den är inte tunn alls. Basen är måhända inte lika massiv som i B&W P7, men det låter mycket mer raffinerat än exempelvis NAD Viso HP50. Perspektivet är både närvarande och luftigt på samma gång, och skapar en fin djupkänsla i musiken.

Detaljrikedomen är enastående, dels på grund av ett lyft i diskantfrekvenserna (över 8 kHz) och dels på grund av att mellanregistret är så öppet och fokuserat. MSR7 låter tunnare i mellanregistret än B&W P7, men är öppnare än Sennheiser Momentum och mer upplöst än Sony MDR-1A.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Värdig kandidat
De sitter väldigt skönt på öronen och komforten är bra. Somliga kanske tycker att de klämmer väl hårt, men de vadderade öronkuddarna formar sig fint efter huvudet och de slutna kåporna i lättmetall dämpar ljud riktigt bra. Öronkåporna kan vikas ihop platta så att de är mer bärbara. Det betyder att man kan ta dem med sig vart man vill, från vardagsrummet till tåget, och njuta av musiken i en generöst öppen, silkeslen och raffinerad ljudbild. Audio-Technica ATH-MSR7 är perfekta för dem lyssnar ofta i hörlurar och uppskattar klangliga kvaliteter mer än tryck i basen. De passar till de flesta musikstilar, är bekväma att ha på sig och har ett lockande pris. Det gör att MSR7 passar de mest krävande av oss.

Du måste varea prenumerant för att läsa vidare.
Redan prenumerant Logga in

Välj önskad prenumerationslängd

Ingen bindningstid, säg upp prenumerationen när du vill

*Efter gratismånaden förnyas prenumerationen till ordinarie pris: 49 kr per månad

Halvår (6 nummer) för 349:-

1 år (11 nummer) för 580:-

Full tillgång till alla plus-artiklar 4 veckor för 0:-

Efter gratismånaden förnyas prenumerationen till ordinarie pris: 49 kr per månad. Ingen bindningstid, du kan säga upp prenumerationen när du vill.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Tidningen i tryck + full digital tillgång 1 år (11 nummer) för 580:-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Tidningen i tryck + full digital tillgång Halvår (6 nummer) för 349:-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

 • Slutna hörlurar

 • 45 mm element
 • 35 ohm, 100 dB
 • 5-40 000 Hz
 • 290 g

 • Pris: 2500 kr
  Bästa pris på Audio-Technica ATH-MSR7
  Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
   Har du något att tillägga?
   Välkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ämnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlägg. Övriga frågor och synpunkter hänvisas till redaktion@ljudochbild.se.

   Läs också

   Trådlösa highend-proppar från Sennheiser

   Trådlösa highend-proppar från Sennheiser

   Sennheiser IE 80S BT är trådlösa öronproppar för dig som bara vill ha det allra bästa.Lägg till som favorit
   Ollo Audio HPS S4

   Ollo Audio HPS S4

   Slovenska Ollo har byggt ett par rustika hörlurar som gör sig lika bra i ljudstudion som i sovrummet.

   Lägg till som favorit
   RHA T20 Wireless

   RHA T20 Wireless

   RHA har gjort sig av med sladden till sina bästa öronproppar. Resultatet är uppseendeväckande bra.

   Lägg till som favorit
   RHA MA650i Lightning

   RHA MA650i Lightning

   De bästa öronpropparna till iPhone är ett klipp.

   Lägg till som favorit
   Sony WF-1000XM3

   Sony WF-1000XM3

   Sonys nya ANC-öronproppar får med de flesta fördelarna från de fullvuxna brusreducerande hörlurarna i ett sladdlöst miniformat.

   Lägg till som favorit
   Kygo Life A11/800

   Kygo Life A11/800

   Norska livsstilsmärket Kygo Life vill vara med på den lukrativa lyxmarknaden för brusreducerande hörlurar.

   Lägg till som favorit
   RHA:s bästa öronproppar blir trådlösa

   RHA:s bästa öronproppar blir trådlösa

   T20 är riktigt fina öronproppar. Nu blir de trådlösa.Lägg till som favorit
   annons
   Stäng meny