annons
annons

test: Sony MDR-XB70BT

Sony MDR-XB70BT
Sony MDR-XB70BT

Klumpiga och dånande

Opraktisk utformning och överdriven basåtergivning gör dem ointressanta för de flesta.

Imponerande bas för storleken. Själva propparna är lätta och bekväma.
Klumpig och tung design. För påträngande bas.

Jämfört med de andra propparna i testet som också har en krage kan man inte låta bli att reagera på hur stora XB70BT är. Batteri- och elektronikdosorna i ändarna av nackkragen är dubbelt så stora som vissa konkurrenters. Trots det är batteritiden inte bättre, snarare tvärtom. Det gör också nackkragen tjock så att det är väldigt påtagligt att man har något om halsen. Sladdarna till propparna är långa, så att de hänger långt ned när de inte används.

Det är enkelt att koppla ihop dem med mobilen tack vare stöd för NFC. Däremot är hanteringen inte lika enkel då knapparna på kragen är svåra att hitta med fingret. Propparna är ändå ganska lätta, och tack vare den vinklade formen sitter de skönt i örat. Man får med silikonkuddar i fyra storlekar, men någon typ av förvaring för transporten ingår inte.

Denna modell är en del av Sonys ”Extra Bass”-sortiment och det är därför ingen överraskning att de har en åskliknande bas. Det är visserligen underhållande när man lyssnar på vissa genrer, men den dominerar så mycket att andra genrer nästan blir plågsamma att lyssna till. Det är tråkigt, för ljudet är annars varmt, tilltalande och ganska insmickrande. Lyssnar man på låg volym märker man av ett ganska framträdande bakgrundsbrus som kan bli irriterande.

Sonys proppar kan fås i flera trevliga färger

Slutsats

Vi brukar förknippa Sony med smarta lösningar, snygg design och den senaste tekniken. Det är nästan så att vi undrade om XB70BT egentligen kom från någon annan. De är stora och klumpiga vilket ger ett allt annat än elegant intryck. Trots det är batteritiden långt ifrån bäst. Spiken i kistan är ändå ljudet där den dånande basen överröstar det mesta vilket gör att bara riktiga basfantaster kan vara intresserade. Men även då finns det bättre ljudande alternativ.

Bästa pris på Sony MDR-XB70BT
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.

Element: 12 mm
Bluetooth: Ja. NFC

Frekvensomfång: 4 Hz-24 kHz

Batteritid: 9 timmar

Fjärrkontroll/mikrofon: Ja/Ja

Tålighet: –

Vikt: 43 gram

Webb: sony.se

Pris: 1000:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-