annons
annons

Nocs NS600 Crush

Snygga och skarpa

Nocs snubblade på mållinjen men fram till dess älskade vi det mesta med dessa lurar.

Exklusiv design Många tillbehör Imponerande ljud
Visst sladdtrassel Vass diskant

Nocs lyckas bättre än många andra att få enkla former att se exklusiva och snygga ut. Och byggkvaliteten matchar utseendet. Sandblästrad aluminium och silikonklädda kevlar-sladdar låter lika läckert som det känns. Däremot håller vi inte riktigt med om att sladden är trasselfri, även om det inte var några större problem. Fjärrkontrollen är nätt och har distinkta knappar som dessutom är lätta att hitta med fingret. Det behövs då fjärren hänger strax under hakan när man pratar i telefon.

När det gäller extra godis i lådan måste man säga att Nocs är generösa. Man får två par silikonkuddar i var och en av de tre storlekarna, en klämma för sladden, en praktisk förvaringsväska och faktiskt en flygplansadapter. Tack vare urvalet av kuddar och att lurarna är så pass lätta så känns de väldigt bekväma i öronen. Vi hade inga problem med att få dem att sitta kvar på plats och isoleringen mot omgivningsljud var väl godkänt.

Ljudmässigt är NS600 lite speciella. Det är inte så enkelt att de låter sämre än NS800 men bättre än NS400. De har helt enkelt en alldeles egen ljudprofil. Tack vare de två elementen i varje lur så lyckas Nocs återge ett brett spektrum med bra kontroll och ett luftigt ljud. Basen är kontrollerad, om än inte lika djup som hos urBeats, mellanregistret fylligt och diskanten snabb och skarp. Lite väl skarp för vår smak i vissa genrer. Cymbaler har en förmåga att låta snudd på obehagligt vassa, vilket är synd.

Slutsats
Det finns mycket att gilla med NS600. Formgivningen är sober på ett självklart sätt och materialvalen är påkostade. De känns lika lyxiga som de ser ut och tillbehören är generösa. På insidan är tekniken avancerad och det ger ett väldigt komplext ljud som vissa kommer att älska men som vi hade problem med. Ljudet är helt enkelt lite aggressivt, vilket kanske är anledningen till att man i reklamen säger att de är ett måste för en resande DJ. Passar utmärkt för viss musik men mindre bra för annan.

Bästa pris på Nocs NS600 Crush
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
  • Frekvensomfång: 20 Hz-20 kHz
  • Känslighet: 110 dB SPL @ 1 kHz
  • Impedans: 20 ohm
  • Kabel: 1,2 m
  • Kompatibilitet: Apple iOS-enheter
Pris: 1000:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-