annons
annons

Beats by Dr Dre urBeats

Feta basgångar

En riktig hiphop-lur för den som vill ha coola prylar och basåtergivning som en kanon.

Grymma basresurser Trasselfri sladd Många kuddar
Obalanserat ljud Plastig fjärrkontroll Tveksam sladdinfästning

Allting med kartongen andas kvalitet och intrycket består när man får lurarna i handen. Det är snyggt designat och genomtänkt med de röda och svarta (eller vita) detaljerna. Metallkroppen gör att de känns hållbara, vilket också marknadsföringen säger att de ska vara. Men infästningen som saknar dragavlastning gör oss ändå tveksamma till hur mycket stryk de tål i längden. Och kvalitetskänslan gäller inte fjärrkontrollen som är eländigt plastig och skramlig.

Den är därför svår att hantera även om mikrofonens placering nära munnen är bra. Full funktionalitet får man med Apple-enheter, Android-användare kan inte justera volymen. Instruktionsboken är föredömligt noggrann i att berätta inte bara hur man använder hörlurarna utan också hur man får ut bästa ljudet ur dem. Man får med tre extra par kuddar, inte bara i olika storlekar utan för en gångs skull också i olika former. Det var därför inga problem att passa in dem helt enligt instruktionerna.

Som väntat är ljudet skruvat efter upphovsmannens musiksmak och därmed mycket basfokuserad. Det innebär att många genrer låter rent av komiskt dåligt med dessa lurar. Akustiska stycken, jazz eller klassisk musik kan inte rekommenderas. Men om det är just bastryck man är ute efter så levererar urBeats verkligen. Man kan dessutom skruva på mer än högt nog utan någon märkbar distorsion. Det ska de ha beröm för. Men även för sådan musik kan basen ibland inkräkta väl mycket på mellanregister och diskant.

Slutsats
Det här är inte lurar som passar alla. Det är specialiserade lurar för den som spelar tung musik och vill ha så mycket bas att man riskerar att få hjärnskakning. Men vill man ha det ska man absolut köpa urBeats för det är snygga lurar med mycket bra passform. Det gör också att de sitter bra på plats och att man inte tröttnar vid lång användning. Vi är däremot inte förtjusta i den plastiga fjärrkontrollen eller att basen tar död på allt raffinemang i mer finstämd musik än de är gjorda för.

Bästa pris på Beats by Dr Dre urBeats
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
  • Frekvensomfång: 20 Hz- 20 kHz
  • Känslighet: 103 dB SPL @ 1 kHz
  • Impedans: 16 ohm
  • Kabel: Platt 1,2 m
  • Kompatibilitet: Standard 3,5 mm
Pris: 1000:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-