annons
annons

AKG K375

Rejäla och praktiska

Rockiga och välbyggda hörlurar som dock inte lyckas utmärka sig jämfört med konkurrenterna.

Bra bas Relativt trasselfria Välbyggda
Lite obekväma i längden

Lurarna från AKG känns välbyggda och rejäla. Att de är gjorda av aluminium ger ett kvalitetsintryck och man får en känsla av att de kommer att hålla. Sladdinfattningen är vinklad vilket ger dragavlastning så att man inte råkar slita ut sladden. De finns i svart eller vitt och man får med tre stycken öronkuddar av silikon i storlekarna small, medium och large. Vi hade inget problem att hitta en storlek som passade och de satt väl på plats. Däremot var de inte de allra skönast att ha på sig i längden.

Fjärrkontrollen sitter högt upp på den högra sidan så att den hänger i närheten av hakan. Det är så klart bra att ha mikrofonen där och den uppfattade mycket riktigt tal på ett bra sätt. Däremot är det lite bökigt att hitta knapparna när man inte kan se dem. Fjärrkontrollen är gjord för Apple-enheter men start/paus-knappen fungerade faktiskt på vår Galaxy S4. En liten bärväska att knöla ner hörlurarna i följer med i kartongen och trots att sladden är rund så fick vi ovanligt lite trassel.

För den som gillar att rocka loss kommer ljudet från AKG:s lurar att passa bra. De går ganska djupt i basen och har ett hyggligt tryck men ändå med viss kontroll. Diskanten är rapp och man måste dra upp volymen ganska mycket innan det börjar bli problem. Däremot är mellanregistret lite återhållet och det förtar en del av lyssningsglädjen. Mer med vissa genrer än andra så det finns säkert de som tycker att ljudet är helt rätt för dem.

Slutsats
AKG:s lurar är av god kvalitet och bra material med en byggkvalitet som är förtroendeingivande för dem som ofta har sönder sina hörlurar. Även om fjärrkontrollen bara fungerar helt ut med Apple-enheter så går det faktiskt att starta och stoppa även på Android-lurar. Sladden är visserligen inte platt men det var ovanligt lite problem med trassel. Ljudet är bra men lutar åt det bastunga. På det hela taget ett par riktigt dugliga lurar även om de inte riktigt stack ut i det här testet.

Lurarna från AKG känns välbyggda och rejäla. Att de är gjorda av aluminium ger ett kvalitetsintryck och man får en känsla av att de kommer att hålla. Sladdinfattningen är vinklad vilket ger dragavlastning så att man inte råkar slita ut sladden. De finns i svart eller vitt och man får med tre stycken öronkuddar av silikon i storlekarna small, medium och large. Vi hade inget problem att hitta en storlek som passade och de satt väl på plats. Däremot var de inte de allra skönast att ha på sig i längden. Fjärrkontrollen sitter högt upp på den högra sidan så att den hänger i närheten av hakan. Det är så klart bra att ha mikrofonen där och den uppfattade mycket riktigt tal på ett bra sätt. Däremot är det lite bökigt att hitta knapparna när man inte kan se dem. Fjärrkontrollen är gjord för Apple-enheter men start/paus-knappen fungerade faktiskt på vår Galaxy S4. En liten bärväska att knöla ner hörlurarna i följer med i kartongen och trots att sladden är rund så fick vi ovanligt lite trassel. För den som gillar att rocka loss kommer ljudet från AKG:s lurar att passa bra. De går ganska djupt i basen och har ett hyggligt tryck men ändå med viss kontroll. Diskanten är rapp och man måste dra upp volymen ganska mycket innan det börjar bli problem. Däremot är mellanregistret lite återhållet och det förtar en del av lyssningsglädjen. Mer med vissa genrer än andra så det finns säkert de som tycker att ljudet är helt rätt för dem. Slutsats AKG:s lurar är av god kvalitet och bra material med en byggkvalitet som är förtroendeingivande för dem som ofta har sönder sina hörlurar. Även om fjärrkontrollen bara fungerar helt ut med Apple-enheter så går det faktiskt att starta och stoppa även på Android-lurar. Sladden är visserligen inte platt men det var ovanligt lite problem med trassel. Ljudet är bra men lutar åt det bastunga. På det hela taget ett par riktigt dugliga lurar även om de inte riktigt stack ut i det här testet.
Läs hela artikeln och över 450 nya tester i året med prenumeration på Ljud & Bild.
är du redan prenumerant? Logga inn.
Provaprenumeration
0:-
Fri tillgång till ljudochbild.se
Bronsprenumeration
349:-/halvår
1/2 år (6 nr) Digitalutgåva varje månad Fri tillgång till ljudochbild.se
Silverprenumeration
580:-/år
1 år (11 nr) Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Guldprenumeration
999:-/år
1 år (11 nr) Ny digital film varje månad Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Prenumerationen kommer automatiskt att förnyas till vanligt pris: Månad 49:-

Med prenumeration på Ljud och Bild får du:

Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva (iPad/Android) varje månad Rejäl rabattt Välj själv hur länge du vill prenumerera - och med eller utan film Fin välkomstpremie
Bästa pris på AKG K375
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
  • Frekvensomfång: 12 Hz-24 kHz
  • Känslighet: 120dB SPL/V
  • Impedans: 28 ohm
  • Kabel: Rund 1,2 m
  • Kompatibilitet: Apple iOS-enheter
Pris: 1000:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-