annons
annons

8 In-ear-hörlurar

Lyxljud för iPhone

Kasta ut de medföljande lurarna och satsa en slant på någon av dessa. Det är det värt!

Det är förvånande hur många som springer omkring med smartmobiler för flera tusenlappar och som använder de billiga hörlurarna som följer med. Apple gjorde visserligen en stor grej av sina nya EarPods som enligt reklamen skulle låta som hörlurar i 500-kronorsklassen. Det är kanske att ta i, men framför allt har vi problem med lurarnas passform. Hård plast är inte något man vill ha i örat särskilt länge, om de ens stannar kvar där.

Om man är det minsta intresserad av musik och ljudkvalitet så rekommenderar vi å det bestämdaste att man lägger lite pengar på den sista länken i kedjan också. Det som faktiskt ska förmedla musiken från apparaten till dina öron. Och det handlar inte bara om att du ska få en mer njutbar upplevelse. Det handlar också om komfort. Lurar som verkligen passar dina öron. Samt lurar som återger den typ av musik du föredrar på bästa sätt.

Passform är allt
När det gäller hörlurar man stoppar in i örat (in-ear, som det så tydligt heter på engelska) är det väldigt viktigt att de passar så bra som möjligt i örat. Inte bara för att de då sitter kvar och för att det är bekvämare i längden, utan för att det påverkar ljudet. En bättre isolering stänger ute mer av den störande omgivningen så att du bara hör musiken. Men det ger dig också en betydligt bättre basåtergivning och bättre balans i ljudet. Det är därför vi noga redogör för hur många extra kuddar man får med i kartongen så att du vet att du har valmöjligheter. Det bästa är så klart om du har möjlighet att prova själv att det finns en storlek som passar just dina öron.

TESTKRITERIER
Vi bad tillverkarna om in-ear-lurar med mikrofon och fjärrkontroll i tusenkronors-klassen. Lurarna testades på en iPhone 5 med okomprimerad musik i bästa möjliga kvalitet och i flera olika genrer. Förutom att vi bedömde byggkvalitet, passform och hantering så var det ljudkvaliteten som var det viktigaste kriteriet.

 

Bästa pris på 8 In-ear-hörlurar
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-