annons
annons

Audio-Technica ATH-CKX9iS

Ambitiöst men misslyckat

Smart konstruktion men varken komforten eller ljudet uppfyller målsättningen.

Fjärrkontroll som fungerar med alla typer av mobiler. Sitter väl på plats även om man är aktiv.
Det krävs övning för att stoppa in dem på rätt sätt och komforten är inte den bästa. Tveksam kvalitetskänsla. Diskanten förstör tyvärr det annars utmärkta ljudet.

Utseendet sticker ut då de likt många träningslurar har en liten vinge som hakar fast i örat så att de sitter på plats när man rör på sig. De är inte direkt snygga och den plastiga inneslutningen drar ned kvalitetskänslan. Men sladden är relativt trasselfri och har godkänd dragavlastning i infästningarna.

Det följer med tre storlekar på vingarna, fyra storlekar av silkonkuddar och ett par Comply-skumkuddar, samt ett bra resefodral. Man kan få dem helsvarta eller med blå sladd och vita detaljer.

Det krävs en del tålamod för att få dem på plats och det känns verkligen att man har dem på sig. Trots alla kombinationer av vingar och kuddar så är det svårt att få dem att kännas riktigt bekväma. Fjärrkontrollen har för en gångs skull ett skjutreglage för volymen vilket gör att den fungerar med alla märken. Det gör även knappen för att pausa och starta musiken. Däremot är kvalitetskänslan inte den bästa och mikrofonen hamnar för långt från munnen då fjärren hamnar nere på bröstet.

Audio Technica har haft ambitionen att skapa en lur med ett naturtroget men ändå kraftfullt ljud. Och det har de i stort sett lyckats med. De stora elementen gör att musiken inte känns pressad utan återges med mycket rymd och en påtaglig bas som ändå inte är överdriven. Detta hade kunnat bli en av våra favoriter i testet om det inte hade varit för den vassa diskanten som gör att de låter påträngande. Tyvärr gör det att man tröttnar snabbt oavsett vad man lyssnar på.

Slutsats
Lurarna är tyvärr en uppvisning i bra ambitioner och idéer som inte fungerar i praktiken. Att lurarna hålls på plats och att man har många proppar att välja mellan låter bra men de är svåra att få på plats och obekväma när de väl sitter där. Autio-Technica har velat skapa ett kraftfullt samt naturligt ljud och lyckas ända fram till målsnöret där de snubblar på den vassa och snudd på obehagliga diskanten. Vi hoppas på en uppföljare som rättar till det så får man ett par utmärka lurar. Dessa kan man dock hoppa över.

Bästa pris på Audio-Technica ATH-CKX9iS
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
  • Element: 13,5 mm
  • Frekvensomfång: 5 Hz-25 kHz
  • Impedans: 32 ohm
  • Känslighet: 104 dB
  • Vikt: 10 gram
Pris: 800:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-