annonse
annonse
annonse

test: Samsung Level Over

Stora men diskreta

Samsung gör alla enstaka saker rätt men helheten gör att vi inte vet vem som är målgruppen.

Förvånansvärt neutralt ljud för att vara Samsung. Bekväma även vid längre lyssningssessioner. Bra trådlös integration med Galaxy-mobiler.
Tar alldeles för mycket plats i packningen för att ta med på resan. Lite väl tråkig design och för mycket plast för att kännas som exklusiva lurar.

Samsungs intåg på arenan för påkostade hörlurar har varit diskret. Så det är kanske passande att de största lurarna inte gör något väsen av sig utseendemässigt. Åtminstone den svarta modellen ser rent av tråkig ut. Och det är alldeles för mycket plast för att duga i den här prisklassen. Lurarna laddas med en standard USB-kabel och räcker väl för en långflygning. Eftersom de inte kan fällas ihop alls så är det tåliga etuiet så stort att man tvekar att stoppa ner det i handbagaget.

Storleken gör åtminstone att det finns plats för mycket stoppning och kåporna sitter bekvämt runt öronen. Trots den uppgivna vikten så känns de faktiskt inte obekväma på huvudet ens i längden. Sladden är löstagbar och har mikrofon samt fjärrkontroll för Android. Och använder man dem trådlöst så kan man använda touchkontrollerna på ena kåpan för att kontrollera volym och musikuppspelning, ta emot samtal och aktivera röstkontrollen på Samsung-mobiler. Mycket smidigt.

Brusreduceringen aktiveras med en lite väl undangömd knapp och fungerar acceptabelt bra, men får se sig slagen av vinnarna i det här testet. Då blev vi desto mer förvånade över ljudkvaliteten. Snarare än att vara insmickrande och engagerande kan ljudet beskrivas som detaljerat och balanserat. Det gör att de fungerar bra med många musikstilar. Men med tanke på kopplingen till Galaxy-mobiler tycker kanske målgruppen att musiken låter väl avslappnad och skulle vilja ha mer bastryck.

Slutsats
Samsung verkar inte riktigt ha vetat vad de ville med Level Over. Å ena sidan har de en väldigt konservativ formgivning och ett ljud som passar både formen och prislappen. Å andra sidan är de trådlösa och har funktioner som samspelar med Galaxy-mobilerna. Sedan har de brusreducering för flygresor men är för stora för att riktigt få plats i väskan. Så om du ska stanna hemma, vilket inte kräver brusreducering, lyssna på musik från mobilen och har råd med dessa är det bara att köpa.

Samsungs intåg på arenan för påkostade hörlurar har varit diskret. Så det är kanske passande att de största lurarna inte gör något väsen av sig utseendemässigt. Åtminstone den svarta modellen ser rent av tråkig ut. Och det är alldeles för mycket plast för att duga i den här prisklassen. Lurarna laddas med en standard USB-kabel och räcker väl för en långflygning. Eftersom de inte kan fällas ihop alls så är det tåliga etuiet så stort att man tvekar att stoppa ner det i handbagaget. Storleken gör åtminstone att det finns plats för mycket stoppning och kåporna sitter bekvämt runt öronen. Trots den uppgivna vikten så känns de faktiskt inte obekväma på huvudet ens i längden. Sladden är löstagbar och har mikrofon samt fjärrkontroll för Android. Och använder man dem trådlöst så kan man använda touchkontrollerna på ena kåpan för att kontrollera volym och musikuppspelning, ta emot samtal och aktivera röstkontrollen på Samsung-mobiler. Mycket smidigt. Brusreduceringen aktiveras med en lite väl undangömd knapp och fungerar acceptabelt bra, men får se sig slagen av vinnarna i det här testet. Då blev vi desto mer förvånade över ljudkvaliteten. Snarare än att vara insmickrande och engagerande kan ljudet beskrivas som detaljerat och balanserat. Det gör att de fungerar bra med många musikstilar. Men med tanke på kopplingen till Galaxy-mobiler tycker kanske målgruppen att musiken låter väl avslappnad och skulle vilja ha mer bastryck. Slutsats Samsung verkar inte riktigt ha vetat vad de ville med Level Over. Å ena sidan har de en väldigt konservativ formgivning och ett ljud som passar både formen och prislappen. Å andra sidan är de trådlösa och har funktioner som samspelar med Galaxy-mobilerna. Sedan har de brusreducering för flygresor men är för stora för att riktigt få plats i väskan. Så om du ska stanna hemma, vilket inte kräver brusreducering, lyssna på musik från mobilen och har råd med dessa är det bara att köpa.
Läs hela artikeln och över 450 nya tester i året med prenumeration på Ljud & Bild.
är du redan prenumerant? Logga inn.
Provaprenumeration
0:-
Fri tillgång till ljudochbild.se
Bronsprenumeration
349:-/halvår
1/2 år (6 nr) Digitalutgåva varje månad Fri tillgång till ljudochbild.se
Silverprenumeration
580:-/år
1 år (11 nr) Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Guldprenumeration
999:-/år
1 år (11 nr) Ny digital film varje månad Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Prenumerationen kommer automatiskt att förnyas till vanligt pris: Månad 49:-

Med prenumeration på Ljud och Bild får du:

Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva (iPad/Android) varje månad Rejäl rabattt Välj själv hur länge du vill prenumerera - och med eller utan film Fin välkomstpremie
Bästa pris på Samsung Level Over
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
  • Anslutning: 3,5 mm, BT 3.0
  • Impedans: 41 ohm
  • Brusreducering: ingen uppgift
  • Batteritid: 15-25 timmar
  • Vikt: 350 gram
  • Pris: 3 100 kronor
  • samsung.se
Pris: 3100,-

Har du något att tillägga?

Välkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ämnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlägg. Övriga frågor och synpunkter hänvisas till redaktion@ljudochbild.se.