annonse
annonse
annonse

Philips Fidelio NC1

Lätta och opåverkade

Smidiga lurar att ha med sig och musiken låter lika bra med eller utan brusreducering.

Lätta och smidiga lurar som tar liten plats i packningen. De är smidiga att ladda och har bra batteritid. Musiken låter inte sämre med brusreducering.
Man märker definitivt att man har dem på skallen vid längre resor. Brusreduceringen och ljudkvaliteten är bra men inte toppklass.

För att vara brusreducerande har Philips lurar ovanligt små kåpor och är dessutom lättare än man är van vid. Trots det känns de mycket tåliga och pålitliga tack vare aluminiumkåpor och en böjbar båge. I vårt tycke ett par snygga lurar som ändå inte känns iögonfallande. Det inbyggda batteriet laddas med en standard USB-sladd och räcker länge. I nödfall kan man lyssna utan brusreducering. Tack vare att de är hopfällbara blir etuiet bland de minsta i testet. Där finns även adapter för flygplansuttag.

Tack vare memory foam i kuddarna sitter de skönt på öronen och stänger dessutom ute en hel del ljud i sig. Men det är trots allt något som sitter mot örat hela tiden och i kombination med sparsam vaddering i bågen så känner man av dem vid längre lyssning. Den löstagbara sladden har en mikrofon med en enkel fjärr för att starta och stoppa musiken eller besvara samtal. Knappen för att slå på och av brusreducering sitter lite dumt placerad och kan vara svår att komma åt med fingret.

Philips är inte kända för brusreducering men vi tycker att de har lyckats bra med NC1. Det är dock inte i klass med de allra bästa konkurrenterna. Vi håller inte heller med om att de har lyckats eliminera tomgångsbruset från elektroniken. Däremot är vi imponerade över att det låter mer eller mindre identiskt med eller utan brusreducering. Musiken låter livlig och engagerande med bra basåtergivning. Däremot är det inte riktigt i klass med vad vi vant oss vid från andra Fidelio-lurar.

Slutsats
Tack vare att lurarna kan fällas ihop till ett så litet format är de praktiska att ha med sig. Fidelio NC1 är dessutom lätta och har bra batteritid. Däremot är brusreduceringen bara medelbra och ljudkvaliteten är inte så bra som vi hade väntat oss. Även om vi imponerades av att den inte försämras av att aktivera brusreduceringen. Vid längre lyssning så börjar de bli obekväma eftersom de sitter på örat. Men om de främst ska användas vid dagliga resor eller på kontoret så fungerar de mycket bra.

För att vara brusreducerande har Philips lurar ovanligt små kåpor och är dessutom lättare än man är van vid. Trots det känns de mycket tåliga och pålitliga tack vare aluminiumkåpor och en böjbar båge. I vårt tycke ett par snygga lurar som ändå inte känns iögonfallande. Det inbyggda batteriet laddas med en standard USB-sladd och räcker länge. I nödfall kan man lyssna utan brusreducering. Tack vare att de är hopfällbara blir etuiet bland de minsta i testet. Där finns även adapter för flygplansuttag. Tack vare memory foam i kuddarna sitter de skönt på öronen och stänger dessutom ute en hel del ljud i sig. Men det är trots allt något som sitter mot örat hela tiden och i kombination med sparsam vaddering i bågen så känner man av dem vid längre lyssning. Den löstagbara sladden har en mikrofon med en enkel fjärr för att starta och stoppa musiken eller besvara samtal. Knappen för att slå på och av brusreducering sitter lite dumt placerad och kan vara svår att komma åt med fingret. Philips är inte kända för brusreducering men vi tycker att de har lyckats bra med NC1. Det är dock inte i klass med de allra bästa konkurrenterna. Vi håller inte heller med om att de har lyckats eliminera tomgångsbruset från elektroniken. Däremot är vi imponerade över att det låter mer eller mindre identiskt med eller utan brusreducering. Musiken låter livlig och engagerande med bra basåtergivning. Däremot är det inte riktigt i klass med vad vi vant oss vid från andra Fidelio-lurar. Slutsats Tack vare att lurarna kan fällas ihop till ett så litet format är de praktiska att ha med sig. Fidelio NC1 är dessutom lätta och har bra batteritid. Däremot är brusreduceringen bara medelbra och ljudkvaliteten är inte så bra som vi hade väntat oss. Även om vi imponerades av att den inte försämras av att aktivera brusreduceringen. Vid längre lyssning så börjar de bli obekväma eftersom de sitter på örat. Men om de främst ska användas vid dagliga resor eller på kontoret så fungerar de mycket bra.
Läs hela artikeln och över 450 nya tester i året med prenumeration på Ljud & Bild.
är du redan prenumerant? Logga inn.
Provaprenumeration
0:-
Fri tillgång till ljudochbild.se
Bronsprenumeration
349:-/halvår
1/2 år (6 nr) Digitalutgåva varje månad Fri tillgång till ljudochbild.se
Silverprenumeration
580:-/år
1 år (11 nr) Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Guldprenumeration
999:-/år
1 år (11 nr) Ny digital film varje månad Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Prenumerationen kommer automatiskt att förnyas till vanligt pris: Månad 49:-

Med prenumeration på Ljud och Bild får du:

Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva (iPad/Android) varje månad Rejäl rabattt Välj själv hur länge du vill prenumerera - och med eller utan film Fin välkomstpremie
Bästa pris på Philips Fidelio NC1
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
  • Anslutning: 3,5 mm
  • Impedans: 16 ohm
  • Brusreducering: ingen uppgift
  • Batteritid: 30 timmar
  • Vikt: 191 gram
  • Pris: 2 500 kronor
  • philips.se
Pris: 2500,-

Har du något att tillägga?

Välkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ämnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlägg. Övriga frågor och synpunkter hänvisas till redaktion@ljudochbild.se.