annonse
annonse
annonse

Parrot Zik 2.0

Snygga och avancerade

Zik är fortfarande lika high-tech men har blivit lättare på huvudet och lättare att använda.

Snygga och välbyggda lurar med smarta kontroller. Bra och anpassningsbart ljud med utmärkt brusreducering. Smart app och trådlös anslutning.
Lite kort batteritid och tar tid att ladda upp igen. Fortfarande något för tunga. Följer knappt med några tillbehör.

Liksom föregångaren står Zik 2 ut från mängden med sitt distinkta utseende och de både känns och ser lyxiga ut. Det inbyggda batteriet laddas med USB-sladd men det tar tid att ladda och räcker inte lika längre som konkurrenterna, speciellt inte om man kör trådlöst. Man kan dock lyssna även utan batteri. Den distinkta formen gör att de inte går att fälla ihop och nedstoppade i den enkla tygpåsen tar de därför plats i packningen. Man får inte med några adaptrar alls.

Komforten har blivit bättre men de känns lite klumpiga vid lång lyssning. Däremot kan de styras på många sätt. Kåpan är beröringskänslig och med fingret kan man ändra volym och låt samt besvara samtal. Men kopplar man dem med Bluetooth till mobilen kan man även styra allt via en app. Den kan styra mängden brusreducering, equalizer och rumseffekter. Equalizerns sömlösa förinställningar har gjort den betydligt enklare att få att låta bra än föregångaren.

Brusreduceringen är liksom tidigare mycket bra och kan nu till och med reducera störande ljud ännu mer. Problemet är att när man aktiverar den så dämpas ljudet betydligt och karaktären förändras. Mycket av det kan åtgärdas med en förinställning i appen men det kräver alltså knappande på mobilen. Det är synd, för lurarna kan låta mycket bra när allting stämmer. Men för all del, ska man lyssna på samma typ av musik under ett längre tag så är det ett mindre problem.

Slutsats
Det här är utan tvekan de mest spännande formgivna lurarna med flest spektakulära funktioner och finesser. Det är praktiskt att man kan använda dem trådlöst men batteritiden är inte den bästa. Zik 2.0 har visserligen blivit lättare men känns fortfarande lite klumpiga på huvudet. Appen har blivit lättare att använda och har många praktiska finesser. Brusreduceringen är mycket bra men både den och inställningarna i appen kan få ljudet att låta mindre bra än lurarna har potential till.

Liksom föregångaren står Zik 2 ut från mängden med sitt distinkta utseende och de både känns och ser lyxiga ut. Det inbyggda batteriet laddas med USB-sladd men det tar tid att ladda och räcker inte lika längre som konkurrenterna, speciellt inte om man kör trådlöst. Man kan dock lyssna även utan batteri. Den distinkta formen gör att de inte går att fälla ihop och nedstoppade i den enkla tygpåsen tar de därför plats i packningen. Man får inte med några adaptrar alls. Komforten har blivit bättre men de känns lite klumpiga vid lång lyssning. Däremot kan de styras på många sätt. Kåpan är beröringskänslig och med fingret kan man ändra volym och låt samt besvara samtal. Men kopplar man dem med Bluetooth till mobilen kan man även styra allt via en app. Den kan styra mängden brusreducering, equalizer och rumseffekter. Equalizerns sömlösa förinställningar har gjort den betydligt enklare att få att låta bra än föregångaren. Brusreduceringen är liksom tidigare mycket bra och kan nu till och med reducera störande ljud ännu mer. Problemet är att när man aktiverar den så dämpas ljudet betydligt och karaktären förändras. Mycket av det kan åtgärdas med en förinställning i appen men det kräver alltså knappande på mobilen. Det är synd, för lurarna kan låta mycket bra när allting stämmer. Men för all del, ska man lyssna på samma typ av musik under ett längre tag så är det ett mindre problem. Slutsats Det här är utan tvekan de mest spännande formgivna lurarna med flest spektakulära funktioner och finesser. Det är praktiskt att man kan använda dem trådlöst men batteritiden är inte den bästa. Zik 2.0 har visserligen blivit lättare men känns fortfarande lite klumpiga på huvudet. Appen har blivit lättare att använda och har många praktiska finesser. Brusreduceringen är mycket bra men både den och inställningarna i appen kan få ljudet att låta mindre bra än lurarna har potential till.
Läs hela artikeln och över 450 nya tester i året med prenumeration på Ljud & Bild.
är du redan prenumerant? Logga inn.
Provaprenumeration
0:-
Fri tillgång till ljudochbild.se
Bronsprenumeration
349:-/halvår
1/2 år (6 nr) Digitalutgåva varje månad Fri tillgång till ljudochbild.se
Silverprenumeration
580:-/år
1 år (11 nr) Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Guldprenumeration
999:-/år
1 år (11 nr) Ny digital film varje månad Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Prenumerationen kommer automatiskt att förnyas till vanligt pris: Månad 49:-

Med prenumeration på Ljud och Bild får du:

Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva (iPad/Android) varje månad Rejäl rabattt Välj själv hur länge du vill prenumerera - och med eller utan film Fin välkomstpremie
Bästa pris på Parrot Zik 2.0
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
  • Anslutning: 3,5 mm + BT 3.0
  • Impedans: ingen uppgift
  • Brusreducering: 30 dB
  • Batteritid: 6-18 timmar
  • Vikt: 270 gram
  • Pris: 3 400 kronor
  • parrot.com
Pris: 3400,-

Har du något att tillägga?

Välkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ämnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlägg. Övriga frågor och synpunkter hänvisas till redaktion@ljudochbild.se.