annons
annons
annons

Test av Bose Quietcomfort 25

01 2015
Bose Quietcomfort 25

Kungen av brusreducering

Den nya modellen av Bose legendariska brusdämpande hörlurar är bättre än någonsin.

Ljud & Bild tycker

  • Mycket bekväma och praktiska att ha med sig på resan. Den bästa brusreduceringen på marknaden. Kan användas även om batteriet tar slut.

  • Fjärrkontrollen fungerar bara med Apple-produkter. Läcker en del ljud ut, och in om brusreduceringen är avslagen.

01 2015
Bose Quietcomfort 25
annons

Bose QuietComfort 25Den nya modellen har ett diskretare utseende utan onödiga blänkande detaljer. Som förväntat är materialvalen bra, trots plasten, och den bredare bågen verkar mer stabil vilket gör att de känns de pålitliga. Standardbatteriet är lätt åtkomligt och ger en bra batteritid. Lurarna fungerar nu även om det tar slut. Tack vare att de både kan göras platta och fällas ihop tar de minimal plats i det lilla fodralet. Man får även med en flygplansadapter.

Den nya formen gör att lurarna smiter åt mer runt huvudet och känns smidigare att ha på sig samtidigt som vikten är föredömligt låg. Vadderingen både i kuddarna och i bågen gör att det inte känns som att de klämmer. De får toppbetyg efter en riktig långflygning. Den löstagbara sladden har en mikrofon med fjärrkontroll som dock bara fungerar fullt ut med iPhone. Knappen på kåpan för att slå på brusreduceringen är lätt att hitta med fingret.

Brusreduceringen fungerar alldeles utmärkt för det som man lovar ska kunna tas bort. Det vill säga tröttande bakgrundsljud och dånande motorer. Ljudkvaliteten på QC25 har tagit ett steg upp och biljudet från brusreduceringen är mindre märkbar. Musiken låter klarare, basen mer precis och på det hela taget mer engagerande än det tillbakalutade ljudet i QC15. Det är förvånande nog även mer neutralt, mindre ”Bose-ljud” så att säga.

Slutsats
QuietComfort 25 lyckas peta ner föregångaren från tronen som de bästa brusreducerande hörlurarna. De känns smidigare och än mer bekväma att ha på sig samtidigt som de blivit mer hopfällbara och lättare att få ner i väskan. Fjärrkontroll medföljer och man kan fortsätta lyssna även om batteriet tar slut. Brusreduceringen är bättre än någonsin och ljudet har blivit mer lyssnarvänligt och engagerande. Det är dessa man ska ha med sig på långa bullriga resor.

Fakta

  • Anslutning: 3,5 mm
  • Impedans: Ingen uppgift
  • Brusreducering: Ingen uppgift
  • Batteritid: 35 timmar
  • Vikt: 196 gram
  • Pris: 3 000 kronor
  • bose.se
Tillverkare:
Bose
Pris:
3.000,-
Importör:
Ljudkvalitet
Funktionalitet
Användning
Kvalitetsintryck
annons
annons
annons
annons