annons
annons
annons

Test av Audio-Technica ATH-ANC9

Praktiska och bekväma

Mer praktiska och mångsidiga än sin prisvinnande lillebror och lika bekväma och välljudande.

Ljud & Bild tycker

  • Utbytbar sladd med begränsad fjärrkontroll för mobilen. Anpassningsbar brusreducering för olika miljöer. Bekväma och diskreta på långflygningen.

  • Tar plats eftersom de inte är helt hopfällbara. Kan inte spela speciellt högt.

annons

Lillebror ANC7B utsåg vi till förra årets bästa brusreducerande hörlurar. Storebror ser väldigt lik ut, det vill säga ganska anonyma. De drar inte blickarna till sig vare sig på ett positivt eller negativt sätt. Även om de känns tåliga så är det väl mycket plast vilket drar ner intrycket. Batteriet är lätt åtkomligt och de funkar även om det tar slut. För transport kan de göras platta men inte fällas ihop, vilket gör att bärväskan tar ganska mycket plats. Det medföljer adaptrar både för flygplan och 6,3 mm-uttag.

Till skillnad från ANC7B kan man ta loss kabeln och det medföljer även en sladd med fjärrkontroll för mobilen, även om den saknar volymkontroll. Tack vare den mjukt böjliga bågen sitter de skönt på huvudet utan alltför mycket tryck. Kuddarna är mjuka mot huvudet men kåporna är relativt små så för vissa kan det vara svårt att få dem runt öronen. Knappen för att slå på brusreduceringen är lätt att hitta med fingret men omkopplaren är lite knepigare att lokalisera.

En unik finess är nämligen att man kan välja mellan tre lägen för brusreduceringen. Flygplan, kontor eller tysta omgivningar. Det påverkar mängden brusreducering och vilka frekvenser som dämpas. Det fungerar bra men introducerar ett visst sus i ljudet. Det dränks för all del oftast av musiken som verkligen kommer till sin rätt i lurarna. Det är ett väldigt fylligt och varmt ljud med en distinkt bas som inte känns överdriven. Man kan däremot inte spela speciellt högt.

Slutsats
Liksom den prisbelönade mindre modellen ANC7B är detta lurar man har för funktionen, inte för utseendet. ANC9 sitter bekvämt på huvudet, är lätta att använda och har en bra batteritid med standardbatteri. Dock tar de lite plats i packningen då de inte är hopfällbara. En anpassningsbar brusreducering gör att de funkar i olika miljöer och påverkar inte musiken nämnvärt. Ljudet är fylligt med en distinkt bas, vi önskar bara att man hade kunnat dra på lite högre ibland.

Fakta

  • Anslutning: 3,5 mm
  • Impedans: 100 ohm
  • Brusreducering: 20-30 dB
  • Batteritid: 15-30 timmar
  • Vikt: 220 gram
  • Pris: 2 500 kronor
  • bergsala.se
Tillverkare:
Audio Technica
Pris:
2.500,-
Importör:
Ljudkvalitet
Funktionalitet
Användning
Kvalitetsintryck
annons
annons
annons
annons
Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut material från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål, under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Materialet får inte användas för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. .