annons
annons

AKG K495 NC

Medryckande och lyxiga

Välbyggda lurar med ett engagerande ljud och som är lätta att ta med.

Fungerar även om batteriet tar slut. Brusreduceringen tar bort de flesta störande frekvenser. Fylligt ljud med välbalanserad ljudbild.
Ingen fjärrkontroll på sladden för att styra mobilen. Ej standardkontakt för USB-laddningskabeln.

AKG:s lurar har vi visserligen testat förr men nu ställs de mot uppstickarna. Det är mycket välbyggda lurar med metalldetaljer och bra kvalitetskänsla. Batteriet är inbyggt och laddas med en USB-kabel, men tyvärr är det inte en micro-USB kontakt i lurarna. Det gäller alltså att ha med sig kabeln. Man kan dock fortsätta lyssna utan brusreducering om batteriet tar slut. I hopfällt skick är de bland de minsta i testet och bärväskan känns lyxig. Man får även med en flygplansadapter i paketet.

Komforten är åtminstone till en början bra tack vare det vadderade huvudbandet och de mycket mjuka öronkuddarna. Men eftersom de sitter mot öronen istället för att omsluta dem så blir det ett visst tryck. Med tiden känns det av och öronen blir lite varma. Sladden är löstagbar så att man kan ersätta den om den går sönder. Men tyvärr har den varken mikrofon eller fjärrkontroll för mobilen. Reglaget för att slå på och av brusreduceringen är lite svårt att hitta och dessutom ganska trögt.

Utan brusreducering är balansen mellan bas, mellanregister och diskant bra men K495 låter kanske lite tråkigt. Slår vi däremot på den så händer det grejer. Man får helt plötsligt en fylligare bas och bättre dynamik. De låter helt enkelt livligare och mer medryckande. Det märks att ljudet är trimmat för att man ska ha brusreduceringen påslagen. Vilket är helt rimligt för längre resor. Brusreduceringen fungerar bra men är inte riktigt i klass med de allra bästa lurarna vi har testat.

Slutsats
Vill man se elegant ut på flyget är det AKG:s lurar som andas mest kvalitet med sina metalldetaljer. De kan fällas ihop rejält så det lyxiga fodralet tar inte mycket plats i väskan. Däremot får man komma ihåg att stoppa i laddkabeln för den är inte standard. Lyckligtvis kan man lyssna även med tomt batteri. Utan brusreducering är ljudet lite tamt men blir betydligt fylligare och mer medryckande med den aktiverad. K495 NC dämpar de flesta störande ljudfrekvenser men är inte riktigt i toppklass.

AKG:s lurar har vi visserligen testat förr men nu ställs de mot uppstickarna. Det är mycket välbyggda lurar med metalldetaljer och bra kvalitetskänsla. Batteriet är inbyggt och laddas med en USB-kabel, men tyvärr är det inte en micro-USB kontakt i lurarna. Det gäller alltså att ha med sig kabeln. Man kan dock fortsätta lyssna utan brusreducering om batteriet tar slut. I hopfällt skick är de bland de minsta i testet och bärväskan känns lyxig. Man får även med en flygplansadapter i paketet. Komforten är åtminstone till en början bra tack vare det vadderade huvudbandet och de mycket mjuka öronkuddarna. Men eftersom de sitter mot öronen istället för att omsluta dem så blir det ett visst tryck. Med tiden känns det av och öronen blir lite varma. Sladden är löstagbar så att man kan ersätta den om den går sönder. Men tyvärr har den varken mikrofon eller fjärrkontroll för mobilen. Reglaget för att slå på och av brusreduceringen är lite svårt att hitta och dessutom ganska trögt. Utan brusreducering är balansen mellan bas, mellanregister och diskant bra men K495 låter kanske lite tråkigt. Slår vi däremot på den så händer det grejer. Man får helt plötsligt en fylligare bas och bättre dynamik. De låter helt enkelt livligare och mer medryckande. Det märks att ljudet är trimmat för att man ska ha brusreduceringen påslagen. Vilket är helt rimligt för längre resor. Brusreduceringen fungerar bra men är inte riktigt i klass med de allra bästa lurarna vi har testat. Slutsats Vill man se elegant ut på flyget är det AKG:s lurar som andas mest kvalitet med sina metalldetaljer. De kan fällas ihop rejält så det lyxiga fodralet tar inte mycket plats i väskan. Däremot får man komma ihåg att stoppa i laddkabeln för den är inte standard. Lyckligtvis kan man lyssna även med tomt batteri. Utan brusreducering är ljudet lite tamt men blir betydligt fylligare och mer medryckande med den aktiverad. K495 NC dämpar de flesta störande ljudfrekvenser men är inte riktigt i toppklass.
Läs hela artikeln och över 450 nya tester i året med prenumeration på Ljud & Bild.
är du redan prenumerant? Logga inn.
Provaprenumeration
0:-
Fri tillgång till ljudochbild.se
Bronsprenumeration
349:-/halvår
1/2 år (6 nr) Digitalutgåva varje månad Fri tillgång till ljudochbild.se
Silverprenumeration
580:-/år
1 år (11 nr) Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Guldprenumeration
999:-/år
1 år (11 nr) Ny digital film varje månad Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Prenumerationen kommer automatiskt att förnyas till vanligt pris: Månad 49:-

Med prenumeration på Ljud och Bild får du:

Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva (iPad/Android) varje månad Rejäl rabattt Välj själv hur länge du vill prenumerera - och med eller utan film Fin välkomstpremie
Bästa pris på AKG K495 NC
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
  • Anslutning: 3,5 mm
  • Impedans: 26 ohm
  • Brusreducering: ingen uppgift
  • Batteritid: 40 timmar
  • Vikt: 235 gram
  • Pris: 2 600 kronor
  • se.akg.com
Pris: 2600:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-