annonse
annonse

Audio-Technica ATH-ANC40BT

Balanserade men kontroversiella

Gillar man bara formatet och vill ha ett neutralt ljud så kan de vara ett bra val.

Kan användas med sladd på flyget. Neutralt ljud. Bra ljud med brusreducering.
Klumpiga och tar plats i packningen. Något besvärlig hantering. Klen bas.

Audio-Technica har valt att göra en krage för att få plats med allting. Den ena klumpen innehåller batteriet och den andra all elektronik, samt knapparna. Det gör att de inte direkt är diskreta. På gott eller ont så syns det verkligen att man har ett par hightech-hörlurar på sig. Själva kragen känns välkonstruerad och bågen är smidig. Däremot är propparna lite väl plastiga för priset och den ytterst tunna sladden gör oss något oroliga.

Bågen är dock lätt och det känns knappt att man har den på sig. Eftersom den är halkbehandlad sitter den still även när man rör på sig. Man får med silikonkuddar i 4 storlekar så de flesta borde kunna hitta en som passar. Även om propparna är ganska stora så är det inget som tynger på dem, så de sitter väl fast men ändå skönt. Hanteringen blir lite besvärlig då man har knapparna under hakan och man blir lätt osäker på vilken knapp man har fingret på.

(Foto: Tillverkare)

Batteriet laddas med en standard mikro-USB-kontakt bakom en liten lucka. Batteritiden är godkänd och om det tar slut kan man fortsätta spela genom att ansluta en 3,5 mm-sladd. Dock är det en specialkabel då den använder samma kontakt. Sladden är också en fördel på flyget om man vill använda dem till underhållningssystemet. Flygplansadapter följer med. Man får med en påse för att skydda lurarna men på grund av konstruktionen tar den ganska så stor plats.

Brusreduceringen gör ett bra jobb med att få bort störande oljud. Och för en gångs skull påverkar den inte musiken på något uppenbart sätt. Tack vare AAC (för Apple) och aptX (för Android) så är Bluetooth-ljudet bättre än snittet. Ljudet får närmast beskrivas som neutralt, vilket vissa gillar, medan andra nog tycker att basen är väl återhållen. Det enda egentliga problemet är att diskanten kan låta lite vass, med övertydliga s-ljud i sången.

Slutsats
Om Audio-Technicas proppar passar för dig är en avvägning. Å ena sidan är bågen ganska klumpig och uppseendeväckande, samt gör att de tar plats i packningen. Å andra sidan sitter de skönt och bågen avlastar propparna så att de sitter på plats. Å ena sidan är ingen del av registret överdrivet, å andra sidan är basen tillbakahållen. Brusreduceringen kan man dock inte klaga på och det är praktiskt att kunna använda sladd på flyget.

Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
  • Element: 13,5 mm
  • Frekvensomfång: 20 Hz-24 kHz
  • Anslutning: 3,5 mm, Bluetooth 3.0
  • Mikrofon: Ja
  • Batteritid: 8-13 timmar
  • Vikt: 25 gram
Pris: 1500,-

Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-