annons
annons

10 trådlösa träningslurar

Bästa trådlösa sportlurarna

Baspumpande lurar som sätter fart på pulsen utan besvärliga sladdar.

Om det känns motigt på gymmet så finns det få enklare sätt att få upp motivationen än bra musik i öronen. Men hörlurarna man använder hemma eller på bussen duger inte alls för extrema förhållanden. Då behöver man sportlurar som sitter på plats även om det blir skumpigt och som inte får kortslutning om det kommer lite svett på dem eller man måste tvätta av dem. Dessutom vill man ju inte snubbla på en sladd eller få lurarna ryckta ur örat när de fastnar i träningsredskapen.

I det här testet hittar du lurarna som klarar allt detta. De sitter väl på plats, antingen med en båge bakom örat eller med en mjuk liten ”vinge” som formar sig efter ditt öras form. Och de är så pass tåliga att man kan svettas på dem utan problem, eller i vissa fall till och med skölja av dem efter träningen. De har även bättre infästningar och tåligare skal så att de ska tåla att få sig en liten smäll eller att skumpa runt i träningsväskan på vägen hem.

I testet finns det både lurar med öronkuddar och med en öronsnäcka. Den första typen går in i hörselgången och skapar en försegling. Det ger bättre basåtergivning och stänger ute irriterande oljud. De är däremot inte så lämpliga i trafiken om man vill slippa bli påkörd. Där är snäckorna bättre som sitter i örat utan att skapa någon försegling. Nackdelen med dem är att man får en betydligt klenare bas och att de även läcker ljud som kan störa andra. Köp därför rätt typ för den träning du ägnar dig åt.

Bluetooth
För att fungera som tillbehör till mobilen finns det många standarder som lurarna bör stödja. Observera att det däremot inte spelar så stor roll vilken version av Bluetooth som stöds.
A2DP – Advanced Audio Distribution Profile. Nödvändigt för att kunna strömma ljud trådlöst. Stöds av i stort sett alla moderna smartmobiler.
AVRCP – Audio/Video Remote Control Profile. Behövs för att man ska kunna använda hörluren som en fjärrkontroll och spela, pausa eller stoppa musiken.
HFP – Hands-Free Profile. Behövs om man ska kunna ringa och ta emot samtal med lurarna.
NFC – Near-Field Communication. Gör det jätteenkelt att para ihop lurarna med mobilen.

Vattentålighet
Följande termer har tillverkarna använt för att beskriva hur mycket svett eller vatten lurarna i testet ska tåla:
Svettsäkra – Säger egentligen ingenting förutom att de ska tåla fukt.
IPX2 – Droppskyddade, motsvarande 3 mm regn per minut i 10 minuter.
IPX4 – Striltäta, 10 liter vatten per minut vid 80-100 kPa tryck i 5 minuter.
IP55 – Dammskyddade samt spolsäkra, 12 liter per minut vid 30 kPa från 3 meter.

TESTKRITERIER
Eftersom sladden kan vara i vägen när man tränar så ville vi denna gång ha trådlösa hörlurar. Och för att de inte skulle bli för klumpiga så ville vi ha modeller som man stoppar in i örat. Ytterligare krav för att vi skulle godkänna dem som lämpliga för träning var att de skulle vara svettåliga och gärna klara regn också. Vi la större vikt vid byggkvalitet och tålighet än vi normalt gör. Dessutom var det viktigt att lurarna var bekväma att ha på och att de satt fast ordentligt. Däremot var ljudkvaliteten mindre viktig och vi nöjde oss därför med att de hade en bra basåtergivning och klarade en relativt hög volym utan att låta illa. Som testmusik använde vi Spotifys spellista ”Cardio”.

Bästa pris på 10 trådlösa träningslurar
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-