annons
annons

Yamaha NX-B02

Sladdlöst krångligt

Bluetooth gör anslutningen smidig men komplex konstruktion ger inte toppljud.

Bluetooth
Dålig batteritid Inget för långresan

Yamahas monolitliknande skapelse ser bra ut på skrivbordet men är en ganska stor apparat att knöla ner i ryggsäcken för utflykten. Undrar hur den ser ut efter en månads tågluffande när man inte får med något skyddsfodral. Under batteriluckan i botten döljer sig fyra AA-batterier men man får trots det inte ut mer än 4–7 timmars speltid. Möjligen är man bara mer realistisk än konkurrenterna.

Användning
Att stoppa in en sladd i hörlursuttaget är inte direkt krångligt men att slippa stoppa i någon sladd alls är så klart att föredra. Tack vare Bluetooth kan man para ihop sin bärbara dator, mobiltelefon eller iPod Touch med högtalaren och njuta av musiken även om de står flera meter från varandra. Har man ingetdera finns som tur är en vanlig ljudingång på baksidan. På ovansidan sitter tydliga knappar för volym, Bluetooth och ström.

Ljudkvaliteten
Av någon anledning har man valt sidoriktade element vilket gör att ljudet försvinner ut i rummet istället för att träffa örat direkt. Diskanten tenderar att bli vass och den fiffiga lösningen för basåtergivning funkar sådär. Det är inte så att det låter dåligt, det finns en viss bas och mellanregistret är helt okej. Men tänk vad bra det hade kunnat låta om man gjort en monohögtalare för samma pengar med en enklare lösning.

Yamahas monolitliknande skapelse ser bra ut på skrivbordet men är en ganska stor apparat att knöla ner i ryggsäcken för utflykten. Undrar hur den ser ut efter en månads tågluffande när man inte får med något skyddsfodral. Under batteriluckan i botten döljer sig fyra AA-batterier men man får trots det inte ut mer än 4–7 timmars speltid. Möjligen är man bara mer realistisk än konkurrenterna. Användning Att stoppa in en sladd i hörlursuttaget är inte direkt krångligt men att slippa stoppa i någon sladd alls är så klart att föredra. Tack vare Bluetooth kan man para ihop sin bärbara dator, mobiltelefon eller iPod Touch med högtalaren och njuta av musiken även om de står flera meter från varandra. Har man ingetdera finns som tur är en vanlig ljudingång på baksidan. På ovansidan sitter tydliga knappar för volym, Bluetooth och ström. Ljudkvaliteten Av någon anledning har man valt sidoriktade element vilket gör att ljudet försvinner ut i rummet istället för att träffa örat direkt. Diskanten tenderar att bli vass och den fiffiga lösningen för basåtergivning funkar sådär. Det är inte så att det låter dåligt, det finns en viss bas och mellanregistret är helt okej. Men tänk vad bra det hade kunnat låta om man gjort en monohögtalare för samma pengar med en enklare lösning.
Läs hela artikeln och över 450 nya tester i året med prenumeration på Ljud & Bild.
är du redan prenumerant? Logga inn.
Provaprenumeration
0:-
Fri tillgång till ljudochbild.se
Bronsprenumeration
349:-/halvår
1/2 år (6 nr) Digitalutgåva varje månad Fri tillgång till ljudochbild.se
Silverprenumeration
580:-/år
1 år (11 nr) Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Guldprenumeration
999:-/år
1 år (11 nr) Ny digital film varje månad Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Prenumerationen kommer automatiskt att förnyas till vanligt pris: Månad 49:-

Med prenumeration på Ljud och Bild får du:

Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva (iPad/Android) varje månad Rejäl rabattt Välj själv hur länge du vill prenumerera - och med eller utan film Fin välkomstpremie
Bästa pris på Yamaha NX-B02
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.

Effekt: 2x5 watt
Frekvensomfång: 90 Hz - 20 kHz
Anslutning: Bluetooth/3,5 mm
Batteri: 4–7 h
Pris: 1500 kr

Pris: 1500:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-