annons
annons

Samsung SP100

Standardhögtalaren

Enkelt kan vara helt rätt men när budgeten är för snål så blir det inte roligt.

Billig
Oskyddade element Dåligt ljud

I ett format som påminner om en förvuxen marsipanlimpa så är Samsungs högtalare faktiskt inte helt dumma. De står bra på bordet i en lagom vinkel och byggkvaliteten känns bättre än man kunde tro för en så låg prislapp. Bakom en lucka döljer sig tre stycken AAA-batterier men tyvärr berättar Samsung inte hur länge de räcker att spela med. Sladden är löstagbar så att man slipper kabelbrott vid transporter.

Användning
Det finns inte mycket till finesser utan man får nöja sig med en enkel volymratt som också tjänar som strömbrytare. Men det är bättre än vissa andra där man måste använda spelarens volymkontroll. En blå lysdiod berättar om de är på så att man inte glömmer att stänga av dem. Det enda som egentligen känns fel med dem är att högtalarelementen är helt exponerade. Inte så bra om man slänger ner dem i väskan tillsammans med pennor och annat vasst.

Ljudkvaliteten
Varför man satt in två högtalarelement så pass nära varandra är märkligt för man får ju ändå inget stereoljud. Det hade varit bättre om man satsat på att göra en monohögtalare med bättre ljud för samma pengar. För det låter vasst om diskanten samtidigt som bastonerna är helt frånvarande. Röster kommer fram hyggligt så sång med gitarr låter okej. Men till och med listmusiken grötar igen och hela ljudbilden är obalanserad.

I ett format som påminner om en förvuxen marsipanlimpa så är Samsungs högtalare faktiskt inte helt dumma. De står bra på bordet i en lagom vinkel och byggkvaliteten känns bättre än man kunde tro för en så låg prislapp. Bakom en lucka döljer sig tre stycken AAA-batterier men tyvärr berättar Samsung inte hur länge de räcker att spela med. Sladden är löstagbar så att man slipper kabelbrott vid transporter. Användning Det finns inte mycket till finesser utan man får nöja sig med en enkel volymratt som också tjänar som strömbrytare. Men det är bättre än vissa andra där man måste använda spelarens volymkontroll. En blå lysdiod berättar om de är på så att man inte glömmer att stänga av dem. Det enda som egentligen känns fel med dem är att högtalarelementen är helt exponerade. Inte så bra om man slänger ner dem i väskan tillsammans med pennor och annat vasst. Ljudkvaliteten Varför man satt in två högtalarelement så pass nära varandra är märkligt för man får ju ändå inget stereoljud. Det hade varit bättre om man satsat på att göra en monohögtalare med bättre ljud för samma pengar. För det låter vasst om diskanten samtidigt som bastonerna är helt frånvarande. Röster kommer fram hyggligt så sång med gitarr låter okej. Men till och med listmusiken grötar igen och hela ljudbilden är obalanserad.
Läs hela artikeln och över 450 nya tester i året med prenumeration på Ljud & Bild.
är du redan prenumerant? Logga inn.
Provaprenumeration
0:-
Fri tillgång till ljudochbild.se
Bronsprenumeration
349:-/halvår
1/2 år (6 nr) Digitalutgåva varje månad Fri tillgång till ljudochbild.se
Silverprenumeration
580:-/år
1 år (11 nr) Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Guldprenumeration
999:-/år
1 år (11 nr) Ny digital film varje månad Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Prenumerationen kommer automatiskt att förnyas till vanligt pris: Månad 49:-

Med prenumeration på Ljud och Bild får du:

Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva (iPad/Android) varje månad Rejäl rabattt Välj själv hur länge du vill prenumerera - och med eller utan film Fin välkomstpremie
Bästa pris på Samsung SP100
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.

Effekt: 2x2 watt
Frekvensomfång: 200 Hz - 25kHz
Anslutning: 3,5 mm
Pris: 400 kr

Pris: 400:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-