annons
annons

Philips SBA3000

Långspelande ljudlimpa

En snygg och praktisk ljudlösning som står pall på resan även om den inte engagerar.

Lång batteritid Välbyggd Bra knappar
Bara godkänt ljud

För att befinna sig i det enklare segmentet i det här testet så känns Philips högtalare faktiskt riktigt lyxig. Byggkvaliteten är bra och det känns som att den kommer stå pall att åka med i resväskan åtskilliga gånger. Då kan man stoppa ner den i den lilla praktiska påsen som medföljer. Under den rejäla batteriluckan i botten får man plats med hela fyra stycken AA-batterier vilket ger en utmärkt driftstid.

Användning
Högtalaren står stadigt på bordet tack vare tyngden från batterierna och den har en lagom vinkel för normalt lyssnande. Förutom strömbrytaren på ovansidan finns trevligt nog en volymkontroll samt en omkopplare för basförstärkning. Kabeln kan märkligt nog inte rullas upp men känns väldigt böjlig och tålig. Förklaringen är att det är meningen att man ska kunna låsa fast den i högtalaren och faktiskt använda den som bärrem.

Ljudkvaliteten
Från dessa lite mer påkostade högtalare med ett hyggligt stort kabinett borde man kunna klämma ut hyggligt ljud. Om inte annat så kan man dra upp volymen mer. Där de mindre högtalarna börjar skorra och vibrera så pallar Philips trycket. Däremot får man fortfarande ingen vidare bas, trots så kallad bass boost. Mellanregistret klarar inte riktigt av när det händer för mycket och vi saknar definition. Godkänt, men återhållet och oengagerande är intrycket.

För att befinna sig i det enklare segmentet i det här testet så känns Philips högtalare faktiskt riktigt lyxig. Byggkvaliteten är bra och det känns som att den kommer stå pall att åka med i resväskan åtskilliga gånger. Då kan man stoppa ner den i den lilla praktiska påsen som medföljer. Under den rejäla batteriluckan i botten får man plats med hela fyra stycken AA-batterier vilket ger en utmärkt driftstid. Användning Högtalaren står stadigt på bordet tack vare tyngden från batterierna och den har en lagom vinkel för normalt lyssnande. Förutom strömbrytaren på ovansidan finns trevligt nog en volymkontroll samt en omkopplare för basförstärkning. Kabeln kan märkligt nog inte rullas upp men känns väldigt böjlig och tålig. Förklaringen är att det är meningen att man ska kunna låsa fast den i högtalaren och faktiskt använda den som bärrem. Ljudkvaliteten Från dessa lite mer påkostade högtalare med ett hyggligt stort kabinett borde man kunna klämma ut hyggligt ljud. Om inte annat så kan man dra upp volymen mer. Där de mindre högtalarna börjar skorra och vibrera så pallar Philips trycket. Däremot får man fortfarande ingen vidare bas, trots så kallad bass boost. Mellanregistret klarar inte riktigt av när det händer för mycket och vi saknar definition. Godkänt, men återhållet och oengagerande är intrycket.
Läs hela artikeln och över 450 nya tester i året med prenumeration på Ljud & Bild.
är du redan prenumerant? Logga inn.
Provaprenumeration
0:-
Fri tillgång till ljudochbild.se
Bronsprenumeration
349:-/halvår
1/2 år (6 nr) Digitalutgåva varje månad Fri tillgång till ljudochbild.se
Silverprenumeration
580:-/år
1 år (11 nr) Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Guldprenumeration
999:-/år
1 år (11 nr) Ny digital film varje månad Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Prenumerationen kommer automatiskt att förnyas till vanligt pris: Månad 49:-

Med prenumeration på Ljud och Bild får du:

Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva (iPad/Android) varje månad Rejäl rabattt Välj själv hur länge du vill prenumerera - och med eller utan film Fin välkomstpremie
Bästa pris på Philips SBA3000
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.

Effekt: 4 watt
Frekvensomfång: 150 Hz - 15 kHz
Anslutning: 3,5 mm
Batteri: 30 h
Pris: 700 kr

Pris: 700:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-