annons
annons

Nokia MD-9

Tokbillig minihögtalare

Med maximal fickvänlighet och minimal pris är resultatet lika halvdant som man kan vänta sig.

Billiga Lång batteritid
Dålig ljudkvalitet Plastig känsla

Nokias högtalare är verkligen fickvänlig och får faktiskt plats i näven. Den drivs med två stycken AAA-batterier som sägs räcka i hela 50 timmar. Inte med alltför stor effekt kan man gissa. Den känns tåligt byggd men det är inte någon vidare lyxig känsla i plasten. En fördel med högtalaren är att sladden fungerar som en antenn så att man kan lyssna på FM-radio när man pluggat in dem i sin mobiltelefon.

Användning
Sladden kan lindas upp runt en hållare i botten och kontakten kan tryckas fast så att de inte skadas i transporten. Förutom 3,5 mm-kontakten medföljer en 2,5-mm adapter. I botten hittar vi även en ganska svåråtkomlig strömbrytare. Däremot finns det ingen volymkontroll utan det får man sköta från spelaren. Man kan inte ställa högtalaren på någon annan ledd än platt på bordet så ljudet går rakt upp i taket.

Ljudkvaliteten
Det sitter så klart inte något vidare påkostat högtalarelement i den här plastburken. Man blir därför inte vidare förvånad att ljudet spretar åt alla möjliga håll. Det finns en viss antydan till bas, men det hade varit bättre att låta bli den eftersom den bara brummar. Samtidigt är höga toner obehagligt skarpa. Men framför allt lyfter den fram vissa frekvenser medan andra inte kommer fram alls. Visst låter det högre än en mobiltelefon, men inte mycket bättre.

Nokias högtalare är verkligen fickvänlig och får faktiskt plats i näven. Den drivs med två stycken AAA-batterier som sägs räcka i hela 50 timmar. Inte med alltför stor effekt kan man gissa. Den känns tåligt byggd men det är inte någon vidare lyxig känsla i plasten. En fördel med högtalaren är att sladden fungerar som en antenn så att man kan lyssna på FM-radio när man pluggat in dem i sin mobiltelefon. Användning Sladden kan lindas upp runt en hållare i botten och kontakten kan tryckas fast så att de inte skadas i transporten. Förutom 3,5 mm-kontakten medföljer en 2,5-mm adapter. I botten hittar vi även en ganska svåråtkomlig strömbrytare. Däremot finns det ingen volymkontroll utan det får man sköta från spelaren. Man kan inte ställa högtalaren på någon annan ledd än platt på bordet så ljudet går rakt upp i taket. Ljudkvaliteten Det sitter så klart inte något vidare påkostat högtalarelement i den här plastburken. Man blir därför inte vidare förvånad att ljudet spretar åt alla möjliga håll. Det finns en viss antydan till bas, men det hade varit bättre att låta bli den eftersom den bara brummar. Samtidigt är höga toner obehagligt skarpa. Men framför allt lyfter den fram vissa frekvenser medan andra inte kommer fram alls. Visst låter det högre än en mobiltelefon, men inte mycket bättre.
Läs hela artikeln och över 450 nya tester i året med prenumeration på Ljud & Bild.
är du redan prenumerant? Logga inn.
Provaprenumeration
0:-
Fri tillgång till ljudochbild.se
Bronsprenumeration
349:-/halvår
1/2 år (6 nr) Digitalutgåva varje månad Fri tillgång till ljudochbild.se
Silverprenumeration
580:-/år
1 år (11 nr) Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Guldprenumeration
999:-/år
1 år (11 nr) Ny digital film varje månad Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Prenumerationen kommer automatiskt att förnyas till vanligt pris: Månad 49:-

Med prenumeration på Ljud och Bild får du:

Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva (iPad/Android) varje månad Rejäl rabattt Välj själv hur länge du vill prenumerera - och med eller utan film Fin välkomstpremie
Bästa pris på Nokia MD-9
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.

Effekt: 0,63 watt
Frekvensomfång: 250 Hz - 18 kHz
Anslutning: 2,5/3,5 mm
Batteri: 50 h
Pris: 200 kr

Pris: 200:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-