annons
annons

JBL On Stage IIIp

Plats på scen för välljud

Med ett kul format men framför allt utmärkt ljud är On Stage vår favorit på resan.

Utmärkt ljud Fjärrkontroll Funkar med iPhone
Inte laddbar

På detta lilla tefat, eller kanske snarare scen, placerar man sin iPod i högsätet. Självklart finns adaptrar så att alla modeller passar som hand i handske. Man kan även koppla in andra spelare med en hörlurssladd. Vid stationärt bruk med strömsladden i så laddas iPoden men tyvärr inte batterierna. De består av sex stycken AA-batterier vilket ger fullt godtagbara tolv timmars speltid. På resan så stoppar man ner högtalaren och sladdarna i den vadderade väskan.

Användning
Med On Stage måste man inte hålla på och mecka med iPoden under uppspelning. Det finns två lättåtkomliga volymknappar på framsidan. Men framför allt har den som enda apparat i testet en fjärrkontroll. Inte nog med att man kan justera ljudet från den, det går faktiskt att navigera i iPodens menyer. Alltså kan man välja låtar och spellistor utan att behöva resa sig. Fjärren har tydliga knappar även om känslan i dem inte är på topp.

Ljudkvaliteten
Med tanke på att elementen är placerade runt om så är de inte speciellt stora. Det är därför förvånande vilket imponerande ljud som JBL lyckas pressa ut dem. Nackdelen är att de är runtstrålande så man får ingen vidare stereoupplevelse. Däremot är musikupplevelsen desto bättre, det är ett medryckande och fylligt ljud som fungerar utmärkt med alla genrer. Man får till och med en fullt godkänd basåtergivning så att man kan rocka loss i garaget.

På detta lilla tefat, eller kanske snarare scen, placerar man sin iPod i högsätet. Självklart finns adaptrar så att alla modeller passar som hand i handske. Man kan även koppla in andra spelare med en hörlurssladd. Vid stationärt bruk med strömsladden i så laddas iPoden men tyvärr inte batterierna. De består av sex stycken AA-batterier vilket ger fullt godtagbara tolv timmars speltid. På resan så stoppar man ner högtalaren och sladdarna i den vadderade väskan. Användning Med On Stage måste man inte hålla på och mecka med iPoden under uppspelning. Det finns två lättåtkomliga volymknappar på framsidan. Men framför allt har den som enda apparat i testet en fjärrkontroll. Inte nog med att man kan justera ljudet från den, det går faktiskt att navigera i iPodens menyer. Alltså kan man välja låtar och spellistor utan att behöva resa sig. Fjärren har tydliga knappar även om känslan i dem inte är på topp. Ljudkvaliteten Med tanke på att elementen är placerade runt om så är de inte speciellt stora. Det är därför förvånande vilket imponerande ljud som JBL lyckas pressa ut dem. Nackdelen är att de är runtstrålande så man får ingen vidare stereoupplevelse. Däremot är musikupplevelsen desto bättre, det är ett medryckande och fylligt ljud som fungerar utmärkt med alla genrer. Man får till och med en fullt godkänd basåtergivning så att man kan rocka loss i garaget.
Läs hela artikeln och över 450 nya tester i året med prenumeration på Ljud & Bild.
är du redan prenumerant? Logga inn.
Provaprenumeration
0:-
Fri tillgång till ljudochbild.se
Bronsprenumeration
349:-/halvår
1/2 år (6 nr) Digitalutgåva varje månad Fri tillgång till ljudochbild.se
Silverprenumeration
580:-/år
1 år (11 nr) Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Guldprenumeration
999:-/år
1 år (11 nr) Ny digital film varje månad Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Prenumerationen kommer automatiskt att förnyas till vanligt pris: Månad 49:-

Med prenumeration på Ljud och Bild får du:

Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva (iPad/Android) varje månad Rejäl rabattt Välj själv hur länge du vill prenumerera - och med eller utan film Fin välkomstpremie
Bästa pris på JBL On Stage IIIp
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.

Effekt: 2x10 watt
Frekvensomfång: 70 Hz - 20 kHz
Anslutning: iPod/3,5 mm
Batteri: 12 h
Pris: 2000 kr

Pris: 2000:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-