annons
annons

Altec Lansing iML237 Orbit USB

Datormusikantens vän

Högtalare i lagom format med modern anslutning och ett ljud som är förvånansvärt stort.

Mycket prisvärd Bra ljud
Enbart USB Inga kontroller

Förra året gav vi Bästa köp till vanliga Orbit och nu kommer uppföljaren som bytt ut hörlursanslutningen mot en USB-sladd. Formatet är det samma, den är i storlek med två snusdosor på varandra. Lite för stort för fickan men den tar ingen plats i väskan. En bältesväska med karbinhake samt en handlovsrem medföljer, dessutom klistermärken för att pigga upp utseendet.

Användning
I botten hittar vi en ny finess, nämligen ett stödben så att högtalaren lätt kan vinklas på bordet. Bättre riktning mot öronen alltså. USB-sladden rullar man upp i botten så att den inte skadas i transporten. Det är dock enda sättet att koppla in högtalaren vilket tyvärr begränsar användningen till enbart datorer. Eftersom strömförsörjningen kommer därifrån finns det inte heller några batterier. Vi saknar också volymkontroller på högtalaren.

Ljudkvaliteten
Med tanke på resultatet från den vanliga modellen så hade vi höga förväntningar, och de infriades faktiskt. Så länge man inte har några hifi-krav så levererar den fullt njutbar musik i de flesta musikgenrer. Det finns en antydan till bas och diskanten låter okej så länge man inte maxar ut volymen. Vi tycker till och med att de låter aningen bättre, vilket möjligen kan bero på den digitala anslutningen. Perfekt för att få bättre ljud ur laptopen på resan.

Förra året gav vi Bästa köp till vanliga Orbit och nu kommer uppföljaren som bytt ut hörlursanslutningen mot en USB-sladd. Formatet är det samma, den är i storlek med två snusdosor på varandra. Lite för stort för fickan men den tar ingen plats i väskan. En bältesväska med karbinhake samt en handlovsrem medföljer, dessutom klistermärken för att pigga upp utseendet. Användning I botten hittar vi en ny finess, nämligen ett stödben så att högtalaren lätt kan vinklas på bordet. Bättre riktning mot öronen alltså. USB-sladden rullar man upp i botten så att den inte skadas i transporten. Det är dock enda sättet att koppla in högtalaren vilket tyvärr begränsar användningen till enbart datorer. Eftersom strömförsörjningen kommer därifrån finns det inte heller några batterier. Vi saknar också volymkontroller på högtalaren. Ljudkvaliteten Med tanke på resultatet från den vanliga modellen så hade vi höga förväntningar, och de infriades faktiskt. Så länge man inte har några hifi-krav så levererar den fullt njutbar musik i de flesta musikgenrer. Det finns en antydan till bas och diskanten låter okej så länge man inte maxar ut volymen. Vi tycker till och med att de låter aningen bättre, vilket möjligen kan bero på den digitala anslutningen. Perfekt för att få bättre ljud ur laptopen på resan.
Läs hela artikeln och över 450 nya tester i året med prenumeration på Ljud & Bild.
är du redan prenumerant? Logga inn.
Provaprenumeration
0:-
Fri tillgång till ljudochbild.se
Bronsprenumeration
349:-/halvår
1/2 år (6 nr) Digitalutgåva varje månad Fri tillgång till ljudochbild.se
Silverprenumeration
580:-/år
1 år (11 nr) Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Guldprenumeration
999:-/år
1 år (11 nr) Ny digital film varje månad Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Prenumerationen kommer automatiskt att förnyas till vanligt pris: Månad 49:-

Med prenumeration på Ljud och Bild får du:

Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva (iPad/Android) varje månad Rejäl rabattt Välj själv hur länge du vill prenumerera - och med eller utan film Fin välkomstpremie
Bästa pris på Altec Lansing iML237 Orbit USB
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.

Anslutning: USB
Pris: 500 kr

Pris: 500:-


Har du något att lägga till??

Värlkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ärmnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlärgg. övriga frågor och synpunkter härnvisas till redaktion@ljudochbild.se.

Alltid uppdaterad!

Fri tillgång till Ljud & Bild i en månad

0:-