annonse
annonse
annonse

Raidho X-1

Liten kung

Har du svårt att få bra ljud hemma eftersom högtalarna tvunget måste vara närmast fånigt små? Raidho har lösningen!

Gränsöverskridande bra (och mycket) ljud från ett så litet kabinett. Stor ljudbild och omisskännliga ljudmässiga familjeband till firmans större högtalare gör X-1 till en kung bland små stativhögtalare.
En så här liten högtalare kan helt enkelt inte ge riktig djupbas hur man än bär sig åt. Visuellt sett ser det inte ut som att man får mycket för pengarna.
annonse

Det är inte alla som har möjlighet eller lov att få in ett par väl tilltagna golvhögtalare i vardagsrummet. Men det betyder ju inte att man inte vill ha bra ljud? Och det finns faktiskt små högtalare som ställer allt på huvudet och alla ni som för husfridens skull har svårt att få riktigt bra ljud i hemmet då ni inte kan få lov att sätta in högtalare av en ordentlig storlek i vardagsrummet, ska läsa vidare här. En dansk firma har lösningen på era problem!

Danska Raidho har gått från klarhet till klarhet med sina dyra men rasande bra högtalare. Rasande bra säger jag redan i inledningen, för jag har tidigare testat två modeller och varit helt omtumlad av ljudkvaliteten. Det var modellerna C1.1 och D1, där kabinettet faktiskt var samma men elementen hade olika membran och därför olika delningsfilter etc., trimning med andra ord.

Dessa två var relativt små högtalare – Raidho gör också några MYCKET stora modeller – men nu har man kommit med en väsentligt mindre, den nya instegsmodellen i Raidho-programmet som fått namnet X-1.

Förvånande liten
Man blir överraskad redan från början. Högtalaren ser väldigt liten ut, kan den verkligen prestera något? Och ser man på specifikationerna, där nedre frekvens anges till 80 Hz, kan man kanske hysa sina tvivel om det någonsin skulle gå att få ut något förnuftigt, i varje fall i basområdet.

Som tur var hade jag redan hört högtalaren på en kort demo, därför var mitt intresse redan väckt. Jag är alltid vaksam på att ta in produkter jag inte har en känsla av kan uträtta något positivt, jag har helt enkelt ingen lust att jobba med dåliga produkter. Därför, när jag valt att slutföra en test av en produkt kan du räkna med att det är en produkt jag menar hör till den bra kategorin och därför kan vara intressant för den som är på jakt efter något i den kategorin.

Sedan kan vi vara oeniga om hur bra den är, men då jag alltid har produkterna en period och kan prova dem med olika kringutrustning och i olika rum, har jag alltid arbetat för att få fram den potential som finns i apparaten och få den att spela så bra som det bara går.

Raidho X-1 är en sådan högtalare jag gärna vill jobba med. Faktiskt är den rasande spännande eftersom den är så uppseendeväckande uppkäftig med tanke på vad den säger sig kunna prestera när den inte är större.

Raidho-X1-02

Bandet går igen
Banddiskanten är genomgående i alla Raidhos högtalare. Det var idén om banddiskanten och utvecklingen av den som startade hela firman. Mikael Børresen hade en idé, han har förresten många av dem, och när man väl fått diskanten från idé till färdig började man bygga hela högtalare. Efter ett tag fick han också ge sig på att göra en helt egen konstruktion av bas/mellanregisterelement för att få något som kunde komplettera diskanten så bra som Mikael menade var tvunget. När det inte finns något får man göra det själv, och de element som Børresen konstruerat är bland det häftigaste du kan få. Här är tänkt på det mesta och såväl magnetsystem, talspole, korg som membran är av yppersta klass och genuint genomtänkta och optimerade.

I Raidho X-1 har man satt ett 100 mm bas/mellanregister med keramiskt membran. På de (ännu) dyrare modellerna har man coating med ”diamant”, vilket fördyrar elementen rätt ordentligt. Inte för att de keramiska elementen är särskilt billiga heller…

Basporten mynnar ut framåt i en port under själva högtalaren. System Audio hade också en liknande lösning på sin Aura1, även om själva utförandet på X-1 är lite annorlunda. Det är smart och platsbesparande, högtalaren skulle helt enkelt ha varit tvungen att vara större om man ville ha en normal och välavvägd port. Dessutom gör det att högtalaren kan undvika den mer placeringsbegränsande bakåtriktade porten.

X-1 har högtalarterminaler – single wire – som bara tar banankontakter. Utmärkt, jag är en varm förespråkare för just banankontakter som är både enkla och välfungerande. Du behöver heller inte dra åt mer eller mindre välfungerande skruvterminaler med illa passande spadar som aldrig kan fås att sitta riktigt bra. Tro mig, vi testare träffar på mycket elände här. Jag är till exempel mycket lite god vän med de underliga muttrar och den lilla plats för spadar som sitter på mina egna Wilson-högtalare.

Kabinettet är välbyggt, snyggt – och litet! Det kan fås ett specialstativ (ca 6000 kr) där högtalaren helt enkelt skruvas fast i stativet. Det ger högtalaren den rätta lätta bakåtlutningen och lämplig höjd över golvet. Raidho vill gärna ha sina högtalare lite högre än de flesta andra märken jag känner till, och det fungerar. X-1 ska helt enkelt inte stå för lågt, det kan vara frestande rent inredningsmässigt men är inte så lyckat rent ljudmässigt.

Liten men stor
Det första vi kan konstatera är att man inte ska låta sig luras av specifikationer. 80 Hz? Ja, hursomhelst får du bas så du tycker det räcker från de små lådorna. Det är naturligtvis inte samma som du kan få från en ordentligt golvhögtalare, men det vi kan kalla för ”den användbara ljudkvaliteten” är helt enkelt förvånande bra.

På det hela taget sitter du lite med tappad haka, det borde inte låta så mycket och så bra från en sådan miniatyr. Ljudbilden är som vanligt med Raidho ordentligt tilltagen, stor, bred och djup. Lite mer bred än djup kanske, men det är verkligen ett stort ljud från så små högtalare. Det finns också, vilket är lite intressant, ett mycket starkt släktskap med ljudbild och klang från de andra Raidho-högtalare jag hört, och jag tror att jag har hört dem alla. Rätt få firmor lyckas med att ha ett ljud som det liksom bara blir mer av och mer raffinerat ju högre du går upp i modellhierarkin. Därför är denna deras instegsmodell, trots ett pris som den som bara tar en titt på den lilla högtalaren måste uppfatta som högt, närmast ett fynd till priset.

Raidho bjuder normalt alltid på ett väldigt välbalanserat och distorsionsfritt ljud. Det är också fallet här. Det är egentligen distorsionen, eller avsaknaden av densamma, som är det som skiljer högtalarna som har det där extra från mer ”normala” högtalare. Det är då vi får den svarta bakgrunden vi så gärna vill ha, det är då vi får den ostörda upplösningen som kan definiera och bygga upp den stora och musikaliskt engagerande ljudbilden.

Nyckeln sitter både i elementen och i kabinettets stabilitet, och efter att ha hört en demonstration från Mikael Børresen av hur olika högtalarelement faktiskt låter i fri luft med ett svep från en tongenerator, kan jag verifiera att det verkligen är skillnad på element och element.

Högtalaren har svarat upp fint mot ökad kvalitet och upplösning när vi gått upp i klass på förstärkare. Det är massor med upplösning och en grundläggande härlig kvalitet på det ljud vi får. Att diskantelementet är kanon vet vi tack vare att det är samma diskant som sitter även i Raidhos bästa högtalare, men att det lilla bas/mellanregisterelementet håller den kvalitet den har visste vi inte.

Raidho-X1-01

Och den kan spela högt!
Det framgår ingenstans hur känslig högtalaren är, men flera olika förstärkare hade inga problem med X-1 som last. Den blir heller inte särskilt pressad om man spelar högt, inte ens om man spelar riktigt, riktigt högt. Det var inte helt väntat, men onekligen positivt.

Med en gammal favoritskiva som Rosanne Cashs 10 Song Demo, som har en härligt oförstörd och ren produktion, visar X-1 att den dessutom har en förvånande dynamikförmåga. När elgitarren kommer in med ett litet men bastungt riff på If I Were God kommer den rätta tjocka botten och gunget som om det vore en mycket större högtalare. Det är verkligt imponerande. Och Rosannes röst står som sammet, härligt avtecknad i ljudbilden. Mums.

Jag gjorde också experiment med att via X-1 jämföra samma musik mellan Spotify och Wimp HiFi. Jag menar att ju bättre anläggning du har, desto bättre låter också Spotify, som mycket riktigt också låter riktigt ok. Men samtidigt får du med hjälp av X-1 också verkligen höra att det kan bli ännu bättre med Wimp HiFi, som ger en rumsmässigt större och mer spännande återgivning med en mycket bättre helhet vilket framför allt ger ett helt annat engagemang i återgivningen. Det är mycket roligare att lyssna!

Slutsats
Raidho X-1 är helt enkelt en mycket spännande instegsmodell till Radios högtalarvärld. Den är i mitt tycke gränsöverskridande bra, inte minst med tanke på att den också är så liten. En stor ljudbild och omisskännliga ljudmässiga familjeband till firmans större högtalare gör Raidho X-1 till en kung bland små stativhögtalare.

Det är inte alla som har möjlighet eller lov att få in ett par väl tilltagna golvhögtalare i vardagsrummet. Men det betyder ju inte att man inte vill ha bra ljud? Och det finns faktiskt små högtalare som ställer allt på huvudet och alla ni som för husfridens skull har svårt att få riktigt bra ljud i hemmet då ni inte kan få lov att sätta in högtalare av en ordentlig storlek i vardagsrummet, ska läsa vidare här. En dansk firma har lösningen på era problem! Danska Raidho har gått från klarhet till klarhet med sina dyra men rasande bra högtalare. Rasande bra säger jag redan i inledningen, för jag har tidigare testat två modeller och varit helt omtumlad av ljudkvaliteten. Det var modellerna C1.1 och D1, där kabinettet faktiskt var samma men elementen hade olika membran och därför olika delningsfilter etc., trimning med andra ord. Dessa två var relativt små högtalare – Raidho gör också några MYCKET stora modeller – men nu har man kommit med en väsentligt mindre, den nya instegsmodellen i Raidho-programmet som fått namnet X-1. Förvånande liten Man blir överraskad redan från början. Högtalaren ser väldigt liten ut, kan den verkligen prestera något? Och ser man på specifikationerna, där nedre frekvens anges till 80 Hz, kan man kanske hysa sina tvivel om det någonsin skulle gå att få ut något förnuftigt, i varje fall i basområdet. Som tur var hade jag redan hört högtalaren på en kort demo, därför var mitt intresse redan väckt. Jag är alltid vaksam på att ta in produkter jag inte har en känsla av kan uträtta något positivt, jag har helt enkelt ingen lust att jobba med dåliga produkter. Därför, när jag valt att slutföra en test av en produkt kan du räkna med att det är en produkt jag menar hör till den bra kategorin och därför kan vara intressant för den som är på jakt efter något i den kategorin. Sedan kan vi vara oeniga om hur bra den är, men då jag alltid har produkterna en period och kan prova dem med olika kringutrustning och i olika rum, har jag alltid arbetat för att få fram den potential som finns i apparaten och få den att spela så bra som det bara går. Raidho X-1 är en sådan högtalare jag gärna vill jobba med. Faktiskt är den rasande spännande eftersom den är så uppseendeväckande uppkäftig med tanke på vad den säger sig kunna prestera när den inte är större. Raidho-X1-02 Bandet går igen Banddiskanten är genomgående i alla Raidhos högtalare. Det var idén om banddiskanten och utvecklingen av den som startade hela firman. Mikael Børresen hade en idé, han har förresten många av dem, och när man väl fått diskanten från idé till färdig började man bygga hela högtalare. Efter ett tag fick han också ge sig på att göra en helt egen konstruktion av bas/mellanregisterelement för att få något som kunde komplettera diskanten så bra som Mikael menade var tvunget. När det inte finns något får man göra det själv, och de element som Børresen konstruerat är bland det häftigaste du kan få. Här är tänkt på det mesta och såväl magnetsystem, talspole, korg som membran är av yppersta klass och genuint genomtänkta och optimerade. I Raidho X-1 har man satt ett 100 mm bas/mellanregister med keramiskt membran. På de (ännu) dyrare modellerna har man coating med ”diamant”, vilket fördyrar elementen rätt ordentligt. Inte för att de keramiska elementen är särskilt billiga heller… Basporten mynnar ut framåt i en port under själva högtalaren. System Audio hade också en liknande lösning på sin Aura1, även om själva utförandet på X-1 är lite annorlunda. Det är smart och platsbesparande, högtalaren skulle helt enkelt ha varit tvungen att vara större om man ville ha en normal och välavvägd port. Dessutom gör det att högtalaren kan undvika den mer placeringsbegränsande bakåtriktade porten. X-1 har högtalarterminaler – single wire – som bara tar banankontakter. Utmärkt, jag är en varm förespråkare för just banankontakter som är både enkla och välfungerande. Du behöver heller inte dra åt mer eller mindre välfungerande skruvterminaler med illa passande spadar som aldrig kan fås att sitta riktigt bra. Tro mig, vi testare träffar på mycket elände här. Jag är till exempel mycket lite god vän med de underliga muttrar och den lilla plats för spadar som sitter på mina egna Wilson-högtalare. Kabinettet är välbyggt, snyggt – och litet! Det kan fås ett specialstativ (ca 6000 kr) där högtalaren helt enkelt skruvas fast i stativet. Det ger högtalaren den rätta lätta bakåtlutningen och lämplig höjd över golvet. Raidho vill gärna ha sina högtalare lite högre än de flesta andra märken jag känner till, och det fungerar. X-1 ska helt enkelt inte stå för lågt, det kan vara frestande rent inredningsmässigt men är inte så lyckat rent ljudmässigt. Liten men stor Det första vi kan konstatera är att man inte ska låta sig luras av specifikationer. 80 Hz? Ja, hursomhelst får du bas så du tycker det räcker från de små lådorna. Det är naturligtvis inte samma som du kan få från en ordentligt golvhögtalare, men det vi kan kalla för ”den användbara ljudkvaliteten” är helt enkelt förvånande bra. På det hela taget sitter du lite med tappad haka, det borde inte låta så mycket och så bra från en sådan miniatyr. Ljudbilden är som vanligt med Raidho ordentligt tilltagen, stor, bred och djup. Lite mer bred än djup kanske, men det är verkligen ett stort ljud från så små högtalare. Det finns också, vilket är lite intressant, ett mycket starkt släktskap med ljudbild och klang från de andra Raidho-högtalare jag hört, och jag tror att jag har hört dem alla. Rätt få firmor lyckas med att ha ett ljud som det liksom bara blir mer av och mer raffinerat ju högre du går upp i modellhierarkin. Därför är denna deras instegsmodell, trots ett pris som den som bara tar en titt på den lilla högtalaren måste uppfatta som högt, närmast ett fynd till priset. Raidho bjuder normalt alltid på ett väldigt välbalanserat och distorsionsfritt ljud. Det är också fallet här. Det är egentligen distorsionen, eller avsaknaden av densamma, som är det som skiljer högtalarna som har det där extra från mer ”normala” högtalare. Det är då vi får den svarta bakgrunden vi så gärna vill ha, det är då vi får den ostörda upplösningen som kan definiera och bygga upp den stora och musikaliskt engagerande ljudbilden. Nyckeln sitter både i elementen och i kabinettets stabilitet, och efter att ha hört en demonstration från Mikael Børresen av hur olika högtalarelement faktiskt låter i fri luft med ett svep från en tongenerator, kan jag verifiera att det verkligen är skillnad på element och element. Högtalaren har svarat upp fint mot ökad kvalitet och upplösning när vi gått upp i klass på förstärkare. Det är massor med upplösning och en grundläggande härlig kvalitet på det ljud vi får. Att diskantelementet är kanon vet vi tack vare att det är samma diskant som sitter även i Raidhos bästa högtalare, men att det lilla bas/mellanregisterelementet håller den kvalitet den har visste vi inte. Raidho-X1-01 Och den kan spela högt! Det framgår ingenstans hur känslig högtalaren är, men flera olika förstärkare hade inga problem med X-1 som last. Den blir heller inte särskilt pressad om man spelar högt, inte ens om man spelar riktigt, riktigt högt. Det var inte helt väntat, men onekligen positivt. Med en gammal favoritskiva som Rosanne Cashs 10 Song Demo, som har en härligt oförstörd och ren produktion, visar X-1 att den dessutom har en förvånande dynamikförmåga. När elgitarren kommer in med ett litet men bastungt riff på If I Were God kommer den rätta tjocka botten och gunget som om det vore en mycket större högtalare. Det är verkligt imponerande. Och Rosannes röst står som sammet, härligt avtecknad i ljudbilden. Mums. Jag gjorde också experiment med att via X-1 jämföra samma musik mellan Spotify och Wimp HiFi. Jag menar att ju bättre anläggning du har, desto bättre låter också Spotify, som mycket riktigt också låter riktigt ok. Men samtidigt får du med hjälp av X-1 också verkligen höra att det kan bli ännu bättre med Wimp HiFi, som ger en rumsmässigt större och mer spännande återgivning med en mycket bättre helhet vilket framför allt ger ett helt annat engagemang i återgivningen. Det är mycket roligare att lyssna! Slutsats Raidho X-1 är helt enkelt en mycket spännande instegsmodell till Radios högtalarvärld. Den är i mitt tycke gränsöverskridande bra, inte minst med tanke på att den också är så liten. En stor ljudbild och omisskännliga ljudmässiga familjeband till firmans större högtalare gör Raidho X-1 till en kung bland små stativhögtalare.
Läs hela artikeln och över 450 nya tester i året med prenumeration på Ljud & Bild.
är du redan prenumerant? Logga inn.
Provaprenumeration
0:-
Fri tillgång till ljudochbild.se
Bronsprenumeration
349:-/halvår
1/2 år (6 nr) Digitalutgåva varje månad Fri tillgång till ljudochbild.se
Silverprenumeration
580:-/år
1 år (11 nr) Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Guldprenumeration
999:-/år
1 år (11 nr) Ny digital film varje månad Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Prenumerationen kommer automatiskt att förnyas till vanligt pris: Månad 49:-

Med prenumeration på Ljud och Bild får du:

Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva (iPad/Android) varje månad Rejäl rabattt Välj själv hur länge du vill prenumerera - och med eller utan film Fin välkomstpremie
Bästa pris på Raidho X-1
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
  • Basreflex-stativhögtalare
  • Banddiskant
  • 100-mm keramisk bas/mellanregister
  • Frekvensområde: 80 Hz–50 kHz
  • Delningsfrekvens: 3,5 kHz (12 dB)
  • Mått: 145×320x230 mm
  • Vikt: 8 kg
  • Pris: 45 000 kr
  • audioactive.se
Pris: 45000,-

Har du något att tillägga?

Välkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ämnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlägg. Övriga frågor och synpunkter hänvisas till redaktion@ljudochbild.se.
Recension
The Truth Matters

Mörkläggningen om kriget i Irak

Bush-administrationen ljög medvetet om orsakerna till andra Irak-kriget – och pressen lät bli att ställa dem till svars.

Recension
Peppermint

Fullständigt ointressant

Blodtörstig Jennifer Garner i blodfattig actionklyscha.

Recension
BlacKkKlansman

En politisk ­knytnäve!

Spike Lee levererar en av sina bästa filmer – om rashat förr och nu.

Släpp lös musiken

Genom att jorda högtalarna har Audiovector lyckats förbättra ljudet.

16x-zoom från Olympus

Kompakt 12–200 mm-objektiv.

Billig Nokia ­överraskar en smula

På flera områden är Nokia 5.1 Plus bättre än man kan förvänta sig för pengarna. Fast ett par kompromisser kommer man inte undan.

test
Audeze Mobius

Utanför huvudet-upplevelse

Audezes lyx-headset bryter mot en av de grundläggande reglerna för hörlurar. Och låter bra!

Bättre skärmkalibrering

Datacolor har förbättrad Spyder-kalibreringen.

Tre nya specialobjektiv från Leica

Så här ser de alltså ut, de tre specialobjektiven som Leica lanserat till M-systemet.

Recension
Velvet Buzzsaw

Konstnärligt mord!

En ganska så misslyckad genreblandning av ironisk satir och slasher-rysare.

annonse
grupptest
6 trådlösa hörlurar

Trådlöst ljud ­ på allvar

Hörlurar för dig som tar ljudkvaliteten seriöst men inte vill bli helt ruinerad på kuppen.

grupptest
5 pickuper i budgetklassen

Den viktigaste delen

En ny och bättre pickup är det enklaste och bästa sättet att få bättre ljud.

Utomhus- och inbyggda högtalare från Sonos

Tillsammans med Sonance har de tagit fram serien, speciellt lämplig för nya Amp.

test
Denon CEOL N10

Bonsai-stereo

Denons dvärgstereo utmanar Sonos högtalare och soundbar på deras hemmabana.

grupptest
5 gaming-PC i premiumklassen

Fem häftiga

Det behövs bra grejor när det ska spelas. Vi har gett oss ut på slagfältet med fem bärbara datorer som inte bangar för något.

test
Marantz NA6006

Utsökt spelare med vital brist

Den här nätverksspelaren är lättskött, spelar det mesta och låter jättebra. Men de som strömmar högupplöst musik blir besvikna.

De första bilderna från Lumix S1R

Vi har fotograferat med Panasonics flaggskepp, som kan ta bilder med uppemot till 187 Mp!

Sonus faber går in i väggen

Nu kommer italienarna med lanserar in-wall-högtalare.

Fler Pentax-objektiv

I väntan på nya kameror kan vi glädja oss åt två nya vidvinkelobjektiv.

Hörlurar för battle-spel

Logitech har utvecklat helt ny ljudteknik speciellt för battle-spel.

test
Ring Stick Up Cam Wired

Smidig övervakning som kostar

Man har inte mycket nytta av Ring Stick Up Cam Wired utan ett abonnemang, som gör att Ring laddar upp videofilmerna till molnet.

Ruark har allt

Den här eleganta anläggningen kommer inte förrän längre fram i vår, men kan vara värd att vänta på.

annonse
test
Devialet Expert 140 Pro

Högteknologisk

Marknadens mest avancerade förstärkare har fått en lillebror. Expert 140 Pro är en högteknologisk Formel 1-förstärkare som fler kan ha råd med.

test
Apple Mac Mini 2018

Racertrimmad Mac Mini

Äntligen en ny minidator från Apple med den senaste generationens hårdvara.

Nya koncept från Q Acoustics

Prisbelönta Concept 500 har fått en lillebror som står på egna – mycket ovanliga – ben.

Mer om Panasonics fullformatkameror

Nu har äntligen detaljerna kommit om Lumix S-serien och de första objektiven.

test
Lenovo ThinkPad X1 Extreme

Extremt dyr

ThinkPad-toppmodellen lever bara upp till sitt namn när det gäller priset.

Sonos stöder YouTube Music

Nu har Sonos fått inbyggt stöd för YouTube Music – för de som har Premium-abonnemang.

test
Lenovo ThinkPad X1 Carbon

Klassisk och modern ultrabärbar

ThinkPad X1 Carbon är lätt, elegant, robust och stark på samma gång.

test
Bowers & Wilkins 603

B&W är tilbaka för fullt

Den nya 600-serien öppnar upp ljudet och får fram dynamiken på ett helt annat sätt än föregångarna. Toppmodellen 603 är inget undantag.

LED i stället för blixt

Rotolight är bärbara LED-lampor för foto och video.

Recension
Close

Not even close…

Actionthriller som utspelas i Marocko, knackigt skriven och utförd.

Apple vill ha dina bilder

Om du har några bra ögonblicksbilder som är tagna med en iPhone så kan du ställa upp i ”Shot in iPhone”-tävlingen.

test
Nikon Nikkor Z 35mm f1.8 S

Nikons bästa vidvinkel

Den kostar en del, men 35:an till Nikon Z är snudd på perfekt.

Tungt ljud för tunna plånböcker

En billig men bra soundbar gör underverk i TV-soffan. Här är de fem bästa för under 5 000 kronor.

test
Canon RF 35mm f1.8 IS Macro STM

Användbar Canon-makro

Kompakt, lätt och billig med lysande optisk kvalitet.

Recension
Sex Education, säsong 1

”Masters of Sex” för tonåringar

Skön dramakomedi om sexuellt frustrerade och överkåta ungdomar – och charmigt så det ryker om det!

test
Xiaomi Mi Mix 3

Annorlunda och prisvärd

Xiaomi sticker ut med annorlunda lösningar som är mer intressanta än praktiska.

Recension
The Equalizer 2

Tunn vigilant

Uppföljaren med den stenhårda, ensamma vigilanten lever tyvärr inte upp till originalet.

Olympus: – Nybörjaren är viktig för oss

Under lanseringen av det nya flaggskeppet berättade Olympus om sina tankar om framtida produkter.