annonse
annonse
annonse

test: M&K Sound MP-9 5.1

Äkta hemmabio med soundbar

M&K Sound bygger sitt högtalarsystem på en soundbar – men när vi snackar hemmabiokänsla är det äkta vara!

Kraftfullt men ändå behagligt ljud, med en ljudkvalitet som överträffar vanliga ljudlimpor. Subwoofern är mer potent än den ser ut och hänger med perfekt.
Låg känslighet kräver gott om förstärkarkraft. Passa mindre bra till musik i stereo.

Få namn ljuder lika starkt bland hemmabiohögtalare som Miller & Kreisel. Och även om ingen av de två grundarna är knutna till produkterna längre så är danskägda M&K Sound en tillverkare att räkna med. Högtalarna byggs fortfarande efter samma recept, vilket betyder slutna kabinett för jämnast möjliga basrespons med låg förvrängning, plus dyrare högtalarelement än vad som är vanligt i prisklassen. Just därför hittar man M&K-system i flera professionella filmstudior.

Vardagsrumsvänligt utseende

Men även M&K Sound har insett att produkterna ska se bra ut i vardagsrummet också, därför finns den mindre M-serien, vars senaste tillskott är soundbar-högtalaren MP-9.

Den är kompakt och tillräckligt platt för att se bra ut när den hänger på väggen. Vi fick den i vit högglans och det går inte att klaga på utseendet. Den löstagbara grillen sitter fast med magneter så att högtalaren är stilig även utan front. Klämterminalerna på baksidan kunde M&K Sound kanske kunnat hoppa över, men det skulle förmodligen ta för stor plats med tre uppsättningar banankontakter i ett så här kompakt kabinett.

MP-9 har nämligen tre kanaler, med högtalarsystem för vänster, center och höger kanal. Vart och ett av dem är tvåvägs, med 4-tums bas och 1-tums silkesdomediskant. Soundbar-högtalaren är passiv, så den behöver en förstärkare också. Och känsligheten är bara 85 dB, så det krävs dubbelt så mycket förstärkareffekt som med de flesta andra motsvarande högtalare. Det betyder att det bara är att glömma en tunn slimline-receiver, något fullvuxet för ungefär 10 000 kronor är vad som behövs. Det är en nackdel, eftersom många som vill ha en kompakt och läcker soundbar förmodligen helst skulle vilja klara sig utan en stor och klumpig förstärkare.

M&K Sound MP-9 er også tilgjengelig i svart pianolakk. Foto: M&K Sound

Bakhögtalare och subwoofer

M&K Sound MP-9 spelar ingen hörbar bas under 80 Hz, vilket betyder att den behöver en subwoofer för att fungera tillfredsställande. En naturlig parhäst är lilla V8. En liten subwoofer som tar upp väldigt lite golvyta och som inte kostar skjortan. Även denna har slutet kabinett. 150 watts förstärkareffekt är tillräckligt för att fylla ett inte alltför stort rum med bra basnivå.

Det här är egentligen allt man behöver om man inte måste ha surroundljud. Men med bara en meter mellan höger och vänster högtalare så blir ljudbilden tämligen snäv.

Vilket leder oss till MP-7. Även den är gjord för att hängas på väggen och har exakt samma typ av högtalarelement som soundbar-högtalaren MP-9. Men här slipper man att kabinettet ska husera tredubbla uppsättningar element för vänster, center och höger kanal, i stället har högtalarkanalen fått ett extra baselement och varje element arbetar i en större kammare. Vilket betyder ett fylligare ljud och enklare drift, så MP-7 har en känslighet på 88 dB i stället för MP-9:s 85 dB. Det innebär att förstärkaren måste jobba mindre för att driva bakkanalerna och dessutom att MP-7 passar bättre än MP-9 i en vanlig stereoanläggning.

V8 är en pigg subwoofer som hänger med väldigt bra och spelar bra bas. Foto: M&K Sound

Ljudkvalitet

Först kopplar vi in MP-9 i stereo tillsammans med subwoofern. Rent tonalt låter musiken bra, särskilt mellanregistret har överraskande bra dynamik. Den nödvändiga råheten finns det hinkvis av för att hantera barytonsaxofonen i Morphines Scratch från 1994-albumet Yes. Subwoofern hänger med i svängarna och återger basgitarren med betydligt bättre kontroll än vanliga soundbar-system. Till exempel har både Sony HT-ST5000 och Samsung HW-K960, som båda tillhör våra solklara favoriter och inte är några billiga ljudlimpor, påtagligt slappare subwoofrar. V8-subben är rappare, mer bestämd och har en basåtergivning som är tonalt bättre. Den låter mer som den spelar tillsammans med resten av systemet.

Vad jag främst saknar är stereobredd. Aktiva soundbar-högtalare kan manipulera fram större stereoljud men M&K MP-9 är beroende av att den inkopplade förstärkaren har denna funktion. Och eftersom den inte är anpassad speciellt, utan mer ger en mer generell uppskattning, så får man inte samma effekt. Med andra ord: för att lyssna på stereomusik skulle jag ha valt något annat, till exempel MP-7 som här används som bakhögtalare.

Behöver kraft

Jag märkte snabbt att det inte räckte med att driva högtalaren med Yamaha RX-V781, vår favoritreceiver för 6 000 kronor. Mer kraft behövdes, och då var det dags att plocka fram Yamaha RX-A3070 som vi hade stående. Toppmodellen för 20 000 kronor. Jag säger inte att den är nödvändig, man kommer långt med något mittemellan dessa båda. Men nu var det i alla fall inte förstärkaren det hängde på, jag kunde koncentrera mig på att bedöma vad M&K-systemet kan leverera under optimala förhållanden.

Dubbla 4-tums mellanregisterbasar ger MP-7 ett fylligare ljud och högre känslighet än MP-9. Foto: M&K Sound

Bakhögtalare gör susen

När bakhögtalarna kopplas in blir det något helt annat. Ljudbilden växer sig stor och tjusig med flerkanaliga musikinspelningar, till exempel Ragnhild Hemsings och Tor Espen Aspaas klassiska Blu-ray-utgåva Northern Timbre. Aspaas piano har en fyllig klang och även om ljusare tangenter kanske kunde haft mer luft i toppen så återges huvudregistret mycket övertygande. Och med bakhögtalarna dras ljudbilden bakåt och utåt, på ett sätt som gör att även frontsektionen låter större. Man blir helt enkelt lurad att tro att ljudlimpan är två meter bred när den spelar tillsammans med bakhögtalare.

Ragnhild Hemsings fiol har en härlig råhet, varje rörelse med stråken återges med snärt och gnista. Även här hade jag velat ha lite mer luft i toppen, men allt låter överraskande trovärdigt för att komma från så små högtalare, speciellt med tanke på det korta avståndet mellan vänster och höger kanal i frontsektionen.

Film

Men det är filmupplevelser som kommer att stå i centrum med det här systemet. Och där gör M&K Sound ingen besviken. Återigen är det dynamiken som imponerar mest. Mad Max röst i början av Fury Road är våldsamt stor, med massor av information längre ner i basregistret. Subwoofern hänger med i svängarna och MP-9 artikulerar orden med tungd och tryck. Det lägre röstregistret är imponerande, för även om det är både djupt och hårt så smetas inte ljudet ut i en seg gröt av något som ska föreställa bio. Jag vågar påstå att detta faktiskt är äkta biokänsla i vardagsrummet. Med en soundbar som fanbärare! Det är minsann inte dåligt! Visst, det låter inte fullt lika brutalt och stort som när samma scener återges med stora högtalare – och när vårt highend-THX-högtalarsystem från Procella kopplas in så hör man hur det egentligen ska låta. Ännu större, och ännu kraftfullare. Men M&K-systemet bevarar kärnan och förmedlar överraskande mycket av underhållningsvärdet.

Av andra soundbar-högtalare är Samsung HW-K960 den enda jag känner till som kommer i närheten av M&K Sound. Den har nämligen trådlösa bakhögtalare och dessutom riktigt imponerande Atmos-ljud. Samsung-systemet målar alltså upp en större ljudbild än M&K (om du inte köper ett högtalarpar till för att få Atmos-ljud). Men Samsung har inte dynamiken och energin som finns hos M&K, inte upplösningen heller. Skulle bara fattas annat, det här är ju en annan prisklass. För 10 000 kronor får du Samsung-ljudlimpan med allt inbyggt – även förstärkare. M&K kostar 30 000 kr utan förstärkning. För de pengarna finns det väldigt mycket bra hemmabioutrustning att köpa. Fast ska det vara nästan osynligt är alternativen färre.

(Foto: Tillverkare)

Slutsats

M&K Sound MP-9 är en mycket kompetent soundbar, med dynamik som bästa egenskap. Den hänger med ovanligt bra på allt som händer, och gör det med en klangbalans som gör filmspåret ytterst trovärdigt. Tillsammans med subwoofern V8 funkar den mycket bra, så länge du har en kraftfull förstärkare. MP-9 är ganska så tungdriven och behöver ström. Räkna med minst 10 000 kronor för en hemmabioförstärkare.

Då får du jättebra ljud, men en snäv ljudbild. Den meterlånga soundbar-högtalaren har nämligen ett begränsat stereoperspektiv. Det är inte förrän du lägger till SP-7 som bakhögtalare som frontkanalerna kommer till sin rätt. Då låter det å andra sidan väldigt bra, och ljudbilden är tillräckligt stor för att man ska bli uppslukad av den. Hela upplevelsen blir en helt annan än med något soundbar-system vi har provat. Men dyrare också.

Vill du ha ett soundbar-system som ser väldigt bra i ut vardagsrummet, och som samtidigt ger storslagna hemmabioupplevelser, bör du överväga det här. Om du har någonstans att gömma undan den stora förstärkaren som behövs, vill säga.

Och även när den nödvändiga förstärkarkraften finns på plats så kan det kännas i mesta laget att betala 30 000 kronor för ett högtalarsystem som har sådana begränsningar när det spelar musik i stereo. Ska du ha en hemmabio som spelar stereomusik lika övertygande som surround, så rekommenderar vi hellre att använda fem MP-7 hela vägen runt. De är lite dyrare, men har högre känslighet och klarar sig därför med en billigare förstärkare. Så då hamnar du nog runt 40 000 kronor ändå.

Få namn ljuder lika starkt bland hemmabiohögtalare som Miller & Kreisel. Och även om ingen av de två grundarna är knutna till produkterna längre så är danskägda M&K Sound en tillverkare att räkna med. Högtalarna byggs fortfarande efter samma recept, vilket betyder slutna kabinett för jämnast möjliga basrespons med låg förvrängning, plus dyrare högtalarelement än vad som är vanligt i prisklassen. Just därför hittar man M&K-system i flera professionella filmstudior.

Vardagsrumsvänligt utseende

Men även M&K Sound har insett att produkterna ska se bra ut i vardagsrummet också, därför finns den mindre M-serien, vars senaste tillskott är soundbar-högtalaren MP-9.Den är kompakt och tillräckligt platt för att se bra ut när den hänger på väggen. Vi fick den i vit högglans och det går inte att klaga på utseendet. Den löstagbara grillen sitter fast med magneter så att högtalaren är stilig även utan front. Klämterminalerna på baksidan kunde M&K Sound kanske kunnat hoppa över, men det skulle förmodligen ta för stor plats med tre uppsättningar banankontakter i ett så här kompakt kabinett.MP-9 har nämligen tre kanaler, med högtalarsystem för vänster, center och höger kanal. Vart och ett av dem är tvåvägs, med 4-tums bas och 1-tums silkesdomediskant. Soundbar-högtalaren är passiv, så den behöver en förstärkare också. Och känsligheten är bara 85 dB, så det krävs dubbelt så mycket förstärkareffekt som med de flesta andra motsvarande högtalare. Det betyder att det bara är att glömma en tunn slimline-receiver, något fullvuxet för ungefär 10 000 kronor är vad som behövs. Det är en nackdel, eftersom många som vill ha en kompakt och läcker soundbar förmodligen helst skulle vilja klara sig utan en stor och klumpig förstärkare.[caption id="attachment_69137" align="alignnone" width="460"] M&K Sound MP-9 er også tilgjengelig i svart pianolakk. Foto: M&K Sound[/caption]

Bakhögtalare och subwoofer

M&K Sound MP-9 spelar ingen hörbar bas under 80 Hz, vilket betyder att den behöver en subwoofer för att fungera tillfredsställande. En naturlig parhäst är lilla V8. En liten subwoofer som tar upp väldigt lite golvyta och som inte kostar skjortan. Även denna har slutet kabinett. 150 watts förstärkareffekt är tillräckligt för att fylla ett inte alltför stort rum med bra basnivå.Det här är egentligen allt man behöver om man inte måste ha surroundljud. Men med bara en meter mellan höger och vänster högtalare så blir ljudbilden tämligen snäv.Vilket leder oss till MP-7. Även den är gjord för att hängas på väggen och har exakt samma typ av högtalarelement som soundbar-högtalaren MP-9. Men här slipper man att kabinettet ska husera tredubbla uppsättningar element för vänster, center och höger kanal, i stället har högtalarkanalen fått ett extra baselement och varje element arbetar i en större kammare. Vilket betyder ett fylligare ljud och enklare drift, så MP-7 har en känslighet på 88 dB i stället för MP-9:s 85 dB. Det innebär att förstärkaren måste jobba mindre för att driva bakkanalerna och dessutom att MP-7 passar bättre än MP-9 i en vanlig stereoanläggning.[caption id="attachment_69134" align="alignnone" width="460"] V8 är en pigg subwoofer som hänger med väldigt bra och spelar bra bas. Foto: M&K Sound[/caption]

Ljudkvalitet

Först kopplar vi in MP-9 i stereo tillsammans med subwoofern. Rent tonalt låter musiken bra, särskilt mellanregistret har överraskande bra dynamik. Den nödvändiga råheten finns det hinkvis av för att hantera barytonsaxofonen i Morphines Scratch från 1994-albumet Yes. Subwoofern hänger med i svängarna och återger basgitarren med betydligt bättre kontroll än vanliga soundbar-system. Till exempel har både Sony HT-ST5000 och Samsung HW-K960, som båda tillhör våra solklara favoriter och inte är några billiga ljudlimpor, påtagligt slappare subwoofrar. V8-subben är rappare, mer bestämd och har en basåtergivning som är tonalt bättre. Den låter mer som den spelar tillsammans med resten av systemet.Vad jag främst saknar är stereobredd. Aktiva soundbar-högtalare kan manipulera fram större stereoljud men M&K MP-9 är beroende av att den inkopplade förstärkaren har denna funktion. Och eftersom den inte är anpassad speciellt, utan mer ger en mer generell uppskattning, så får man inte samma effekt. Med andra ord: för att lyssna på stereomusik skulle jag ha valt något annat, till exempel MP-7 som här används som bakhögtalare.

Behöver kraft

Jag märkte snabbt att det inte räckte med att driva högtalaren med Yamaha RX-V781, vår favoritreceiver för 6 000 kronor. Mer kraft behövdes, och då var det dags att plocka fram Yamaha RX-A3070 som vi hade stående. Toppmodellen för 20 000 kronor. Jag säger inte att den är nödvändig, man kommer långt med något mittemellan dessa båda. Men nu var det i alla fall inte förstärkaren det hängde på, jag kunde koncentrera mig på att bedöma vad M&K-systemet kan leverera under optimala förhållanden.[caption id="attachment_69135" align="alignnone" width="460"] Dubbla 4-tums mellanregisterbasar ger MP-7 ett fylligare ljud och högre känslighet än MP-9. Foto: M&K Sound[/caption]

Bakhögtalare gör susen

När bakhögtalarna kopplas in blir det något helt annat. Ljudbilden växer sig stor och tjusig med flerkanaliga musikinspelningar, till exempel Ragnhild Hemsings och Tor Espen Aspaas klassiska Blu-ray-utgåva Northern Timbre. Aspaas piano har en fyllig klang och även om ljusare tangenter kanske kunde haft mer luft i toppen så återges huvudregistret mycket övertygande. Och med bakhögtalarna dras ljudbilden bakåt och utåt, på ett sätt som gör att även frontsektionen låter större. Man blir helt enkelt lurad att tro att ljudlimpan är två meter bred när den spelar tillsammans med bakhögtalare.Ragnhild Hemsings fiol har en härlig råhet, varje rörelse med stråken återges med snärt och gnista. Även här hade jag velat ha lite mer luft i toppen, men allt låter överraskande trovärdigt för att komma från så små högtalare, speciellt med tanke på det korta avståndet mellan vänster och höger kanal i frontsektionen.

Film

Men det är filmupplevelser som kommer att stå i centrum med det här systemet. Och där gör M&K Sound ingen besviken. Återigen är det dynamiken som imponerar mest. Mad Max röst i början av Fury Road är våldsamt stor, med massor av information längre ner i basregistret. Subwoofern hänger med i svängarna och MP-9 artikulerar orden med tungd och tryck. Det lägre röstregistret är imponerande, för även om det är både djupt och hårt så smetas inte ljudet ut i en seg gröt av något som ska föreställa bio. Jag vågar påstå att detta faktiskt är äkta biokänsla i vardagsrummet. Med en soundbar som fanbärare! Det är minsann inte dåligt! Visst, det låter inte fullt lika brutalt och stort som när samma scener återges med stora högtalare – och när vårt highend-THX-högtalarsystem från Procella kopplas in så hör man hur det egentligen ska låta. Ännu större, och ännu kraftfullare. Men M&K-systemet bevarar kärnan och förmedlar överraskande mycket av underhållningsvärdet.Av andra soundbar-högtalare är Samsung HW-K960 den enda jag känner till som kommer i närheten av M&K Sound. Den har nämligen trådlösa bakhögtalare och dessutom riktigt imponerande Atmos-ljud. Samsung-systemet målar alltså upp en större ljudbild än M&K (om du inte köper ett högtalarpar till för att få Atmos-ljud). Men Samsung har inte dynamiken och energin som finns hos M&K, inte upplösningen heller. Skulle bara fattas annat, det här är ju en annan prisklass. För 10 000 kronor får du Samsung-ljudlimpan med allt inbyggt – även förstärkare. M&K kostar 30 000 kr utan förstärkning. För de pengarna finns det väldigt mycket bra hemmabioutrustning att köpa. Fast ska det vara nästan osynligt är alternativen färre.[caption id="attachment_69133" align="alignnone" width="460"] (Foto: Tillverkare)[/caption]

Slutsats

M&K Sound MP-9 är en mycket kompetent soundbar, med dynamik som bästa egenskap. Den hänger med ovanligt bra på allt som händer, och gör det med en klangbalans som gör filmspåret ytterst trovärdigt. Tillsammans med subwoofern V8 funkar den mycket bra, så länge du har en kraftfull förstärkare. MP-9 är ganska så tungdriven och behöver ström. Räkna med minst 10 000 kronor för en hemmabioförstärkare.Då får du jättebra ljud, men en snäv ljudbild. Den meterlånga soundbar-högtalaren har nämligen ett begränsat stereoperspektiv. Det är inte förrän du lägger till SP-7 som bakhögtalare som frontkanalerna kommer till sin rätt. Då låter det å andra sidan väldigt bra, och ljudbilden är tillräckligt stor för att man ska bli uppslukad av den. Hela upplevelsen blir en helt annan än med något soundbar-system vi har provat. Men dyrare också.Vill du ha ett soundbar-system som ser väldigt bra i ut vardagsrummet, och som samtidigt ger storslagna hemmabioupplevelser, bör du överväga det här. Om du har någonstans att gömma undan den stora förstärkaren som behövs, vill säga.Och även när den nödvändiga förstärkarkraften finns på plats så kan det kännas i mesta laget att betala 30 000 kronor för ett högtalarsystem som har sådana begränsningar när det spelar musik i stereo. Ska du ha en hemmabio som spelar stereomusik lika övertygande som surround, så rekommenderar vi hellre att använda fem MP-7 hela vägen runt. De är lite dyrare, men har högre känslighet och klarar sig därför med en billigare förstärkare. Så då hamnar du nog runt 40 000 kronor ändå.
Läs hela artikeln och över 450 nya tester i året med prenumeration på Ljud & Bild.
är du redan prenumerant? Logga inn.
Provaprenumeration
0:-
Fri tillgång till ljudochbild.se
Bronsprenumeration
349:-/halvår
1/2 år (6 nr) Digitalutgåva varje månad Fri tillgång till ljudochbild.se
Silverprenumeration
580:-/år
1 år (11 nr) Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Guldprenumeration
999:-/år
1 år (11 nr) Ny digital film varje månad Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Prenumerationen kommer automatiskt att förnyas till vanligt pris: Månad 49:-

Med prenumeration på Ljud och Bild får du:

Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva (iPad/Android) varje månad Rejäl rabattt Välj själv hur länge du vill prenumerera - och med eller utan film Fin välkomstpremie
Bästa pris på M&K Sound MP-9 5.1
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.

M&K Sound MP-9

 • Princip: 3-kanals, 2-vägs, sluten
 • Frekvensrespons: 80– 20 000 Hz (+/–3 dB)
 • Impedans: 4 ohm
 • Känslighet: 85 dB
 • Diskant: 3 x 1-tums silkesdome
 • Mellanregisterbas: 3 x 4 tums
 • Färg: Svart eller vit högglans

M&K Sound V8

 • Princip: Aktiv, sluten
 • Baselement: 8 tum
 • Effekt: 150 watt RMS, 250 watt peak
 • Frekvensrespons: 30–200 Hz
 • Färg: Svart eller vit halvmatt
 • Webb: nshometheater.se
Pris: 29800,-

Har du något att tillägga?

Välkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ämnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlägg. Övriga frågor och synpunkter hänvisas till redaktion@ljudochbild.se.
test
Nikon Z6

Fullträff med fullformat

Billigast är bäst i Nikons nya Z-serie med systemkameror.

High End Mässan 2019

Årets mässa bjöd på det mesta av det bästa inom ljud för kräsna öron.

2019 års Panasonic-TV får Dolby Vision och HDR10+

Det är bara den allra billigaste TV-modellen som inte får vara med när Panasonic rullar ut bättre HDR-format. Och Dolby Atmos.

grupptest
Seks 55-tums 4K med HDR-videokvalitet

En bra andra-TV

På jakt efter en billig extra-TV? Nu när butikerna tömmer sina lager på förra årets modeller kan du göra riktiga klipp!

Trådlös McIntosh-soundbar

Här är en soundbar-högtalare som tror att den är en hel anläggning.

Sluten toppmodell och förstärkare från Focal

Den fantastiska hörluren Utopia har fått ett slutet alternativ i form av Stellia. Och så släpper Focal hörlursförstärkaren Arche.

Recension
The Predator (2018)

Skugga från det förflutna

Inte en remake, utan en misslyckad fortsättning och en trist hyllning till originalet från 1987.

Recension
The Truth Matters

Mörkläggningen om kriget i Irak

Bush-administrationen ljög medvetet om orsakerna till andra Irak-kriget – och pressen lät bli att ställa dem till svars.

Recension
Peppermint

Fullständigt ointressant

Blodtörstig Jennifer Garner i blodfattig actionklyscha.

Recension
BlacKkKlansman

En politisk ­knytnäve!

Spike Lee levererar en av sina bästa filmer – om rashat förr och nu.

Släpp lös musiken

Genom att jorda högtalarna har Audiovector lyckats förbättra ljudet.

16x-zoom från Olympus

Kompakt 12–200 mm-objektiv.

test
Nokia 5.1 Plus

Billig Nokia ­överraskar en smula

På flera områden är Nokia 5.1 Plus bättre än man kan förvänta sig för pengarna. Fast ett par kompromisser kommer man inte undan.

test
Audeze Mobius

Utanför huvudet-upplevelse

Audezes lyx-headset bryter mot en av de grundläggande reglerna för hörlurar. Och låter bra!

Bättre skärmkalibrering

Datacolor har förbättrad Spyder-kalibreringen.

annonse

Tre nya specialobjektiv från Leica

Så här ser de alltså ut, de tre specialobjektiven som Leica lanserat till M-systemet.

Recension
Velvet Buzzsaw

Konstnärligt mord!

En ganska så misslyckad genreblandning av ironisk satir och slasher-rysare.

grupptest
6 trådlösa hörlurar

Trådlöst ljud ­ på allvar

Hörlurar för dig som tar ljudkvaliteten seriöst men inte vill bli helt ruinerad på kuppen.

grupptest
5 pickuper i budgetklassen

Den viktigaste delen

En ny och bättre pickup är det enklaste och bästa sättet att få bättre ljud.

Utomhus- och inbyggda högtalare från Sonos

Tillsammans med Sonance har de tagit fram serien, speciellt lämplig för nya Amp.

test
Denon CEOL N10

Bonsai-stereo

Denons dvärgstereo utmanar Sonos högtalare och soundbar på deras hemmabana.

grupptest
5 gaming-PC i premiumklassen

Fem häftiga

Det behövs bra grejor när det ska spelas. Vi har gett oss ut på slagfältet med fem bärbara datorer som inte bangar för något.

test
Marantz NA6006

Utsökt spelare med vital brist

Den här nätverksspelaren är lättskött, spelar det mesta och låter jättebra. Men de som strömmar högupplöst musik blir besvikna.

De första bilderna från Lumix S1R

Vi har fotograferat med Panasonics flaggskepp, som kan ta bilder med uppemot till 187 Mp!

Sonus faber går in i väggen

Nu kommer italienarna med lanserar in-wall-högtalare.

Fler Pentax-objektiv

I väntan på nya kameror kan vi glädja oss åt två nya vidvinkelobjektiv.

Hörlurar för battle-spel

Logitech har utvecklat helt ny ljudteknik speciellt för battle-spel.

test
Ring Stick Up Cam Wired

Smidig övervakning som kostar

Man har inte mycket nytta av Ring Stick Up Cam Wired utan ett abonnemang, som gör att Ring laddar upp videofilmerna till molnet.