i-Box Max

Tuff bärbar högtalare

i-Box Max spelar både högt och laddar din mobil.

Plus
Praktisk att använda med många anslutningar och bra tryck om man använder bas- och diskantjusteringen aktivt.
Minus
Du hittar bättre ljud på annat håll.

Marknaden svämmar över av små och stora trådlösa högtalare. Så det är inte så lätt att välja. Engelska i-Box är en av många nya tillverkare som snabbt har skaffat sig ett brett urval av trådlösa högtalare. Toppmodellen Max är den största och tuffaste, relativt aggressivt prissatt och tack vare batteridrift är den ett intressant alternativ.

Den 29 cm breda högtalaren använder Bluetooth för att överföra musiken trådlöst. Därmed passar den fint tillsammans med surfplattan, mobilen eller laptopen. Eftersom den även har NFC med närfältskoppling (håll bara mobilen intill för att parkoppla enheterna) är den enkel att installera. Stora knappar, en rejäl volymratt – en gummerad sådan – och bärhandtag innebär att vi inte kan klaga på användarvänligheten.

Praktiskt nog har Max två analoga ingångar för andra ljudkällor än trådlösa, och med 10 timmars batteritid håller den igång en hel dag i skidbacken. Eller på stranden. Innan man måste ladda den. En praktisk detalj till är att den har mikrofon så att du kan prata med någon som ringer om mobilen är parkopplad med högtalaren. De två USB-portarna på baksidan går att använda för att ladda två enheter (max 2,1 A) samtidigt från det inbyggda batteriet.

Högtalaren är byggd av plast och känns lite billig jämfört med Jabras högtalare i samma klass, men den spelar högt och gör det utan mycket förvrängning. Med bas- och diskantkontroll på baksidan kan man själv justera klangbalansen, och jag var tvungen att vrida upp bägge två ganska så mycket för att få en användbar balans i ljudbilden. Gör man inte det är basen helt enkelt frånvarande och ljudbilden känns sluten och mörk.

3142_i-box_Trax

Med bas- och diskantjustering blir det bättre. Men det går inte att komma ifrån att i-Box Max inte lyckas engagera lika mycket som exempelvis UE Boom för 1 700 kronor. Basen saknar kraft och dynamiken är blodfattig, så man sitter inte direkt och stampar takten. Värre är att mellanregistret låter som om det kommer från en konservburk – om man inte vrider upp diskanten lite. Då bättrar det sig och röster framträder lite tydligare. Vokalharmonierna från tjejerna i First Aid Kit flöt ihop och gjorde det svårt att skilja rösterna från varandra. Stråkarna i John Williams filmmusik från ”Schindlers list” lät grunda utan klangbotten och Ryan Adams senaste skiva fick aldrig det tryck jag upplever med UE Boom eller Bose SoundLink, som är mycket mindre än i-Box Max.

Annons: Artikeln fortsätter nedan

Slutsats
i-Box Max styrka är ett relativt angenämt pris, bra batteritid och anslutningar, men ljudkvaliteten är ojämn. Den är ett bra alternativ om antalet anslutningar och bärbarhet är viktigt, men man får bättre ljud på annat håll. Även om man kanske får hosta upp med ett par hundralappar till.

Marknaden svämmar över av små och stora trådlösa högtalare. Så det är inte så lätt att välja. Engelska i-Box är en av många nya tillverkare som snabbt har skaffat sig ett brett urval av trådlösa högtalare. Toppmodellen Max är den största och tuffaste, relativt aggressivt prissatt och tack vare batteridrift är den ett intressant alternativ. Den 29 cm breda högtalaren använder Bluetooth för att överföra musiken trådlöst. Därmed passar den fint tillsammans med surfplattan, mobilen eller laptopen. Eftersom den även har NFC med närfältskoppling (håll bara mobilen intill för att parkoppla enheterna) är den enkel att installera. Stora knappar, en rejäl volymratt – en gummerad sådan – och bärhandtag innebär att vi inte kan klaga på användarvänligheten. Praktiskt nog har Max två analoga ingångar för andra ljudkällor än trådlösa, och med 10 timmars batteritid håller den igång en hel dag i skidbacken. Eller på stranden. Innan man måste ladda den. En praktisk detalj till är att den har mikrofon så att du kan prata med någon som ringer om mobilen är parkopplad med högtalaren. De två USB-portarna på baksidan går att använda för att ladda två enheter (max 2,1 A) samtidigt från det inbyggda batteriet. Högtalaren är byggd av plast och känns lite billig jämfört med Jabras högtalare i samma klass, men den spelar högt och gör det utan mycket förvrängning. Med bas- och diskantkontroll på baksidan kan man själv justera klangbalansen, och jag var tvungen att vrida upp bägge två ganska så mycket för att få en användbar balans i ljudbilden. Gör man inte det är basen helt enkelt frånvarande och ljudbilden känns sluten och mörk. 3142_i-box_Trax Med bas- och diskantjustering blir det bättre. Men det går inte att komma ifrån att i-Box Max inte lyckas engagera lika mycket som exempelvis UE Boom för 1 700 kronor. Basen saknar kraft och dynamiken är blodfattig, så man sitter inte direkt och stampar takten. Värre är att mellanregistret låter som om det kommer från en konservburk – om man inte vrider upp diskanten lite. Då bättrar det sig och röster framträder lite tydligare. Vokalharmonierna från tjejerna i First Aid Kit flöt ihop och gjorde det svårt att skilja rösterna från varandra. Stråkarna i John Williams filmmusik från ”Schindlers list” lät grunda utan klangbotten och Ryan Adams senaste skiva fick aldrig det tryck jag upplever med UE Boom eller Bose SoundLink, som är mycket mindre än i-Box Max. Slutsats i-Box Max styrka är ett relativt angenämt pris, bra batteritid och anslutningar, men ljudkvaliteten är ojämn. Den är ett bra alternativ om antalet anslutningar och bärbarhet är viktigt, men man får bättre ljud på annat håll. Även om man kanske får hosta upp med ett par hundralappar till.
Läs hela artikeln och över 450 nya tester i året med prenumeration på Ljud & Bild.
är du redan prenumerant? Logga inn.
Provaprenumeration
0:-
Fri tillgång till ljudochbild.se
Bronsprenumeration
349:-/halvår
1/2 år (6 nr) Digitalutgåva varje månad Fri tillgång till ljudochbild.se
Silverprenumeration
580:-/år
1 år (11 nr) Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Guldprenumeration
999:-/år
1 år (11 nr) Ny digital film varje månad Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Prenumerationen kommer automatiskt att förnyas till vanligt pris: Månad 49:-

Med prenumeration på Ljud och Bild får du:

Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva (iPad/Android) varje månad Rejäl rabattt Välj själv hur länge du vill prenumerera - och med eller utan film Fin välkomstpremie
Bästa pris på i-Box Max
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
  • Bärbar Bluetooth-högtalare
  • 50 mm-element
  • 75-mm slavbas
  • Linjeingång
  • Tonkontroller
  • 10 timmars batteritid
Pris: 1200,-

Har du något att tillägga?

Välkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ämnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlägg. Övriga frågor och synpunkter hänvisas till redaktion@ljudochbild.se.
test
Corsair K83 Wireless Entertainment Keyboard

Knappar för soffsurfare

Din smart-TV har en hel dator inbyggd – Corsair vill ge dumburken ett ordentligt tangentbord.

Apple AirPods får röststyrning

AirPods får trådlös laddning och ”Hej Siri”.

Stranger Things, säsong 3 – första trailern!

4 juli återvänder Netflix till Hawkins och Stranger Things.

test
Panasonic Lumix S 24-105mm F4 Macro OIS

Superb allround-zoom

Panasonics första standardzoom i fullformat lever upp till förväntningarna.

Philips OLED934: Ny toppmodell avslöjad

Här är de första bilderna på Philips nya OLED-toppmodell!

Duell
Gaming-laptops

Ny sheriff i stan

De första datorerna med Nvidias snabbaste PC-grafikprocessor hittills har kommit. Vem passerar mållinjen först?

Dags att köpa iPad?

Om du har funderat på att köpa en ny surfplatta så är tiden kommen.

Ljusstarkt porträttobjektiv till Sony alpha

Tyst, snabbt och med snygg boheh är några av egenskaperna man får med Samyangs 85mm f1.4.

test
Canon EOS RP

Klipp från Canon

EOS RP saknar inte helt kompromisser men har en aggressiv prislapp och är mycket tillfredsställande att fotografera med.

Allt om Samsungs QLED-TV 2019

Samsungs kommande 2019-modeller får ett markant lyft i bildkvalitet, och den här gången gäller det inte bara toppmodellerna.

test
Samsung QE65Q900R

8K mot 4K: ­Teknisk knockout

Är Samsungs minsta och billigaste 8K-skärm bättre än en vanlig, bra 4K-TV? Vi testar!

Mässbilder från Sound Society 2019

Även i vårt grannland Danmark finns det naturligtvis hifi-mässor. Här är bilder från en av dem!

Tidal ger studioljud i iPhone

Tidal-användare kan glädja sig åt att iPhone har fått MQA-stöd, och alltså kommer närmare ljudet från inspelningsstudion.

grupptest
5 trådlösa brusreducerande hörlurar

Tyst och skönt på flyget

Brusreducerande hörlurar motverkar trötthet och skonar hörseln på långa flygresor.

test
Line Magnetic Audio 805iA

Glödande klangmästare

En av de bästa rörförstärkare vi har testat raserar alla fördomar.

test
Audiovector QR5

Den mest kompletta ­högtalaren

Audiovector QR5 levererar rytmen utan att tveka, ger musiken luft – och slår nästan undan benen på sina egna toppmodeller.

test
ikko OH1

Glänsande ljud

Kinesiska ikko debuterar med stora ambitioner till små priser.

Recension
Triple Frontier

Greed is good…

Före detta amerikanska elitsoldater bestämmer sig för att råna en sydamerikansk knarkbaron. Det går inte riktigt som planerat.

test
RME ADI-2 DAC

Bästa ljudet vi har hört

Du hittar knappast en bättre DAC för pengarna än RME ADI-2 DAC.

test
Stax SR-009s

Detta är inte ljud – det är magi

Nu vet jag hur det känns att ha ett helt universum inklämt mellan öronen.