annonse
annonse
annonse

Audio Pro Addon T14

Oktober 2015Audio Pro Addon T14

Seriöst partyljud

Audio Pro måste ha använt svart magi för att få sådant bastryck från så små högtalare.

Stereoljud tack vare två högtalare. Rejäla resurser och en kraftfull bas. Många anslutningar gör användningen flexibel.
Passar inte alla musikstilar lika bra som pumpande dansmusik.

Addon T14 är en ganska försiktig uppgradering av Addon T12 som vi testade för två år sedan. De är lika stora och ser vid första anblicken likadana ut. Som de flesta av Audio Pros högtalare känns de stabila och välbyggda. Till skillnad från vissa konkurrenter känns det här inte som något lekfullt experiment utan som en hederlig hifi-högtalare i mindre format. Den passiva andra högtalaren kopplas logiskt nog till huvudhögtalaren med en gammal hederlig högtalarkabel till en skruvterminal.

Liksom T12 ansluter man trådlöst med Bluetooth 4.0 med både EDR och aptX för bättre ljudkvalitet. Alternativt finns en 3,5 mm och numera två stycken optiska digitalingångar. Ställer man dem vid sidan av TV-apparaten kan man alltså ha exempelvis en Apple TV permanent inkopplad, vilket är praktiskt. Vill man inte famla efter knapparna på baksidan finns en gedigen fjärrkontroll. Den kan inte bara välja ljudkälla och starta Bluetooth-parning, utan även justera diskant och bas.

Audio Pro T14 White Backside 02

Det kan behövas, för liksom T12 pumpar det här lilla kraftknippet ut mer bas än man skulle tro var möjligt för så pass beskedligt stora högtalare. Och vill man ha ännu mer bas finns faktiskt en subwoofer-utgång! Därför är de idealiska för hemmafesten när man spelar något rytmiskt medryckande som elektronisk dansmusik, eller hiphop. Man kan även spela annan musik om man justerar ned basen men där har de inte riktigt den finess och nyansering som behövs för toppbetyg.

 

Slutsats

Addon T14 har en bra finish och ett neutralt utseende så att de smälter in bra i inredningen. De passar exempelvis bra på varsin sida av TV-apparaten då de har många ingångar så att man kan koppla in en mediespelare. Överraskande volymresurser och en bas som får det att fladdra i byxbenen ger drag åt actionfilmen. Men framför allt passar de utmärkt för hemmafesten när man vill få upp gästerna på dansgolvet. Däremot är de inte ideala för alla musikstilar utan kan upplevas lite oraffinerade.

Audio Pro T14 Miljo Svart 01_HR_CMYK

Addon T14 är en ganska försiktig uppgradering av Addon T12 som vi testade för två år sedan. De är lika stora och ser vid första anblicken likadana ut. Som de flesta av Audio Pros högtalare känns de stabila och välbyggda. Till skillnad från vissa konkurrenter känns det här inte som något lekfullt experiment utan som en hederlig hifi-högtalare i mindre format. Den passiva andra högtalaren kopplas logiskt nog till huvudhögtalaren med en gammal hederlig högtalarkabel till en skruvterminal. Liksom T12 ansluter man trådlöst med Bluetooth 4.0 med både EDR och aptX för bättre ljudkvalitet. Alternativt finns en 3,5 mm och numera två stycken optiska digitalingångar. Ställer man dem vid sidan av TV-apparaten kan man alltså ha exempelvis en Apple TV permanent inkopplad, vilket är praktiskt. Vill man inte famla efter knapparna på baksidan finns en gedigen fjärrkontroll. Den kan inte bara välja ljudkälla och starta Bluetooth-parning, utan även justera diskant och bas. Audio Pro T14 White Backside 02 Det kan behövas, för liksom T12 pumpar det här lilla kraftknippet ut mer bas än man skulle tro var möjligt för så pass beskedligt stora högtalare. Och vill man ha ännu mer bas finns faktiskt en subwoofer-utgång! Därför är de idealiska för hemmafesten när man spelar något rytmiskt medryckande som elektronisk dansmusik, eller hiphop. Man kan även spela annan musik om man justerar ned basen men där har de inte riktigt den finess och nyansering som behövs för toppbetyg.  

Slutsats

Addon T14 har en bra finish och ett neutralt utseende så att de smälter in bra i inredningen. De passar exempelvis bra på varsin sida av TV-apparaten då de har många ingångar så att man kan koppla in en mediespelare. Överraskande volymresurser och en bas som får det att fladdra i byxbenen ger drag åt actionfilmen. Men framför allt passar de utmärkt för hemmafesten när man vill få upp gästerna på dansgolvet. Däremot är de inte ideala för alla musikstilar utan kan upplevas lite oraffinerade. Audio Pro T14 Miljo Svart 01_HR_CMYK
Läs hela artikeln och över 450 nya tester i året med prenumeration på Ljud & Bild.
är du redan prenumerant? Logga inn.
Provaprenumeration
0:-
Fri tillgång till ljudochbild.se
Bronsprenumeration
349:-/halvår
1/2 år (6 nr) Digitalutgåva varje månad Fri tillgång till ljudochbild.se
Silverprenumeration
580:-/år
1 år (11 nr) Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Guldprenumeration
999:-/år
1 år (11 nr) Ny digital film varje månad Välkomstgåva Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva varje månad
Prenumerationen kommer automatiskt att förnyas till vanligt pris: Månad 49:-

Med prenumeration på Ljud och Bild får du:

Fri tillgång till ljudochbild.se Digitalutgåva (iPad/Android) varje månad Rejäl rabattt Välj själv hur länge du vill prenumerera - och med eller utan film Fin välkomstpremie
Bästa pris på Audio Pro Addon T14
Pricerunner.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.
  • Uteffekt: 2 x 60 W
  • Anslutningar: BT 4.0, Aux, 2 x Toslink
  • Batteri: -
  • Mått: 22 x 15 x 19,5 cm
Pris: 4000,-

Har du något att tillägga?

Välkommen till Ljud & Bilds diskussionsforum. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till ämnet och var saklig så slipper vi ta bort eller moderera inlägg. Övriga frågor och synpunkter hänvisas till redaktion@ljudochbild.se.